Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsi-SIC versus prefektus

Sepsi-SIC versus prefektus Sport

A brassói táblabíróságon folytatódik a Sepsi-SIC Sportklub Egyesület finanszírozása miatt indított per. A klub vezetősége abban reménykedik, hogy a bíróság nem a prefektus javára fog dönteni.

A Kovászna megyei törvényszék ugyanis alapfokon helyt adott Sebastian Cucu prefektus keresetének, aki korábban megtámadott két helyi határozatot, amelyekkel 2015 második, és 2016 első felében pénzzel támogatták a Sepsi-SIC Sportklubot. Pontosabban a város tagsági díjáról van szó, az egyesület alapító tagjaként. Fellebbeztek, és a város érdekeinek képviseletére egy, a közigazgatási jogban jártas ügyvéddel kötnek szerződést. Az erre vonatkozó határozatot legutóbbi ülésén szavazta meg Sepsiszentgyörgy képviselőtestülete. 

Miklós Zoltán RMDSZ-frakcióvezető, a Sepsi-SIC Sportklub elnöke számolt be az ügy előzményeiről. Elmondta, hogy a kézilabda-szakosztály volt menedzsere egy feljelentést tett le a prefektúrához, nehezményezve, hogy olyan tanácstagok is megszavazták a tagsági díjakról szóló határozatokat, akik esetében fennáll az összeférhetetlenség gyanúja. A feljelentés alapján a prefektus keresetet indított a bíróságon, és alapfokon a Kovászna Megyei Törvényszék semmisnek nyilvánította a két határozatot.

Miklós azt is elmondta, hogy Debreczeni László tanácsos esetében a vádat már alapfokon ejtette a bíróság, mert bebizonyosodott, hogy nem az ő cége könyvelt a klubnak. Ami pedig Sztakics Évát illeti, a feljelentő azt állította, hogy két kézilabdázó kislány egy olyan vendéglátóipari egységben étkezett rövid ideig, amelynek résztulajdonosa az alpolgármester. Ezt a szerződést, amiről nem tudott Sztakics, maga a feljelentő írta volt alá, jegyezte meg Miklós.

„Az alpolgármester ellen ilyen jellegű feljelentés már korábban is volt, de mindig ejtették az összeférhetetlenség vádját, mivel ő nem fő hitelutalványozó. Meggyőződésem, hogy a józanész most is győzni fog és a fellebbviteli tárgyaláson a város nyer. Ellenkező esetben nem tudom mi fog történni, hiszen, ha semmisnek nyilvánítják a két határozatot, akkor a már elköltött pénzt a Sepsi-SIC-nek vissza kell fizetnie a városnak”, húzta alá Miklós Zoltán.

A Sepsi-SIC Sportklub Egyesületnek három alapító tagja van: Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a szervezet alapvagyona 50 százalékának tulajdonosa, Kovászna megye 49 százalék tulajdonrészesedéssel, valamint a Tega Rt. a fennmaradó 1 százalék tulajdonosa. Ezen kívül a klub költségvetésének egy bizonyos százalékát támogatásokból és jegyek, bérletek értékesítéséből teremtik elő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük