Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

A hétvége sportkínálatában a mozogni, vagy esetleg kikapcsolódni vágyók találhatnak maguknak izgalmas megmozdulásokat, a szaladókat Sugás-futásra, a lovassportok kedvelőit díjugrató-versenyre várják. És akkor még nem említettük a legnépszerűbb sportágat, a labdarúgást.

 

Labdarúgás

Az I. liga 12. fordulójában szombaton a Concordia Chiajna otthonában mérkőzik a Sepsi OSK. A hétvége műsora az élvonalban: ma Krajova –Voluntari (20.30-tól); szombaton Chiajna–Sepsi OSK (20.30-tól); vasárnap Juventus–Gázmetán (15 órától), Jászvásár –Temesvár (17.30-tól), FCSB–Dinamo (20.30-tól); hétfőn Botoşani–Viitorul (18 órától), Astra Giurgiu–Kolozsvári CFR (20.30-tól).

A KSE nélkül bonyolítják le a III. liga 5. játéknapját, a kézdivásárhelyiek ugyanis ellenfél hiányában szabadnaposak ebben a körben, legközelebb pedig Bákóba látogatnak. A további program (17 órától): ma Paşcani–Szászhermány, Románvásár–Lieşti; szombaton Foksány–Metalosport, Radóc–Székelyudvarhely, Darabani–Oţelul, Valea Mărului–Bákó, Csíkszereda–Barcarozsnyó.

A IV. liga 5. fordulójának programja (ifik 14.45, felnőttek 17 órától): szombaton Nagyajta–Bereck, Barót–Uzon, Zágon–Gelence; vasárnap Dálnok–Illyefalva, Ozsdola–Papolc, Réty–Perkő, Bardoc–Bölön, Csernáton–Kovászna.

Az V. liga 4. fordulójában, vasárnap 17 órától: Zabola–Nagybacon, Bodok–Maksa, Szitabodza–Szotyor, Kommandó–Árkos, Hidvég áll.

 

Teremlabdarúgás

Míg az élvonalbeli pontvadászat szünetel a válogatott tétmeccse miatt, addig a II. liga a második fordulóval folytatódik. A nyitókörben villámrajtot vevő KSE (11-2 arányú győzelem Karácsonkő felett) ezúttal Nagyváradra utazik, ahol az újonc Dinamo Leonardo ellen veszi fel a harcot vasárnap 11 órától. A 2. forduló többi párharca: ma Brassói Colţea–Segesvári Pro-Tineret, Karácsonkő–Kolozsvári Clujana, Bodzavásár–Gyergyószentmiklósi Inter, West Déva–Bucovina Vicov.

 

Kézilabda

A hazai, vereséggel zárult (27-41 a Temesvári SCM-mel) debütálás után szombaton idegenben teszi próbára magát a Kézdivásárhelyi SE kézilabdacsapata, Jakabos István tanítványai a női A-osztályos bajnokság második körében 15 órától Resicabánya vendégei lesznek. A 2. forduló további műsora: Székelyudvarhelyi KC–FC Argeş, Marosvásárhelyi Olimpic–Brassói Corona, Dacia Mioveni–Nagybányai Minaur, Nagyvárad–Temesvári CSU, Temesvári SCM–Rm. Vâlcea, Kisjenői Körös–Marosvásárhelyi Mureşul.

 

Díjugratás

A Vadon Egyesület partnerségben Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalával, illetve a Kovászna Megyei Vöröskereszttel szombaton 10 órától díjugrató-versenyre várja az érdeklődőket Benedekmezőn, a Székelyföldi Lovasközpontban. A következő kategóriákban versenyeznek: díjugratás (70–80 cm), díjugratás (90–100 cm), ügyességi verseny kezdőknek, illetve haladóknak. Szakkommentátor: Bajkó Tibor. Az esemény ideje alatt büfé működik.

 

VIII. Sugás-futás

Az Europe Direct Iroda és a Gáll Lajos Futókör 10 órától ismét megrendezi a már hagyományossá vált Sugás-futást. Rajt a Tamási Áron Színház elől, iratkozni 9.30-tól a helyszínen. Az útvonal: színház – Kossuth Lajos utca – Palló utca – Templom utca – Borvíz utca – Sugásfürdői út – Erzsébet-forrás. Nevezési díj nincs, minden célba érkező emlékérmet kap.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük