Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Az előttünk álló hétvégén kosárlabda-, labdarúgó- és kézilabda-mérkőzéseket szurkolhatnak végig a sportbarátok, a Sepsi–SIC bajnoki címvédő kosárlabdacsapata, valamint a Kézdivásárhelyi SE focistái és kézilabdázói is hazai pályán mérkőznek.

 

Kosárlabda

Szerdai Európa-kupabeli szereplése után (63-80 a Hatay BB ellen) vasárnap már a román bajnokságban van jelenése a címvédő Sepsi–SIC-nek. A zöld-fehérek vasárnap a női kosárlabda Nemzeti Liga 4. fordulójában Alexandriát fogadják 19 órától a Sepsi Arénában. A további program: ma Szatmárnémeti VSK–Marosvásárhelyi Sirius, szombaton Kolozsvári U–Galaci Phoenix, Temesvár–Arad.

 

Labdarúgás, III. liga

Vérbeli székely rangadóra készülhetnek a kézdivásárhelyi és környékbeli szurkolók, ugyanis szombaton 15 órától, a III. ligás labdarúgó-bajnokság 9. körében a Sinkovits Stadionban feszül egymásnak az újonc Kézdivásárhelyi SE és a vendég Székelyudvarhelyi FC. A bajnoki tabellán egymást követi a két ellenlábas, Udvarhely a 10., míg a KSE a 11., egyaránt kilenc ponttal. A felek jól ismerik egymást, a nyáron több edzőmeccset is játszottak, mindkettejüknek nagyon fontos a három pont bebiztosítása, így szinte garantált a látványos, szép játék!

A játéknap további programja: ma Paşcani–Radóc, Románvásár–Galaci SC Oţelul; szombaton Sănătatea Darabani–Galaci Metalosport, Avântul Valea Mărului–Foksány, FK Csíkszereda–Szászhermány, Barcarozsnyó–Bákó, Lieşti áll.

 

Megyei labdarúgás

Csonka fordulóval folytatódik a IV. liga, mivel az Uzoni Vénusz visszalépése miatt 15 csapatosra fogyatkozott a megyei felsőház mezőnye. Az uzoniak eddigi eredményeit eltörlik. A 9. forduló programja (ifik 12.45, felnőttek 15 órától): Bereck–Illyefalva, Nagyajta–Papolc, Barót–Perkő, Dálnok–Bölön, Zágon–Kovászna, Ozsdola–Csernáton, Réty–Bardoc. Gelence áll.

Az V. liga 8. fordulójában: Árkos–Nagybacon, Szotyor–Maksa, Szitabodza–Zabola, Kommandó–Hidvég. Bodok áll.

Kovászna megye U14-es válogatottja vasárnap 10 órától Brassó megyei válogatott labdarúgóival méri össze erejét a Sepsi OSK pályáján.

 

Teremlabdarúgás

Az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság két pontnélküli együttese csap össze a 7. forduló vasárnapi játéknapján, a Marosvásárhelyi City’us pályaválasztóként fogadja a Sepsi Futsalt. Az anyagi gondok rányomták bélyegét mindkét csapat teljesítményére, a többszörös bajnok City’us és a bajnoki ezüstéremig jutó Sepsi Futsal a rangsor végén kullognak, de a vasárnapi találkozó után egyikük gazdagabb lehet három ponttal. A további program: szombaton Călăraşi–Jászvásár, hétfőn FK Székelyudvarhely–Csíkszeredai Imperial Wet (19 órától), kedden Temesvári Informatika–Dévai Autobergamo (18 órától).

A II. ligában az 5. játéknap van terítéken, a Kézdivásárhelyi SE október 24-én, kedden 19 órától lép pályára, a Gyergyószentmiklósi Intert látja vendégül a városi sportcsarnokban.

 

Kézilabda

Szombaton újra meccsnap a női A-osztályos kézilabda-bajnokságban, amelynek B-csoportjában az eddig három pontot gyűjtő KSE azt a Marosvásárhelyi Mureşult fogadja, amely ugyanennyi egységgel megelőzi őket a bajnoki tabellán, a marosiak a 12., míg a kézdiek a 13. helyen állnak a 14 csapatos ranglistán. A 6. forduló további programja: Temesvári SCM–Temesvári CSU, Râmnicu Vâlceai Naţional–Nagybányai Minaur, Dacia Mioveni–FC Argeş, Kisjenő–Nagyvárad, Resicabánya–Brassói Corona, Székelyudvarhelyi NKK–Marosvásárhelyi Olimpic.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük