Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Simább volt a vártnál

Simább volt a vártnál Sport

89-44 (18-16, 24-6, 22-15, 25-7) arányú, a vártnál könnyebb győzelmet aratott szombaton a Sepsi–SIC a brassói Olimpia fölött a női kosárlabda Nemzeti Liga rájátszásában, az elődöntő első mérkőzésén. Zorán Mikes tanítványai gyakorlatilag az első félidőben eldöntötték a győztes kilétét.

 

A mintegy száz szurkoló által bíztatott vendégcsapat repülőrajtot vett, s míg mi rossz hárompontosokkal próbálkoztunk, Houser és Higgins révén hamar bevittek három nem látványos, de annál eredményesebb kétpontost és 0-6-tal nyitottak.

Zoran Mikes nem kért időt, hanem kivárta, míg maguktól felébrednek a lányok, akik Marshall, Marshall, Jeffery, Thomson sorrendben hoztak egy 8-0-s etapot. Ezt követően, a jót menő Houser és Higgins révén még egyszer visszavették a vezetést a brassóiak (8-11), de akkorra már beindult a zöld-fehér gőzhenger és tovább már nem volt megállás: Jeffery, Părău (beesett az első hárompontos is) és Shegog produkciója révén 18-14-re ért véget az első negyed.

A második negyed ennek ellenére 18-16-ról indult, mert a játékvezetők a szünetben kitalálták, hogy Higginsnek az első negyed végén, jó fél másodperccel a játékidő lejárta után dobott kosara benne volt. A hazaiak stábja tiltakozott egy darabig, ajánlgatták erősen, hogy vissza lehetne nézni a youtube csatornára feltöltött felvételt, és akkor kiderülne, hogy – akárcsak a Román-kupa döntőben – Higgins későre lökte vissza a labdát a gyűrűbe, de nem volt kivel tárgyalni, a brassóiak kaptak két ingyen pontot. A Román-kupától eltérően, szerencsére nem ezen a két ponton múlt a meccs sorsa, mert a zöld-fehérek a második negyedben befödték a kosarat, az ellenfélnek mindössze 6 pontot engedélyeztek, miközben ők 24-et szórtak, s ezzel 42-22-re állították a tabellát és gyakorlatilag eldöntötték a meccset.

A második félidőt persze le kellett játszani, de már mindkét együttes a brassói találkozóra készült, különböző felállításban megannyi figurát kipróbált, de a meccs kimenetelén már nemigen akartak változtatni. Végül 47-22-es második félidő után a Sepsi–SIC 89-44-es megérdemelt győzelmet aratott.

Nálunk kilencen iratkoztak fel a pontszerzők közé, Marshall 24 pontot dobott, Shegog double-doublet (14 pont és 10 lepattanó) produkált, csapatszinten 48 lepattanót (köztük 19 támadót) szereztünk, ami önmagában is elég lenne a győzelemhez.

Dan Calancea a meccs után maga is azt mondta: hogy „egy sokkal erősebb” csapattal játszottak, s egy jó kezdet után a második negyedben „elment” a meccs és azt reméli, hogy hazai közönség előtt majd döntő játékra tudják tolni a párharcot.

Zoran Mikes úgy értékelte, hogy „noha nem szabadna azt mondanunk, hogy a kezdet nyomása alatt álltunk, hiszen készültünk erre a meccsre és tudjuk, hol vagyunk”, az elején bizonytalanul játszott a csapat, de ez elmúlt és lendületes, jó játékkal végül is az történt a pályán, amit mi akartunk. „Nagyon hamar el kell felejteni ezt a meccset és készíteni a következőt. Az ott, egy másik meccs lesz, akármi megtörténhet, de jók vagyunk, erősek vagyunk, felkészültek vagyunk, és nagyon remélem, hogy semmi meglepő nem jön közbe és kettőből behúzzuk a párharcot”.

Visszavágó szerdán 18 órakor Brassóban.

A másik elődöntő első meccsén: Kolozsvár – Târgovişte 69-65.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük