A FCSB után újabb nagyágyú látogat a Sepsi OSK ideiglenes otthonául szolgáló brassói Ifjúsági Stadionba Fotó: Henning János

Mával kezdődik a labdarúgó I. liga alapszakaszának visszavágó-sorozata, az eddig 10. pontot összegző Sepsi OSK vasárnap 18 órától az Astra Giurgiu-t fogadja a csapat ideiglenes otthonául szolgáló brassói Ifjúsági Stadionban. A piros-fehér mezesek a rangsor 12. helyéről várják a folytatást, az edzői stáb részéről Nagy Sándor úgy fogalmazott, céljuk a három pont megtartása.

A Sepsi OSK tegnapi sajtótájékoztatóján Nagy Sándor edző és Constantin Dima játékos vetítette előre az Astra Giurgiu elleni párharcot, kiemelve, hogy a kéthetes bajnoki szünetet hasznosan töltötte a csapat, igyekeztek maximálisan felkészülni a visszavágók jelentette kihívásokra.

– Készen állunk az Astra Giurgiu elleni meccsre, mindenképp nyerni akarunk. Tudjuk, hogy jó csapattal játszunk, ismerjük az ellenfél gyengeségeiket, erősségeit. Ellenük vívtuk első meccsünket az élvonalban, de nem játszottunk alárendelt szerepet, és véleményem szerint nem érdemeltük meg a vereséget (1–0 – szerk. megj.). Nehéz dolgunk lesz, de a győzelemre törekszünk – nyilatkozta a tréner.

Újságírói kérdésre válaszolva a piros-fehérek játékosa, Constantin Dima elmondta, az utóbbi időszak gyenge eredményei ellenére már-már családias a hangulat öltözőben, készen állnak a visszavágókra, szerinte az odavágó-sorozat volt a „főpróba”, így pozitív eredményeket várnak a folytatásban.

A hétvégi fociműsor

A 14. forduló műsora: ma Voluntari–FCSB (20.45-től); szombaton Medgyes–Viitorul (16.30), Jászvásár–Krajova (19.15); vasárnap Sepsi OSK–Astra Giurgiu (18 órától), Kolozsvári CFR–Botoşani (20.45); hétfőn: Temesvári Poli–Chiajna (18.00), Dinamo–Juventus (20.45).

Egyforma büntetést szabtak ki

A Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) szerdán hivatalos honlapján szűkszavú közleményben közölte, hogy a sportági szövetség fegyelmi bizottsága figyelmeztetés mellett 5000 lejre bírságolta a klubot az FCSB elleni bajnoki meccsen történt szurkolói magatartások miatt. A testület azt a 4-0-s vendégsikerrel zárult brassói találkozót vizsgálta, amely után a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat tett panaszt a vendégdrukkerek magyarellenes viselkedése miatt. Mint ismeretes, a bukaresti ultrák „Románia nektek nem az otthonotok. Takarodjatok!” feliratú molinóval provokáltak, amire a házigazdák, Ria, Ria, Hungária! skandálással válaszoltak. Az FCSB-t ugyancsak 5000 lejre bírságolták meg.

A hétvégi háromszéki fociprogram:

A III. ligában érdekelt Kézdivásárhelyi SE szombaton 15 órától az éllovas Galaci Suporter Club Oțelul otthonában játszik. A kék-fehérek az előző fordulóban bravúros győzelmet arattak Szászhermány felett (2-0), és reménykednek a hasonló folytatásban.

A IV. liga 8. fordulójában (ifik 12.45, felnőttek 15 órától): szombaton Illyefalva–Uzon, Bereck –Bardoc, Bölön–Zágon; vasárnap Gelence–Nagyajta, Papolc–Barót, Perkő–Dálnok, Kovászna–Ozsdola, Csernáton–Réty. Az V. liga 7. fordulójában: szombaton: Maksa–Árkos; vasárnap Nagybacon–Kommandó, Hidvég–Szitabodza, Zabola–Bodok.

