A FCSB után újabb nagyágyú látogat a Sepsi OSK ideiglenes otthonául szolgáló brassói Ifjúsági Stadionba Fotó: Henning János

Mával kezdődik a labdarúgó I. liga alapszakaszának visszavágó-sorozata, az eddig 10. pontot összegző Sepsi OSK vasárnap 18 órától az Astra Giurgiu-t fogadja a csapat ideiglenes otthonául szolgáló brassói Ifjúsági Stadionban. A piros-fehér mezesek a rangsor 12. helyéről várják a folytatást, az edzői stáb részéről Nagy Sándor úgy fogalmazott, céljuk a három pont megtartása.

A Sepsi OSK tegnapi sajtótájékoztatóján Nagy Sándor edző és Constantin Dima játékos vetítette előre az Astra Giurgiu elleni párharcot, kiemelve, hogy a kéthetes bajnoki szünetet hasznosan töltötte a csapat, igyekeztek maximálisan felkészülni a visszavágók jelentette kihívásokra.

– Készen állunk az Astra Giurgiu elleni meccsre, mindenképp nyerni akarunk. Tudjuk, hogy jó csapattal játszunk, ismerjük az ellenfél gyengeségeiket, erősségeit. Ellenük vívtuk első meccsünket az élvonalban, de nem játszottunk alárendelt szerepet, és véleményem szerint nem érdemeltük meg a vereséget (1–0 – szerk. megj.). Nehéz dolgunk lesz, de a győzelemre törekszünk – nyilatkozta a tréner.

Újságírói kérdésre válaszolva a piros-fehérek játékosa, Constantin Dima elmondta, az utóbbi időszak gyenge eredményei ellenére már-már családias a hangulat öltözőben, készen állnak a visszavágókra, szerinte az odavágó-sorozat volt a „főpróba”, így pozitív eredményeket várnak a folytatásban.

A hétvégi fociműsor

A 14. forduló műsora: ma Voluntari–FCSB (20.45-től); szombaton Medgyes–Viitorul (16.30), Jászvásár–Krajova (19.15); vasárnap Sepsi OSK–Astra Giurgiu (18 órától), Kolozsvári CFR–Botoşani (20.45); hétfőn: Temesvári Poli–Chiajna (18.00), Dinamo–Juventus (20.45).

Egyforma büntetést szabtak ki

A Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) szerdán hivatalos honlapján szűkszavú közleményben közölte, hogy a sportági szövetség fegyelmi bizottsága figyelmeztetés mellett 5000 lejre bírságolta a klubot az FCSB elleni bajnoki meccsen történt szurkolói magatartások miatt. A testület azt a 4-0-s vendégsikerrel zárult brassói találkozót vizsgálta, amely után a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat tett panaszt a vendégdrukkerek magyarellenes viselkedése miatt. Mint ismeretes, a bukaresti ultrák „Románia nektek nem az otthonotok. Takarodjatok!” feliratú molinóval provokáltak, amire a házigazdák, Ria, Ria, Hungária! skandálással válaszoltak. Az FCSB-t ugyancsak 5000 lejre bírságolták meg.

A hétvégi háromszéki fociprogram:

A III. ligában érdekelt Kézdivásárhelyi SE szombaton 15 órától az éllovas Galaci Suporter Club Oțelul otthonában játszik. A kék-fehérek az előző fordulóban bravúros győzelmet arattak Szászhermány felett (2-0), és reménykednek a hasonló folytatásban.

A IV. liga 8. fordulójában (ifik 12.45, felnőttek 15 órától): szombaton Illyefalva–Uzon, Bereck –Bardoc, Bölön–Zágon; vasárnap Gelence–Nagyajta, Papolc–Barót, Perkő–Dálnok, Kovászna–Ozsdola, Csernáton–Réty. Az V. liga 7. fordulójában: szombaton: Maksa–Árkos; vasárnap Nagybacon–Kommandó, Hidvég–Szitabodza, Zabola–Bodok.

A teremlabdarúgó I. liga 6. fordulójában ma 18 órától a Sepsi Futsal a Temesvári Informatikát fogadja a Szabó Kati Sportcsarnokban. A II. ligában a KSE vasárnap 19.30-tól a Gyergyóremetei Kereszthegy otthonába látogat.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Negyvengólos zakó Súlyos vereséget szenvedett a listavezető Nagybányai Minaur otthonában a KSE kézilabdacsapata a női A-osztályos bajnokság 5. fordulójában. Az eredetileg szombatra beütemezett mérkőzést keddre halasztották el a kézdivásárhelyiek kérésére, amiatt, hogy a kék–fehérek keretét komoly sérüléshullám sújtja. A pár napos halasztás sem segített a KSE-n, a Jakabos István edzette csapat mindössze hét játékossal – […]

Három évre szerződtek

Ötvenezer lej értékű mezszállítói együttműködési szerződést kötött a Sepsi–SIC, jelentette be a sepsiszentgyörgyi kosárlabdaklub menedzsere, Rusz István egy sajtótájékoztatón. A három évre szóló megállapodás értelmében már a 2017–2018-as idényben a PEAK Románia szállítja a Sepsi–SIC felszerelését.

Elmaradt a bravúr

Az előzetes várakozásoknak megfelelően, az eddigi legnehezebb erőpróbában volt része tegnap este a Sepsi–SIC-nek a női Európa-kupa 2. körében, amikor a kőkemény ellenfél hírében álló török Hatay BB látogatott a Sepsi Arénába. A sepsiszentgyörgyiek egy negyedet megnyerve összesítésben 63-80 (13-21, 15-22, 26-21, 9-16) arányban maradtak alul.

Kiscsapat nagy elánnal: KSE

Az előttünk álló hétvégén többek között két háromszéki – a Sepsi–SIC 2 és a Kézdivásárhelyi SE – csapat részvételével indul a másodosztályos női kosárlabda-bajnokság. A pontvadászatba 18 együttes nevezett be, ebből 10 szatellitcsapat (azaz a Nemzeti Ligában szereplő klub másodcsapata) és nyolc független alakulat, ez utóbbiak az élvonalba való feljutásért küzdenek majd.

Derekasan helytálltak

Október 13–15. között zajlott a Hungarian Junior Open 2017-es kiírása, a háromnapos nemzetközi ifjúsági viadalon 17 ország közel száz játékosa méretkezett meg 8 kategóriában. Romániát 4 fiú és 2 lány képviselte a színvonalas tornán, hárman a fővárosból, egyvalaki Csíkszeredából, valamint a Kovászna Squash SKE két játékosa, Vizi Andor és Szabó Nikole (képünkön, edzőjükkel Bara Hunor […]

Megdőlt az időrekord

Abszolút sikerként könyveli el a szervező Covalpin Egyesületet képviselő Poștoacă Andrei a Sugas Trail Running Race terepfutóverseny 5. kiadását. Az időjárás az eddigiekkel ellentétben igen kedvező volt, ideális terepviszonyok között indult a 172 felnőtt versenyző, de még 20 gyerek is rajthoz állt.

Éremeső Budaörsön

Vasárnap a Budaörsi Városi Sportcsarnok adott otthont a Hungarian Open – Sámán-kupa elnevezésű nemzetközi karateversenynek, ahol a sepsiszentgyörgyi Sport-All SC mintegy 20 karatékája lépett küzdőtérre. A megmérettetésen 40 magyar és 33 külföldi klub mintegy 700 sportolója versengett.

Nekimegyünk a törököknek

Ma 19 órától hazai pályán debütál az Európa-kupában a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata, amely a D-csoport 2. fordulójában a komoly játékerőt képviselő török Hatay BB-t látja vendégül a Sepsi Arénában.

Röviden

Két fronton taroltak A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK dzsudokái egy ezüst- és két bronzéremmel, valamint két 7. helyezéssel zárták a vasárnap Ploieşti-en lezajlott U11-es, U13-as és U15-ös országos földharc-bajnokságot. Veres László edző erre a megmérettetésre hét tanítványát nevezte. Az U13-as korosztályúak között az 52 kg-os súlycsoportban érdekelt Balogh Hanna bronzérmet szerzett, míg az 50 kg-osok […]

Hírek a palánk alól

Kenyérbe léptek a háromszéki U14-es korosztályú kosárlabdacsapatok, ugyanis az elmúlt hétvégén teremtornák formájában elrajtolt számukra a 2017–2018-as pontvadászat.

Nagybányán a KSE

Ma 17 órától pótolja a szombatról elhalasztott bajnoki mérkőzést a Kézdivásárhelyi SE, Jakabos István csapata a Nagybányai Minaur vendégeként lép pályára az A-osztályos kézilabda-pontvadászat 5. fordulójában. A csapathoz pár fiatal brassói játékos csatlakozik.

Szoros volt, de nyertek

Kiélezett székely rangadót vívott egymással vasárnap este Gyergyóremetén a Kézdivásárhelyi SE és a házigazda Kereszthegy, a másodosztályos teremlabdarúgó-bajnokság 4. fordulójában. A kilenc gólt hozó mérkőzésen a céhes városbeliek Albu, Rancz, Ștefănescu (2) és Gajdó G. góljaival csikarták ki az 5–4 (1–1) arányú győzelmet.

Bronzérem Dánielnek

Az elmúlt hétvégén a fővárosban zajlott a Bukarest Maraton idei kiadása, a kétnapos megmozduláson közel 17 ezren szaladtak Bukarest utcáin, szombaton a gyerekrendezvényeket, míg vasárnap a felnőtteknek szóló próbákat (10 km, félmaraton, maraton) bonyolították le.

Röviden

Szoros a mezőny 2-2-es döntetlennel zárult a forduló rangadója a IV. ligában, Gelence és Nagyajta nem bírt egymással, így már négy csapat tömörül az élen az utóbbi időszak talán legkiegyensúlyozottabb kiírásában. A 8. forduló eredményei: Illyefalva–Uzon 5-1 (ifik: 0-5), Gelence–Nagyajta 2-2 (11-1), Papolc–Barót 1-0 (2-6), Perkő–Dálnok 2-1 (7-1), Bölön–Zágon 0-8 (10-0), Kovászna–Ozsdola 0-3 (2-0), Csernáton–Réty […]

Megizzadtak a győzelemért

Háromból harmadik bajnoki mérkőzését is megnyerte a címvédő Sepsi–SIC, amely szombaton kiváló harmadik negyedbeli játékának köszönhetően 82-69 arányban bizonyult jobbnak a vendéglátó Galaci Phoenixnél. A sepsiszentgyörgyieknek rendkívül feszes az időbeosztása, szerdán már a török Hatay BB-t fogadják a Sepsi Arénában.