Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sikeres volt a marosi Eb

Sikeres volt a marosi Eb Sport

Az elmúlt hétvégén Marosvásárhelyen zajlott a terepduatlon és tereptriatlon Európa-bajnokság, ahol a sepsiszentgyörgyi Imreh László több próbában is eredményesen teljesített a korcsoportoknak kiírt amatőr futamokban. Az U23-ban egyik főesélyesnek számító Dániel Attilának viszont nem sikerült jól a terepduatlon-viadal, nem tudta befejezni a versenyt.

A SepsiTRI SK sportolója, Imreh László a terepduatlon Eb-n szeretett volna leginkább bizonyítani, viszont, mivel nem tudott hegyikerékpáron készülni, így kevéssel ugyan, de lecsúszott az Eb-dobogóról, a nyíltversenyben 49. lett, míg a 25–29 éves korcsoportban ötödikként teljesítette a 6,2+3,1 km futó és 20 km kerékpártávot. Mivel ez egyben országos terepduatlon verseny is volt, így a hazai versenyzők között ezüstérmet szerzett (ideje: 2:08:36).

Kevés pihenés után következett számára a tereptriatlon próba, ahol 1 km úszás, 23.7 km kerékpározás és 6,2 km szaladás várt a mezőnyre. Itt László jobban tekert, mint duatlonban, ráadásul az utolsó három kilométeren hatalmasat hajrázott szaladásban, és legjobb romániai versenyzőként ért célba, ez is volt a célja, egyébként. Nyílt versenyben 67., a 25–29 éves korcsoportban 6. helyen zárt, az országoson pedig korosztályos bajnoki címet nyert (ideje: 2:26:27). Ezt követően „levezetésként” a Szász Albert Emlékfutáson ötödik lett összetettben, illetve harmadik a 19–29 éves kategóriában.

– Elégedett vagyok az elért eredményeimmel, főleg, hogy a két Eb-futam között mindössze egy pihenőnap volt. Köszönöm a támogatóimnak (Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Sepsi Rekreatív, Dr Lenkei Romania, Tricomserv, Farma Line, Stomax), és a családomnak a segítséget, nélkülük ez nem sikerült volna – fogalmazott Imreh, külön kifejezve háláját Tiberiu Andrei Poștoacă-nek a bicikliért.

Dániel Attila tavaly ezüstérmes lett a szintén Marosvásárhelyen rendezett terepduatlon Európa-bajnokságon, így idén nagy reményekkel vágott neki a kontinenstornának. A sepsiszentgyörgyi hárompróbás számára szerencsétlenül alakult a verseny, fájdalmak hátráltatták szaladás közben, ráadásul a kerékpáros próbában gumidefektet kapott, így idő előtt feladásra kényszerült. Az U23-as Európa-bajnoki cím annak a marosvásárhelyi Kovács Szabolcsnak jutott, akit Dániel ezelőtt pár héttel két perccel előzött meg. Ilyen előzmények után nem vállalta a tereptriatlonban való indulást.

– Ebben az évben ez lett volna a legfontosabb verseny számomra, sajnos így alakult, köszönöm mindenki támogatását, aki ott abban a mélyponton segített, ígérem, nem fogom feladni – nyilatkozta érdeklődésünkre a sportoló.

A román küldöttség egyébként összesen három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött Marosvásárhelyen az elit, az ifjúsági U23, a serdülő és a mozgássérültek versenyei során. A szintén sepsiszentgyörgyi Madaras Dániel nem tudta befejezni a tereptriatlon versenyt a 20–24 éves korcsoportban.

Terepduatlon-Európa-bajnokság: elit férfiak: 1. Brice Daubord (francia) 1:32:28. 2. Pavel Andrejev (orosz) 1:33:44. 3. Cris Coddens (belga) 1:34:19; elit nők: 1. Sanne Broeksma (holland) 1:50:35. 2. Darja Rogozina (orosz) 1:50:50. 3. Kristina Lapinová (szlovák) 1:51:13; U23-as férfiak: 1. Kovács Szabolcs (Marosvásárhely) 01:40:09, 2. Aleksandar Strandev (bulgár) 01:42:44, 3. Kirill Tarakonov (orosz) 01:45:25.

Tereptriatlon Eb: elit férfiak: 1. Marcello Ugazio (olasz) 01:44:09, 2. Arthur Serrieres (francia) 01:45:20, 3. Jan Kubicek (cseh) 01:45:20; elit nők: 1. Poór Brigitta (magyar) 01:59:49, 2. Morgane Riou (francia) 02:02:51, 3. Carina Wasle (osztrák) 02:05:45.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük