A FCSB után újabb nagyágyú látogat a Sepsi OSK ideiglenes otthonául szolgáló brassói Ifjúsági Stadionba Fotó: Henning János

Mával kezdődik a labdarúgó I. liga alapszakaszának visszavágó-sorozata, az eddig 10. pontot összegző Sepsi OSK vasárnap 18 órától az Astra Giurgiu-t fogadja a csapat ideiglenes otthonául szolgáló brassói Ifjúsági Stadionban. A piros-fehér mezesek a rangsor 12. helyéről várják a folytatást, az edzői stáb részéről Nagy Sándor úgy fogalmazott, céljuk a három pont megtartása.

A Sepsi OSK tegnapi sajtótájékoztatóján Nagy Sándor edző és Constantin Dima játékos vetítette előre az Astra Giurgiu elleni párharcot, kiemelve, hogy a kéthetes bajnoki szünetet hasznosan töltötte a csapat, igyekeztek maximálisan felkészülni a visszavágók jelentette kihívásokra.

– Készen állunk az Astra Giurgiu elleni meccsre, mindenképp nyerni akarunk. Tudjuk, hogy jó csapattal játszunk, ismerjük az ellenfél gyengeségeiket, erősségeit. Ellenük vívtuk első meccsünket az élvonalban, de nem játszottunk alárendelt szerepet, és véleményem szerint nem érdemeltük meg a vereséget (1–0 – szerk. megj.). Nehéz dolgunk lesz, de a győzelemre törekszünk – nyilatkozta a tréner.

Újságírói kérdésre válaszolva a piros-fehérek játékosa, Constantin Dima elmondta, az utóbbi időszak gyenge eredményei ellenére már-már családias a hangulat öltözőben, készen állnak a visszavágókra, szerinte az odavágó-sorozat volt a „főpróba”, így pozitív eredményeket várnak a folytatásban.

A hétvégi fociműsor

A 14. forduló műsora: ma Voluntari–FCSB (20.45-től); szombaton Medgyes–Viitorul (16.30), Jászvásár–Krajova (19.15); vasárnap Sepsi OSK–Astra Giurgiu (18 órától), Kolozsvári CFR–Botoşani (20.45); hétfőn: Temesvári Poli–Chiajna (18.00), Dinamo–Juventus (20.45).

Egyforma büntetést szabtak ki

A Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) szerdán hivatalos honlapján szűkszavú közleményben közölte, hogy a sportági szövetség fegyelmi bizottsága figyelmeztetés mellett 5000 lejre bírságolta a klubot az FCSB elleni bajnoki meccsen történt szurkolói magatartások miatt. A testület azt a 4-0-s vendégsikerrel zárult brassói találkozót vizsgálta, amely után a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat tett panaszt a vendégdrukkerek magyarellenes viselkedése miatt. Mint ismeretes, a bukaresti ultrák „Románia nektek nem az otthonotok. Takarodjatok!” feliratú molinóval provokáltak, amire a házigazdák, Ria, Ria, Hungária! skandálással válaszoltak. Az FCSB-t ugyancsak 5000 lejre bírságolták meg.

A hétvégi háromszéki fociprogram:

A III. ligában érdekelt Kézdivásárhelyi SE szombaton 15 órától az éllovas Galaci Suporter Club Oțelul otthonában játszik. A kék-fehérek az előző fordulóban bravúros győzelmet arattak Szászhermány felett (2-0), és reménykednek a hasonló folytatásban.

A IV. liga 8. fordulójában (ifik 12.45, felnőttek 15 órától): szombaton Illyefalva–Uzon, Bereck –Bardoc, Bölön–Zágon; vasárnap Gelence–Nagyajta, Papolc–Barót, Perkő–Dálnok, Kovászna–Ozsdola, Csernáton–Réty. Az V. liga 7. fordulójában: szombaton: Maksa–Árkos; vasárnap Nagybacon–Kommandó, Hidvég–Szitabodza, Zabola–Bodok.

A teremlabdarúgó I. liga 6. fordulójában ma 18 órától a Sepsi Futsal a Temesvári Informatikát fogadja a Szabó Kati Sportcsarnokban. A II. ligában a KSE vasárnap 19.30-tól a Gyergyóremetei Kereszthegy otthonába látogat.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Deac, a patrióta „Ez itt Románia” feliratú pólóval készült a Sepsi OSK elleni élvonalbeli párharcra az FC Voluntari magyar nevű játékosa, amelyet a meze alatt viselt, arra gondolva, ha majd gólt szerez, megmutatja a magyar drukkereknek. Mint ismeretes, a Sepsi OSK hétfőn első alkalommal játszhatott hazai pályán, amióta feljutottak az I. ligába. A hatalmas érdeklődésre […]

Törött turbófeltöltő

Az eddigi viszonylag „gondnélküli” utazás megszakadni látszik: az Afrikát észak-dél irányban átszelő Khumba Trans-Afrika Expedíciónál egymást érik a gondok: előbb a turbófeltöltő mondott csütörtököt, aztán az egyik szélvédő is betört.

A java ezután jön

A bajnokság leglényegesebb és legnehezebb része még hátravan, de nem titkoljuk, hogy a Román-kupa mellé a bajnoki aranyat is meg szeretnénk szerezni – mondta el tegnapi sajtóértekezletén Zoran Mikes, a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapatának edzője.

Sportajánló a hétvégére

A kedvezőtlen időjárás újabb halasztást eredményezett a harmadosztályos labdarúgó pontvadászatban, így elmarad a KSE szombati mérkőzése. A tervek szerint a megyei fociligákban nem lesz halasztás. A sportbarátok kosárlabda, teremlabdarúgás és asztalitenisz közül választhatnak.

Röviden

Rancz gólja a válogatottban A csehországi Vsetín településen zajlott színvonalas Generali-kupán szerepelt az U19-es román teremlabdarúgó-válogatott. A Kacsó Endre vezette gárda remek teljesítményt nyújtva egészen a döntőig menetelt a hatcsapatos tornán, a fináléban viszont alulmaradt a házigazdákkal szemben, úgy, hogy a Kézdivásárhelyi SE játékosa, Rancz Attila gólt lőtt. A házigazda cseh csapaton kívül a magyar, […]

Megújulnak a sportnapok

Új időpontban és új helyszínen várják az érdeklődőket a sepsiszentgyörgyi sportnapok szervezői. A 12. kiadásához érkezett eseményt idén a megszokott június helyett szeptember 20–23. között a Sepsi Arénában és környékén bonyolítják le.

Egyetemista csapatot akarnak

Hosszas tárgyalási folyamatot sikerült lezárnia a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítványnak. Az érintett felek együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá egy, a következő bajnoki idénytől induló egyetemista csapat létrehozásáról.

Magasabbra teszik a lécet

A sepsiszentgyörgyi Alpin SK alpesi sízői számára befejeződött a 2017–2018-as versenyidény, a klub versenyzői biztató eredményeket értek el azokon a helyi, illetve országos szintű megmérettetéseken, amelyeken indultak.

Stadionavató cseppnyi borúval

Fordulatos mérkőzés végén be kellett érnie egy ponttal a szemerjai stadionban első élvonalbeli tétmeccsét játszó Sepsi OSK-nak, amely közel 5000 szurkoló előtt egygólos hátrányból fordított, köszönhetően a Fülöp István által magabiztosan értékesített két büntetőnek. A ráadásban viszont kihagyott a piros-fehérek védelme, Voluntari pontot rabolt.

Röviden

Vizsgálatot kértek A labdarúgó III. liga 1. csoportjában érdekelt, nemrég tulajdonosváltáson átesett Galaci SC Oţelul felkérte a Román Labdarúgó-szövetség illetékes bizottságát, hogy vizsgálja meg a 17. fordulóbeli KSE – FK Csíkszereda (3-5), illetve a 18. fordulóban lejátszott Csíkszereda – Románvásár (3-1) mérkőzéseket, mivel véleményük szerint nem tisztességes úton dől el a II. ligába való feljutás […]

Kétgólos vereség

A Kézdivásárhelyi SE teremlabdarúgó-csapata 7-5 arányú vereséget szenvedett a Bodzavásári Fortius vendégeként vasárnap, a másodosztályos pontvadászat 17. játéknapján. A rövid cserepaddal bíró kézdiek az első félidőben még 6-0-s hátrányban voltak, majd feljavuló játékkal szépítettek ugyan az eredményen, de kiegyenlíteni már nem tudtak.

Kitűnően adogattak

Szombaton és vasárnap a bukaresti Infinity Sport Aréna adott otthont az ifjúsági korosztályú fallabdázók országos bajnokságának. A tornára öt sportklub (két bukaresti, egy-egy sepsiszentgyörgyi, csíki és călăraşi-i) 34 korosztályos versenyzőt nevezett be hat kategóriában.

Éremeső a tatamin

Vasárnap a shito-ryu országos stílusbajnokságon remekeltek a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub tagjai. Az izvorani-i olimpiai központban lebonyolított erőpróbán 19 shito-ryu klub 395 versenyzője mérte össze tudását.

Röviden

  A 10. Fashion-kupa Ötven csapat, azaz több mint 600 gyermek tette próbára magát az elmúlt hétvégén, Kézdivásárhelyen, az U8-as és U10-es jégkorongozók számára 10. alkalommal kiírt Fashion-kupán. Az ország minden részéről érkeztek résztvevők, a székely megyéken kívül a fővárosból, de Galacról és Brăiláról is neveztek a turnéra. Szombaton 24 U8-as csapat mérkőzött egymással – […]

Ítéletidőben fociztak

A vasárnapi kedvezőtlen időjárás sem állította meg a IV. ligás csapatokat abban, hogy lejátsszák a 18. fordulóba beütemezett mérkőzéseket, bár az a négy csapat, amelyik szombaton letudta a soros penzumot, mindenképpen szerencsésebbnek mondhatja magát.