Tavaly novemberben Hadnagy Attila csapatkapitány kétszer vette be a Foresta kapuját – ilyen gólgazdag diadalt kívánunk szombatra is Fotó: Henning János

Négy fordulóval a zárás előtt egyre izgalmasabbá válik a feljutásért vívott harc a labdarúgó másodosztályban, a történelmi siker kapujában álló Sepsi OSK négy győzelemmel bebiztosíthatja az élvonalbeli szereplés jogát. Ennek első lépéseként szombaton a Foresta Suceavát kell felülmúlnia.

 

Labdarúgás

A Sepsi OSK saját kezében tartja a továbbjutás sorsát, több botlást nem engedhetnek meg a feljutásra hajtó piros-fehérek, emiatt kötelező módon be kell gyűjtenie a három pontot a soron következő összecsapásán, éspedig szombaton 11.30-tól a Foresta Suceava otthonában (élőben a Dolce és a Digi Sporton). A rangsorban 11. helyet elfoglaló, nehéz anyagi helyzetben levő szucsávaiak a felszámolás küszöbén állnak, az előző körben csak a FRF közbenjárására vállalták az afumaţi-i kiszállást, ahol végül 6-0-s vereséget szenvedtek. Ettől függetlenül a sajtóban fogadkoztak, hogy mindent megtesznek azért, hogy megnehezítsék a mieink dolgát. A Sepsi OSK az előző fordulóban hivatalból kapott három pontot, illetve május 7-én értékes döntetlent ért el Târgovişte vendégeként. A két csapat közti odavágóbeli összecsapás a sepsiszentgyörgyiek kategorikus diadalával zárult, Hadnagyék 6-1-es csapással küldték haza a Forestát.

A 35. forduló további programja: ma 15.30-tól Chindia Târgovişte – Szatmárnémeti Olimpia; szombaton 11 órától Brassói FC – Academica Clinceni, Resicabánya – Nagyvárad, Dacia Unirea Brăila – CS Afumaţi; vasárnap 19 órától Temesvári Poli – Aradi UTA. Baloteşti és a fővárosi Juventus játék nélkül nyer három pontot, míg Mioveni és Călăraşi szabadnapos lesz.

 

Megyei labdarúgás

A IV. liga 26. fordulójának programja (ifjúságiak 15.45-től, felnőttek 18 órától): szombaton KSE – Perkő, Bölön – Gelence, Illyefalva – Nagyajta, Kovászna – Csernáton; vasárnap Réty – Barót, Uzon – Papolci FC, Bardoc – Ozsdolai FC; Bereck áll.

Hétvégén elkezdődik az V. liga négycsapatos rájátszása, a play-off 1. fordulójának menetrendje: szombaton Zágon – Szitabodza, vasárnap Dálnok – Kökös. Mindkét párharc 18 órakor kezdődik.

 

Kosárlabda

Vasárnap 13 órától a női I. liga középszakaszának utolsó fordulójában a KSE a Ploieşti-i ISK-t látja vendégül a kézdivásárhelyi sportcsarnokban.

A Sepsi ISK U14-es lánycsapata szerdától az országos nyolcas döntőn szerepel Bukarestben. A Bordás Noémi Ágota által felkészített együttesünk az A-csoportban szerepel olyan erős ellenfelek társaságában, mint a Temesvári Bega, a fővárosi Olimpia és a Kolozsvári For You. Lányaink az első mérkőzésükön 40-20 arányú vereséget szenvedtek az Olimpiától.

 

Minikézilabda

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub kézilabda-szakosztálya szombaton és vasárnap a céhes városi sportcsarnokban kézilabdatornát szervez 2005–2006-ban született lányok számára. A Nagy Mózes-kupáért kiírt vetélkedő nagyszerű alkalom a Szász Csaba által edzett kézdivásárhelyi kiskézilabdázók számára, hogy felkészüljenek az országos minikézilabda-döntőre, amelyre nemrég kvalifikálták magukat. A kupakiíráson a házigazdákon kívül Râmnicu Vâlcea, a Brassói Korona, a Brassói Golden Kids, a Bákói ISK és az Onyesti ISK vesz részt. A mérkőzések szombaton 9.30–18 óra között, míg vasárnap 8–12 óra között zajlanak.

 

Cselgáncs

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub kis cselgáncsozói a hétvégén a csíkszeredai Molekula-kupán lépnek tatamira. A szombati eseményt a 2006–2011 között született gyerekek számára írták ki, öt korosztály lép a küzdőtérre. A sportág népszerűsítése céljából a versenyre meghívták Ungvári Miklós magyar cselgáncsozót, aki háromszor nyert Európa-bajnokságot, világbajnokságon három bronz jutott neki, a 2012-es londoni ötkarikás játékokon pedig ezüstérmet szerzett.

 

Futóverseny

Vasárnap futóversenyt tart a fürdővárosi Sport For All Kovászna sportegyesület. A megmozdulás a Kovászna és Csomakőrös közti volt lőtéren zajlik. Iratkozás14 órától, az egyéni benevezés 5 lejbe, családoknak 10 lejbe kerül. A megmérettetés (14 év alattiaknak és családoknak 1,6 km, 14 év felettieknek 5 km) a 15.30-kor kezdődő bemelegítőt követően 16 órakor rajtol. Az eseményen tombolahúzás is lesz, ahol többek között hátizsákot, kulacsot, pulzusmérőt sorsolnak ki.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Vb-tippverseny Ön szereti a focit? Ért is hozzá? Bizonyítsa be: találja el a világbajnokság 13 mérkőzésének eredményét, és nyerjen lapunkkal! A nyereményeket lásd a 11. oldalon. A mérkőzések végkimenetelét a totóból ismert módszerrel kell megtippelni (1 = az első csapat győz; X = döntetlen; 2 = a második csapat győz), a kitöltött szelvényeket (bármennyit!) június […]

Ritka, aki 5 vb-n szerepel

Rafael Márquez, a mexikói labdarúgó-válogatott 39 éves játékosa elárulta: nagy érzelmi lökést kapott azzal, hogy a futballtörténelem harmadik játékosaként ötödik világbajnokságán is pályára léphetett.

Esélyesek rossz napjai

A világbajnokság egyik nagy esélyesének tartott Brazília 1-1-es döntetlennel kezdte az oroszországi tornát. Neymarék már a 20. percben vezettek a szervezetten védekező Svájc ellen, végül azonban be kellett érniük egy ponttal.

Nem nézik jó szemmel

Szeparatista cselekedetek miatt indított vizsgálatot a CONIFA-világbajnok Kárpátalja labdarúgó-válogatott tagjai ellen Ihor Zsdanov ukrán sportminiszter. Az ukrán labdarúgó-szövetség eltiltással fenyegeti a friss világbajnok csapat játékosait. Már a CONIFA labdarúgó-világbajnokság előtt botrányt kavart az ukrán és a román sajtó amiatt, hogy Kárpátalja, illetve Székelyföld is rész vesz a „szeparatista világbajnokságon”. A magyarellenességéről ismert újságíró, Dan Tanasă […]

Ma kezdik a cseh tornát

A román felnőtt női kosárlabda-válogatott tegnap elutazott Csehországba, ahol mától a Karlovy Varyban tartandó, kőkemény felkészülési tornán szerepel. A kerettel tartott a sepsiszentgyörgyi Kelemen Kincső és a kézdivásárhelyi Lénárt Paula is.

Erős középcsapattá válna

Múlt héten megkezdte felkészülését a 2018–2019-es bajnoki idényre a Sepsi OSK labdarúgócsapata. Az I. liga legutóbbi szezonjában a 9. helyen végző együttes kerete jelentős átalakuláson ment át, a változtatások azt a célt igyekeznek szolgálni, hogy a Sepsi OSK kiesési gondok nélküli erős középcsapattá váljon – áll a klub közleményében.

Jól fociztak a lurkók

A Kézdivásárhelyi SE labdarúgó-szakosztályának U9-es csapata június 12–15. között az I. Hatvani Lurkó Labdarúgó Tornán szerepelt, ahol a kisfocisták rengeteg élménnyel gazdagodtak, ráadásul az Ezüstkupa 2. helyét is megszerezték.

Várják a visszavágót

Egygólos vereséget szenvedett Háromszék bajnoka, a Gelencei Nemere Brassóban a III. ligáért kiírt osztályozó szombati odavágóján. A IV. ligában és a megyei kupában győztes gelenceiek nem adták olcsón a bőrüket, a házigazda Brassói SR SE a Sepsi OSK egykori játékosa, Ciprian Răduţoiu góljával nyert.

Dübörög a világbajnokság

Nagyüzemben dübörög a labdarúgó-világbajnokság, meglepetésekből és váratlan fordulatokból bőven kijutott az első napokban, és hol van még a vége! Pénteken Spanyolország és Cristiano Ronaldo hatgólos futballünnepet rendezett, a születésnapos Szalahot nélkülöző fáraók kapuját sokáig hiába ostromló uruk a 89. percben értek révbe, míg a marokkói lendületet lelassító irániak a 95. percben minden idők legkésőbbi öngóljával jutottak bónusz két ponthoz.

Jövőképek

Az oroszországi labdarúgó világbajnokságról nagyon korai még velősebb gondolatokat megfogalmazni. E sorok írásakor az éremesélyesek közül kettő-három pályára sem lépett. Sejteni sem lehet – esetleg csak találgatni –, hogy melyik csapat, melyik játékos lehet a vb hőse. Annyi bizonyos, CR7, azaz Cristiano Ronaldo szokás szerint kellőképpen felspannolta magát, az első mérkőzésén (mégpedig Spanyolország ellen) a […]

Röviden

Kikaptak, de ott lesznek a vb-n A magyar férfi-kézilabda-válogatott kijutott a januári német–dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, miután az idegenbeli 29–24-es sikerét követően, a szerdai visszavágón Veszprémben 26–22-re kapott ki a szlovén együttestől. A magyar szövetség ünnepélyesen elbúcsúztatta a válogatottságtól visszavonult Harsányi Gergelyt és Iváncsik Tamást. Ugyanez a bravúr nem jött össze a román […]

Bevezetés a sportba

Minden kisiskolásnak a negyedik osztály elvégzése előtt meg kell tanulnia korcsolyázni és úszni – ezt a feladatot, s ez nem kevés, tűzték maguk elé a sepsiszentgyörgyi tanács által támogatott Bevezetés a sportba program felelősei – közölték a tegnapi sajtóértekezleten.

Leküzdötték az akadályokat

Június 9–10-én a magyarországi Várgesztesen bonyolították le a Spartan Race akadályfutó-verseny újabb közép-európai állomását, amelyen orosz, ukrán, német, osztrák, szerb, szlovák, lengyel, cseh, brit és romániai sportolók feszegették teljesítőképességük határait.

Gyülekezőt fújtak az OSK-nál

Tegnapra hívta össze legénységét a nemrég újabb kétéves szerződést aláíró Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője. Az élvonalban egyéves régiséggel rendelkező sepsiszentgyörgyiek rövid pihenőt követően kezdték el a ráhangolódást a 2018–2019-es bajnoki idényre, amelyben már komolyabb elvárásokat tűznek ki maguk elé. A keretben több változás is történt, a távozókat pótolni kell, így jelenleg is több labdarúgóval tárgyalnak.

Izgalmas hetek elé nézünk

Az argentin Nestor Pitana vezeti a labdarúgó-világbajnokság mai nyitómérkőzését, melyet Oroszország és Szaúd-Arábia válogatottja játszik. A mérkőzés 18 órakor kezdődik, a nyitóünnepséget nagyjából fél órával korábban tartják. A csoportkör 48 összecsapása után az egyenes kieséses szakaszban 14 meccset játszanak, a bronzmérkőzéssel és a döntővel együtt összesen 64 találkozót rendeznek június 14. és július 15. között.