Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sérülések tizedelik a SIC-et

Sérülések tizedelik a SIC-et Sport

Vasárnap délben az év első győzelmét aratta a Sepsi–SIC női kézilabdacsapata, amely az A-osztályos pontvadászat 15. fordulójában a sereghajtó Kisjenői Köröst fogadta és gyűrte le a Vadász utcai sportteremben. A győztes meccsnek mégsem lehet felhőtlenül örülni, ugyanis a csapat egyik alapjátékosa horrorisztikus sérülést szenvedett, így a sérülésektől tizedelt együttes edzőjének egyre nehezebb a dolga a kezdőcsapat összeállításánál.

A Sepsi–SIC gyakorlatilag már a mérkőzés legelején tisztázta az erőviszonyokat és kétséget nem hagyott afelől, hogy ki fogja megnyerni a mérkőzést, az egyedüli kérdés az volt, mekkora különbséggel sikerül legyőznie a sereghajtó Kisjenőt. Bodó góljával kezdődött a találkozó, majd gyors egymásutánban Tăbăcaru értékesített két hétméterest. A vendégek 3-3-nál még kitudtak egyenlíteni, de innentől meglépett a sepsiszentgyörgyi gárda, a 14. percben Mátis góljával már 9-4-re vezetett a Sepsi–SIC. Tăbăcaru átlövései kivétel nélkül utat találtak a hálóba, de a zöld-fehérek lerohanásai is rendre góllal végződtek. Két perccel szünet előtt 19-8-at mutatott az eredményjelző tábla, amikor a kisjenőiek kettős emberhátrányuk dacára kétszer is betaláltak, 21-10-es állásnál fordultak a csapatok.

A második félidő elején mindkét oldalon akadoztak a támadások, három perc után Mátis Zita törte meg a jeget (22-10). A 37. percben, 25-12-es állásnál súlyos térdsérülést szenvedett Florentina Lăcătuş irányító, aki addig öt gólt – ebből három büntető – vállalt. A jelek alapján hosszú kihagyás vár rá, csakúgy, mint az egy héttel korábban lesérült Voloncs Júliára, vagy a csatasorból pár hete kidőlt Dobra Anettre. 27-12-es állásnál időt kért a vendégek edzője, amely hatásosnak bizonyult, az egyre inkább fellazuló hazai védelem lehetővé tette számukra a felzárkózást, és az is hasznukra vált, hogy több támadásunk is elhalt technikai hibákban. Bodó bokafájdalmakra panaszkodva szintén kispadra került. Bár sokáig úgy tűnt, meglesz a közte tíz, végül nem így lett, 38-30-ra (21-10) megérdemelten nyert a Sepsi–SIC.

Sepsi–SIC: Rofel – Balogh 1, Bodó 4, Mátis 9/1, Györkovács 2, Tăbăcaru 14/2, Lăcătuş 5/3 (Saláta, Bratoşin – Hageanu 1, Pătrînjel, Roşu 2, Condurache). Edző: Vida Attila. Kisjenői Körös: Roman 3, Cobha 1, Lucuşa 2, Boldor 11/4, Moraru 11, Göröngyi A., Vartolomei 1 (Rahela, Weisenburger, Anghelina, Inoan 1, Göröngyi L.). Hétméteresek: 6/6, illetve 4/4. Kiállítások: 6, illetve 10 perc.

– Jól játszottunk, sikerült betartani, amit a héten gyakoroltunk, a cserejátékosok jól beépültek a csapatba. Sajnos újabb sérüléshullám sújt minket, Voloncs Júlia után Lăcătuş is kiesett, Bodó bokasérülése nem tudom mennyire súlyos, legközelebb tud-e játszani, Bălăceanu távozott, lassan kifogyunk az opciókból, nagyon nehéz lesz így a folytatás – nyilatkozta meccs után Vida Attila edző.

A játéknap többi eredménye: Temesvár – Resicabánya 33-29 (18-17), Nagybányai Extrem – Nagyvárad 32-33 (17-17), Brassó – Dacia Mioveni 26-22 (15-13). A vasárnapi, 16. fordulóban a Sepsi–SIC a Dacia Mioveni otthonába látogat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük