Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Siker az év első bajnokiján

Siker az év első bajnokiján Sport

A lehető legkedvezőbben indult a tavaszi idény a kereterősítésen átesett Sepsi OSK számára, a nemrég új szakvezetéssel is bővülő sepsiszentgyörgyi piros-fehérek idegenben érdemelték ki a három pontot a másodosztályos labdarúgó-bajnokság 22., idei első fordulójában. A mieink továbbra is tartják a lépést az egyre sűrűsödő élmezőnnyel, előléptek a negyedik helyre. Alaposan beerősített a sepsiszentgyörgyi klub a téli szünetben, több tapasztalt, illetve 21 éven aluli játékost is igazoltak, ami arról árulkodik, hogy komoly és nagyravágyó terveket dédelgetnek a jövőre nézve. Az új szerzemények közül Olteanu, Ghinga és Greu kezdőként, Bujor és Manole pedig csereként lépett pályára a szombati kiszálláson.

A fentiek szellemében a mérkőzés kezdetétől nyomást gyakoroltak a házigazda Nagyváradra, és már az első percben veszélyeztettek a baloldalon brillírozó Huiban révén, akinek tizenhatoson belüli lövését hárította a jól helyezkedő hazai kapus. A nagyváradiak a 23. percben szerezhettek volna vezetést, egy jobboldali beadás után Matei fejelhetett kapura, ám a szemfüles Ursu a gólvonalról tudott menteni. Pár perc múlva a Sepsi OSK gólgyárosa, Hadnagy került előtérbe, akinek emelése elkerülte a kapu térfelét.

Szünet után potyogtak a gólok, az 52. percben Codoban beadását Matei ezúttal már a hálóba fejelte (1-0). Pár perc múlva Ene egyenlíthetett volna, azonban lövésénél szögletre mentett a hazai kapus, és ez így volt jól nekünk, mivel a sarokrúgásnál Bedea kézzel ért a játékszerhez, a jogosan megítélt büntetőt pedig Hadnagy higgadtan értékesítette (1-1). A 68. percben emberelőnybe került az OSK, miután a szabálytalankodó Bedea második sárgalapját is begyűjtötte. A kitámadó piros-fehérek próbálkozásai a 87. percben értek góllá, amikor Issa passzából Bujor lőtte be a győztes gólt, 1-2. Sikerének köszönhetően a Sepsi OSK előlépett a rangsor negyedik helyére, míg a 19 gólos Hadnagy Attila csapatkapitány tovább vezeti a góllövőlistát. Szombaton a CS Afumaţi látogat Sepsiszentgyörgyre.

– Nagyon örülünk a három pontnak, amelyet kissé nehezen tudtunk megszerezni egy nagyon jó csapat ellen, voltak hibáink is, például a gólnál, de összességében elégedettek lehetünk. Az új játékosok is kivették a részüket a sikerből, és ez remélem arra ösztönöz mindenkit, hogy még többet dolgozzon, hogy bekerülhessen a kezdőcsapatba – értékelt Valentin Suciu vezetőedző, aki csak a győzelmet tartja elfogadhatónak a soron következő, hazai mérkőzésen.

Labdarúgó 2. liga, 22. forduló, Váradszentmárton: Nagyváradi Luceafărul–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–2 (0–0), gólszerzők: Matei (52.), illetve Hadnagy (60. – tizenegyesből), Bujor (87.). Nagyvárad: Goia – Balea, Cordoş, Hlinca, Ban, Fehér, Bedea, Codoban (Balla, 81.), Arnăutu, Predescu (Miholca, 75.), Matei. Edző: Cristian Lupuţ. Sepsi OSK: Niczuly – Burlacu, Damian, Ursu, Olteanu, Ghinga (Minciună, 81.), Issa , Greu (Bujor, 77.), Ene (Manole, 60.), Huiban, Hadnagy. Edző: Valentin Suciu. Piros lap: Bedea (68., Luceafărul). Játékvezetők: Sergiu Popa (Nagyenyed), Iulian Székely (Kolozsvár), Adrian Mărginean (Nagyenyed). A 22. forduló többi eredménye: CS Mioveni – Dunărea Călăraşi 2-2, Academica Clinceni – CS Afumaţi 1-0, Foresta Suceava – Temesvár 2-2, FC Brassó – Szatmárnémeti Olimpia 1-2, Dacia Unirea Brăila – Aradi UTA 2-1. Resicabánya – Tatrang 3-0 (játék nélkül), CSM Rm. Vâlcea – CS Baloteşti 0-3 (játék nélkül). a Bukaresti Juventus és a Chindia Târgovişte állt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük