Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sikerrel búcsúztatták az évet

Sikerrel búcsúztatták az évet Sport

Az év utolsó bajnokiján is magabiztos győzelmet aratott a címvédő Sepsi–SIC, amely a csütörtöki Olympiakosz Pireusz elleni Európa-kupa mérkőzést követően szombaton már az Aradi ICIM vendégeként lépett pályára. A Mikes-csapat semmit sem bízott a véletlenre, és 82-58 (12-19, 20-22, 12-26, 14-15) arányban lelépte ellenfelét a női kosárlabda Nemzeti Liga 11. fordulójában. A zöld-fehérek őrzik hibátlan mérlegüket a pontvadászatban, tíz sikerrel vezetik a ranglistát.

Az aradiak az első negyed közepéig tudták tartani a lépést a mieinkkel, akik hamar összekapták magukat, és hétpontos előnnyel kezdték a második tíz percet. A folytatásban kiegyensúlyozott küzdelem folyt a parketten, de a zöld-fehér mezesek tartották előnyüket, 41-32-ről várták a második félidőt.

Szünet után igazán elemébe került a bajnoki címvédő, uralta a palánk alatti játékot, sziklaszilárd védelmének köszönhetően esélyt sem adott a hazai csapatnak a felzárkózásra. A zárószakasz kezdetén 29 ponttal vezettek a háromszékiek, így érthető módon minden játékos lehetőséget kapott, a mindössze 18 éves Kovács Renáta idegenben is megszerezte első pontjait, és egy gólpasszt is kiosztott.

A Sepsi–SIC legeredményesebbje a dupla-duplát (13 pont és 10 lepattanó) jegyző Danielle Hamilton-Carter volt, rajta kívül még négyen szereztek legalább tíz pontot. Ez volt a két csapat 17. egymás elleni mérkőzése, a Sepsi–SIC pedig hetedszer diadalmaskodott, illetve az utóbbi négy összecsapás mindegyikét a szentgyörgyiek húzták be, az ICIM legutóbb 2015 decemberében tudott nyerni.
„Nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőséget jelentett az Európa-kupa. Úgy jöttünk Aradra, hogy nem volt időnk erre a mérkőzésre komolyabban készülni, de a játékosaim hozzászoktak ehhez a ritmushoz, és betartották mindazt, amit kértem tőlük. Nem akartuk azokat a hibákat elkövetni, amiket Athénban, most nem siettünk, türelmesen játszottunk, mert idegenben lépésről lépésre kell felépíteni a győzelmet. Bebizonyítottuk, komoly csapat vagyunk, és örülök, hogy az athéni vereség után jól reagáltunk Arad ellen. Azt mondtam a lányoknak, a vesztesek kifogásokat keresnek, a győztesek pedig tisztán és egyszerűen játszanak. Ezzel a hozzáállással léptünk pályára. Eltitkoltuk, hogy fáradtak vagyunk, bizonyítottunk, nem kerestünk kifogásokat” – nyilatkozta a mérkőzés után Zoran Mikes.

A Sepsi–SIC legközelebb január 6-án Alexandrián mérkőzik a Nemzeti Liga 13. fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük