Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Síversenyek a Hargitán

Síversenyek a Hargitán Sport

Szombaton tartják a Városi Alpesi Síbajnokság 2. fordulóját a Madarasi Hargitán, a Nagy Mihály pálya alsó szakaszán. A kétfutamos műlesiklás 12 órakor kezdődik, de azalatt is zavartalanul használhatóak a sípályák.

Vasárnap délben az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező hargitai rendezvényt, a 34. „Pro Familia” Családi Síversenyt tartják, ahová minden sízni szerető családot nagy szeretettel várnak a szervezők. Az egyfutamos megmérettetés helyszíne a Súgó pálya. A Családi Síversenyt 1984-ben régi székelyudvarhelyi sízők kezdeményezték, és a sportszerető családok ünnepének szánták.

Az induló csapatok tagjai lehetnek szülők és gyerekek, házaspárok, nagyszülők és unokák, akár gyermekként induló felnőttek is. A szabályok szerint minden versenyzőnek be kell érnie a célba, és családonként a legjobb 5 idő eredményét veszik figyelembe. Az ötnél kevesebb versenyzővel induló családok esetében minden versenyző eredménye számít. A hagyományok szerint mindig a legnépesebb család viheti haza a vándorkupát. A lenti enyhe idő ellenére, a Madarasi Hargita összes pályája sízhető, webkamera, aktuális hóállás és időjáráselőrejelzés is itt található: www.madarasihargita.hu. A hólánc használata a hegyre vezető utakon még mindig kötelező!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük