Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsi–SIC siker a rangadón

Sepsi–SIC siker a rangadón Sport

Három negyeden át vérbeli rangadót vívott egymással szerda este a Sepsi–SIC és a vendég Kolozsvári Egyetem a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszának 4. fordulójában.

A felek egy hónapon belül másodszor is farkasszemet néztek egymással a Szabó Kati Sportcsarnokban, az alapszakaszbeli két találkozóhoz, illetve a kupabeli mérkőzéshez hasonló végkifejlettel. Természetesen ezúttal is nagy érdeklődés övezte az összecsapást. A vendégek kapták el jobban a rajtot, a korábban Sepsiszentgyörgyön is megfordult Taneisha Harrison vezérletével 0-4-re megléptek. 2-7-es állásnál nagy szükség volt Jeffery hárompontozós tudományára (5-7), és ezt követően előbb kiegyenlítettek, majd Thompson duplájának köszönhetően (9-7) fordítottak a hazaiak. Jeffery újfent elemében volt, eredményesen próbálkozott a távoli dobásokkal, majd ő állította be az első negyed eredményét 23-16-ra.

A második tíz perc Jeffery dobásával indult, és végül meglehetősen kiegyensúlyozottra sikerült. A negyed derekán tíz pont volt a sepsiszentgyörgyiek előnye, ám ez szünetre hat egységre olvadt, köszönhetően a kolozsvári Irimia eredményességének. Mindkét oldalon sokat hibáztak, az első félidő 36-30-al ért véget. Szünet után megpróbálta lerázni ellenfelét a bajnoki címvédő zöld-fehér csapat, ám nem járt sikerrel, a kincses városiak 37-nél kiegyenlítettek, majd Butulija triplájával átvették a vezetést (37-40). Erre válaszként Marshall villant, zsinórban szórt be két hárompontost (43-40). A zöld-fehérek szurkolói azonban nem lélegezhettek fel, nem hagyta magát Kolozsvár, és rendre visszakapaszkodott, az etap végén ötpontnyi fórral bírt a Sepsi–SIC (56-51).

Az utolsó felvonás előtt Zoran Mikesnek sikerült rendeznie a sorokat, ennek megfelelően pillanatok alatt változott a játék képe, Jeffery és Huțanu pontjaival elhúzott a házigazda (64-53), ezután pedig teljesen kicsúszott a mérkőzés a vendégek kezéből. A végjáték már könnyed ujjgyakorlat volt a Sepsi–SIC számára, amely 22 pontos, megérdemelt győzelmet aratott. Végeredmény: Sepsi–SIC – Kolozsvári U 79-57 (23-16, 13-14, 20-21, 23-6). Janeesha Jeffery ismét megállíthatatlan volt, nem kevesebb, mint 31/15 pontot szórt, 8 lepattanó és 3 assziszt mellett. Egy meglepetés-eredmény a fordulóból: Târgoviște – Brassó 35-59, továbbá: Galaci Phoenix – Szatmárnémeti VSK 89-72.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük