Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sorsolásra várva

Az előző idényhez hasonlóan ősszel is indul az Európa-kupában a háromszoros bajnok Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata. A nemzetközi szövetség kiadta az Európa-kupa csapatlistáját, a zöld-fehérek csütörtökön ismerik meg ellenfeleiket, orosz, török, lengyel, svéd, bolgár, fehérorosz vagy görög riválisok jöhetnek szóba.

Július 5-én tartják a FIBA nemzetközi kupasorozatainak sorsolását. A második számú európai kupasorozat főtábláját 40 csapat alkotja majd, melyek 10 négyes csoportban küzdenek az alapszakaszban. Az Európa-kupába nevezett 40 gárda közül 32 automatikusan a főtáblára került, ugyanúgy automatikusan a főtáblára nyer besorolást az Euroliga selejtezőjéből érkező négy alakulat. Ez 36 csapatot jelent, a fennmaradó négy helyért pedig nyolc együttes selejtezik.
A sorozat mezőnyét a következő évadban is két konferenciára bontják. A Sepsi–SIC a Keleti Konferenciába nyert besorolást, ahol a négy orosz és a négy török résztvevő dominálja a főtáblát: Enisey Krasznojarszk, MBA Moszkva, Szpartak Moszkva Vidnoje, Inventa Kurszk, Botas SK, Besiktas JK, Mersin és Galatasaray. Rajtuk kívül az Artego Bydgoszcz, az Energa Torun, a Gorzow, az A3 Basket, a Södertalje BBK, a Sepsi–SIC, a Beroe és a Tsmoki-Minszk került főtáblára.
A Keleti Konferencia főtáblájára esnek vissza az Euroliga selejtezőjéből a Nagyezsda Orenburg, a Wisla Krakow, az Olympiacos SFP és a Cukorova Basketbol négyesből a párharcok vesztesei. A Keleti Konferencia főtáblájának két fennmaradó helyéért pedig a Szpartak Noginszk, az Ormanspor, a Basket 90 Gdynia és a Niki Lefkadas WBC csapatai vívnak párokba sorsolás után oda-visszavágós párharcot.
A sorozatban Magyarországról a következő évadban a Győr, a Cegléd és a DVTK vesz részt, mindhárom gárda a Nyugati Konferencia főtábláján várja a sorsolást. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük