Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Négy fordulóval a zárás előtt egyre izgalmasabbá válik a feljutásért vívott harc a labdarúgó másodosztályban, a történelmi siker kapujában álló Sepsi OSK négy győzelemmel bebiztosíthatja az élvonalbeli szereplés jogát. Ennek első lépéseként szombaton a Foresta Suceavát kell felülmúlnia.

 

Labdarúgás

A Sepsi OSK saját kezében tartja a továbbjutás sorsát, több botlást nem engedhetnek meg a feljutásra hajtó piros-fehérek, emiatt kötelező módon be kell gyűjtenie a három pontot a soron következő összecsapásán, éspedig szombaton 11.30-tól a Foresta Suceava otthonában (élőben a Dolce és a Digi Sporton). A rangsorban 11. helyet elfoglaló, nehéz anyagi helyzetben levő szucsávaiak a felszámolás küszöbén állnak, az előző körben csak a FRF közbenjárására vállalták az afumaţi-i kiszállást, ahol végül 6-0-s vereséget szenvedtek. Ettől függetlenül a sajtóban fogadkoztak, hogy mindent megtesznek azért, hogy megnehezítsék a mieink dolgát. A Sepsi OSK az előző fordulóban hivatalból kapott három pontot, illetve május 7-én értékes döntetlent ért el Târgovişte vendégeként. A két csapat közti odavágóbeli összecsapás a sepsiszentgyörgyiek kategorikus diadalával zárult, Hadnagyék 6-1-es csapással küldték haza a Forestát.

A 35. forduló további programja: ma 15.30-tól Chindia Târgovişte – Szatmárnémeti Olimpia; szombaton 11 órától Brassói FC – Academica Clinceni, Resicabánya – Nagyvárad, Dacia Unirea Brăila – CS Afumaţi; vasárnap 19 órától Temesvári Poli – Aradi UTA. Baloteşti és a fővárosi Juventus játék nélkül nyer három pontot, míg Mioveni és Călăraşi szabadnapos lesz.

 

Megyei labdarúgás

A IV. liga 26. fordulójának programja (ifjúságiak 15.45-től, felnőttek 18 órától): szombaton KSE – Perkő, Bölön – Gelence, Illyefalva – Nagyajta, Kovászna – Csernáton; vasárnap Réty – Barót, Uzon – Papolci FC, Bardoc – Ozsdolai FC; Bereck áll.

Hétvégén elkezdődik az V. liga négycsapatos rájátszása, a play-off 1. fordulójának menetrendje: szombaton Zágon – Szitabodza, vasárnap Dálnok – Kökös. Mindkét párharc 18 órakor kezdődik.

 

Kosárlabda

Vasárnap 13 órától a női I. liga középszakaszának utolsó fordulójában a KSE a Ploieşti-i ISK-t látja vendégül a kézdivásárhelyi sportcsarnokban.

A Sepsi ISK U14-es lánycsapata szerdától az országos nyolcas döntőn szerepel Bukarestben. A Bordás Noémi Ágota által felkészített együttesünk az A-csoportban szerepel olyan erős ellenfelek társaságában, mint a Temesvári Bega, a fővárosi Olimpia és a Kolozsvári For You. Lányaink az első mérkőzésükön 40-20 arányú vereséget szenvedtek az Olimpiától.

 

Minikézilabda

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub kézilabda-szakosztálya szombaton és vasárnap a céhes városi sportcsarnokban kézilabdatornát szervez 2005–2006-ban született lányok számára. A Nagy Mózes-kupáért kiírt vetélkedő nagyszerű alkalom a Szász Csaba által edzett kézdivásárhelyi kiskézilabdázók számára, hogy felkészüljenek az országos minikézilabda-döntőre, amelyre nemrég kvalifikálták magukat. A kupakiíráson a házigazdákon kívül Râmnicu Vâlcea, a Brassói Korona, a Brassói Golden Kids, a Bákói ISK és az Onyesti ISK vesz részt. A mérkőzések szombaton 9.30–18 óra között, míg vasárnap 8–12 óra között zajlanak.

 

Cselgáncs

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub kis cselgáncsozói a hétvégén a csíkszeredai Molekula-kupán lépnek tatamira. A szombati eseményt a 2006–2011 között született gyerekek számára írták ki, öt korosztály lép a küzdőtérre. A sportág népszerűsítése céljából a versenyre meghívták Ungvári Miklós magyar cselgáncsozót, aki háromszor nyert Európa-bajnokságot, világbajnokságon három bronz jutott neki, a 2012-es londoni ötkarikás játékokon pedig ezüstérmet szerzett.

 

Futóverseny

Vasárnap futóversenyt tart a fürdővárosi Sport For All Kovászna sportegyesület. A megmozdulás a Kovászna és Csomakőrös közti volt lőtéren zajlik. Iratkozás14 órától, az egyéni benevezés 5 lejbe, családoknak 10 lejbe kerül. A megmérettetés (14 év alattiaknak és családoknak 1,6 km, 14 év felettieknek 5 km) a 15.30-kor kezdődő bemelegítőt követően 16 órakor rajtol. Az eseményen tombolahúzás is lesz, ahol többek között hátizsákot, kulacsot, pulzusmérőt sorsolnak ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük