A FCSB után újabb nagyágyú látogat a Sepsi OSK ideiglenes otthonául szolgáló brassói Ifjúsági Stadionba Fotó: Henning János

Mával kezdődik a labdarúgó I. liga alapszakaszának visszavágó-sorozata, az eddig 10. pontot összegző Sepsi OSK vasárnap 18 órától az Astra Giurgiu-t fogadja a csapat ideiglenes otthonául szolgáló brassói Ifjúsági Stadionban. A piros-fehér mezesek a rangsor 12. helyéről várják a folytatást, az edzői stáb részéről Nagy Sándor úgy fogalmazott, céljuk a három pont megtartása.

A Sepsi OSK tegnapi sajtótájékoztatóján Nagy Sándor edző és Constantin Dima játékos vetítette előre az Astra Giurgiu elleni párharcot, kiemelve, hogy a kéthetes bajnoki szünetet hasznosan töltötte a csapat, igyekeztek maximálisan felkészülni a visszavágók jelentette kihívásokra.

– Készen állunk az Astra Giurgiu elleni meccsre, mindenképp nyerni akarunk. Tudjuk, hogy jó csapattal játszunk, ismerjük az ellenfél gyengeségeiket, erősségeit. Ellenük vívtuk első meccsünket az élvonalban, de nem játszottunk alárendelt szerepet, és véleményem szerint nem érdemeltük meg a vereséget (1–0 – szerk. megj.). Nehéz dolgunk lesz, de a győzelemre törekszünk – nyilatkozta a tréner.

Újságírói kérdésre válaszolva a piros-fehérek játékosa, Constantin Dima elmondta, az utóbbi időszak gyenge eredményei ellenére már-már családias a hangulat öltözőben, készen állnak a visszavágókra, szerinte az odavágó-sorozat volt a „főpróba”, így pozitív eredményeket várnak a folytatásban.

A hétvégi fociműsor

A 14. forduló műsora: ma Voluntari–FCSB (20.45-től); szombaton Medgyes–Viitorul (16.30), Jászvásár–Krajova (19.15); vasárnap Sepsi OSK–Astra Giurgiu (18 órától), Kolozsvári CFR–Botoşani (20.45); hétfőn: Temesvári Poli–Chiajna (18.00), Dinamo–Juventus (20.45).

Egyforma büntetést szabtak ki

A Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) szerdán hivatalos honlapján szűkszavú közleményben közölte, hogy a sportági szövetség fegyelmi bizottsága figyelmeztetés mellett 5000 lejre bírságolta a klubot az FCSB elleni bajnoki meccsen történt szurkolói magatartások miatt. A testület azt a 4-0-s vendégsikerrel zárult brassói találkozót vizsgálta, amely után a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat tett panaszt a vendégdrukkerek magyarellenes viselkedése miatt. Mint ismeretes, a bukaresti ultrák „Románia nektek nem az otthonotok. Takarodjatok!” feliratú molinóval provokáltak, amire a házigazdák, Ria, Ria, Hungária! skandálással válaszoltak. Az FCSB-t ugyancsak 5000 lejre bírságolták meg.

A hétvégi háromszéki fociprogram:

A III. ligában érdekelt Kézdivásárhelyi SE szombaton 15 órától az éllovas Galaci Suporter Club Oțelul otthonában játszik. A kék-fehérek az előző fordulóban bravúros győzelmet arattak Szászhermány felett (2-0), és reménykednek a hasonló folytatásban.

A IV. liga 8. fordulójában (ifik 12.45, felnőttek 15 órától): szombaton Illyefalva–Uzon, Bereck –Bardoc, Bölön–Zágon; vasárnap Gelence–Nagyajta, Papolc–Barót, Perkő–Dálnok, Kovászna–Ozsdola, Csernáton–Réty. Az V. liga 7. fordulójában: szombaton: Maksa–Árkos; vasárnap Nagybacon–Kommandó, Hidvég–Szitabodza, Zabola–Bodok.

A teremlabdarúgó I. liga 6. fordulójában ma 18 órától a Sepsi Futsal a Temesvári Informatikát fogadja a Szabó Kati Sportcsarnokban. A II. ligában a KSE vasárnap 19.30-tól a Gyergyóremetei Kereszthegy otthonába látogat.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Modrić vigaszdíja

Csaknem négy és fél évet kell várnunk a következő labdarúgó-világbajnokságig, hiszen a 2022-es katari torna csak november 21-én veszi kezdetét. Addig is, lehet szavazni az oroszországi torna legszebb góljára.

Sikerek az országoson

Az elmúlt hétvégén Resicabányán zajlott a felnőtt birkózók egyéni országos döntője, amelyen a Mátéfi Árpád irányította sepsiszentgyörgyi MSK öt sportolója hat érmet – két aranyat, egy ezüstöt és három bronzot – versenyzett össze.

Metalubs-kupa újratöltve

A motorsport iránti szenvedély újra Sugásfürdőre vonzotta a pilótákat és csapatokat, a Sugásfürdő Metalubs-kupával díjazott autós hegyi gyorsasági verseny leggyorsabbja a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor volt.

Közel, de nem eléggé

A romániai válogatott a negyedik helyen végzett a Nagyváradon lebonyolított U20-as női B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. A román nemzeti csapat tagjaként a Sepsi-SIC új szerzeménye, a kézdivásárhelyi Demeter Nóra is pályára lépett.

Franciaország a világbajnok

Egy hónappal ezelőtt kezdődött és vasárnap befejeződött az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, amelynek fináléjában Franciaország és Horvátország játszott emlékezetes, nem kevesebb, mint hat gólt hozó mérkőzést. A végén a gallok örülhettek, 1998 után ismét világbajnoknak mondhatják magukat. A bronzéremmel Belgium vigasztalódhatott.

Röviden

Világbajnok Magyarország A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) kihirdette a junior világbajnokság All Star-csapatát, amelybe három játékost delegál a magyar csapat. A magyar lányok nagyszerű második félidei játékuknak köszönhetően a norvégokat győzték le a debreceni döntőben, amelyet végül hat góllal, 28–22-re nyert meg Golovin Vlagyimir csapata. A torna álomcsapatában Háfra Noémi, Pásztor Noémi és Faluvégi Dorottya […]

A jó felkészülés a fontos

Hazatért kéthetes ausztriai edzőtáborozásából a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely kiváló körülmények között készülhetett az I. liga hétvégi rajtjára. A sérülések által megtizedelt piros-fehér mezesek ugyan mind az öt felkészülési meccsüket elvesztették az edzőtáborban, de jó hír, hogy körvonalazódik a keret. Szombaton már élesben megy a játék, az újonc FC Hermannstadt vendégeként.

Csodálatosak!

Más sportágakban, más csapatok számára is példaértékű, követendő és oktatásra érdemes az, amit a magyar női U20-as kézilabda-válogatott véghezvitt a debreceni világbajnokságon.

Mikes győztes mentalitása

A háromszoros bajnok és háromszoros Román Kupa-győztes Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatának bosnyák vezetőedzője, Zoran Mikes az alaposan átalakult keretről, az Európa-kupabeli ellenfelekről és a három hónap múlva kezdődő idényről nyilatkozott.

Röviden

Metalubs-kupa újratöltve Az autósport iránt érdeklődőket vasárnap Sugásfürdőre várják, ahol az országos másodosztályos hegyi gyorsasági bajnokság kilencedik futamát, egyben a regionális gyorsasági bajnokság harmadik versenyét bonyolítják le. A Sugásfürdő Metalubs Kupa a megyeszékhelyi Auto Crono Klub és a csíkszeredai Pro Motor Harghita szervezésében zajlik, a hazai szakszövetség égisze alatt. Az eseményt Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala és […]

Inter és Bayern vb-fölény

Az Internazionale és a Bayern München csapatából 1982 óta minden alkalommal szerepelt legalább egy-egy játékos a labdarúgó-világbajnokság döntőjében, és ez a sorozat vasárnap a moszkvai fináléban is folytatódik.

Ellentétes félidők

Továbbra is várat magára a Sepsi OSK első győzelme az ausztriai edzőtáborban, a sepsiszentgyörgyi I. ligás alakulat szerdán Sankt Pöltenben a szlovák élvonalban érdekelt Zlaté Moravce együttesétől szenvedett egygólos vereséget.

A java még csak most jön

Ha egyenes kieséses szakasz és Horvátország, akkor hosszabbítás. És horvát továbbjutás. Horvátország lesz Franciaország ellenfele az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi fináléjában, miután a szerdai elődöntőben a moszkvai Luzsnyiki Stadionban hosszabbítás után 2–1-re legyőzte Angliát.

Röviden

Egy korszak lezárult A Real Madrid elfogadta a Juventus Cristiano Ronaldóért tett ajánlatát, azaz a portugál klasszis mostantól az olasz klub játékosának tekinthető. A Real Madrid közleményben megjegyzi, a transzfer a játékos kérésére történt. A Juventus négyéves szerződést kötött a sztárjátékossal, a Real Madridnak 100 millió eurót fizetnek CR7 játékjogáért, amit két éven belül kell […]

Új csapat, változatlan célok

Szinte teljesen megújult kerettel kezdi el a felkészülést a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata. Bár a keret új, a célok a régiek. Bajnokság, serleg és minél jobb szereplés az Európa-kupában. A klub vezetői az új játékoskeretet ismertették tegnapi sajtóértekezletükön.