A teremlabdarúgó I. liga 6. fordulójában ma 18 órától a Sepsi Futsal a Temesvári Informatikát fogadja a Szabó Kati Sportcsarnokban. A II. ligában a KSE vasárnap 19.30-tól a Gyergyóremetei Kereszthegy otthonába látogat.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Bravúr az Arénában

A végletekig kiélezett összecsapást vívott a Sepsi–SIC és a vendég Olimpiakosz Pireusz a női kosárlabda Európa-kupában a legjobb tizenhatba jutásért vívott párharc első mérkőzésén. A Sepsi Arénabeli tegnap esti mérkőzésen a szívvel-lélekkel játszó zöld-fehérek színvonalas üldözőversenyben négy pontot vertek rá görög riválisukra, így lépéselőnybe kerültek az egy hét múlva esedékes görögországi visszavágó előtt.

Röviden

Hazai palánk alatt Két fontos bajnoki vár a Kézdivásárhelyi SE kosárlabdacsapatára a hétvégén, ugyanis a felnőtt női I. ligában szombaton és vasárnap hazai palánk alatt szállnak harcba a győzelemért. Ljubomir Kolarevic és Minescu János tanítványai szombaton 15 órától Szatmárnémeti együttesét, majd vasárnap 10.30-tól Temesvár másodcsapatát látják vendégül a céhes városi sportcsarnokban. A KSE eddigi mérlege […]

Fontos az OSK-utánpótlás

A Sepsi OSK labdarúgóklub szerdán ünnepélyes keretek között, a Szabó Kati Sportcsarnok zsúfolásig megtelt lelátója előtt díjazta az év legjobb utánpótlás játékosait. Az eseményen tiszteletét tették a klub színeit az élvonalban képviselő labdarúgók, akik példaképként szolgálnak a feltörekvő nemzedék számára.

Rádióval a csúcsokon

Érdekes versenyprogram résztvevője a kézdivásárhelyi születésű Kertész Csaba Zoltán elektromérnök, jelenleg a brassói Transilvania Egyetem és a szentgyörgyi Puskás Tivadar Líceum oktatója. Amatőr rádiósként egy olyan verseny részese, amely a csúcsok és a rádióösszeköttetések technikai nehézségeinek leküzdéséről szól. Ő ezt már kétezerszer megtette.

Baróti iskolás sporthírek

Az elmúlt héten a baróti Gaál Mózes Általános Iskola két lánycsapattal – V–VI. és VII–VIII. osztályosok – negyedik alkalommal vett részt a Szentegyházán (Hargita megye) megszervezett Mártonffi János-kézilabdakupán.

Teltház előtt nyernének

Történelmi pillanat előtt áll a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata, amely ma 18.30-tól a görög bajnok Olympiakosz Pireuszt látja vendégül a Sepsi Arénában, az Európa-kupa play-off körének első felvonásában. Sepsiszentgyörgyi klub korábban még sosem jutott tovább a csoportkörből az európai kupaporondon, ezért is ígér páratlan élményt a mai összecsapás, nem beszélve az ellenfél klasszisáról és a mi […]

Röviden

  Két győzelem, három vereség A Sepsi ISK U18-as női kosárlabdacsapata az elmúlt hétvégén Kolozsváron vívta az országos bajnokság elődöntős szakaszának első teremtornáját. A Nemes Áron által felkészített együttes 2 győzelemmel és három vereséggel zárta a tornát. Eredményeik: 38-56 a Ploieşti-i ISK-MSK-val, 73-47 a Nagyváradi Mihai Eminescu Líceummal, 55-54 a Nagyszebeni ISK-val, 34-58 a Kolozsvári […]

Megtörte a jeget az OSK

Több mint három hónapos sikertelenségi szériáját törte meg a Sepsi OSK azáltal, hogy hétfőn 2–1 arányban legyőzte Jászvásárt, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. játéknapján. Még egy forduló van hátra idén, az már biztos, hogy a Kolozsvári CFR a tabella élén telel, ahogy az is, hogy Dan Petrescuék matematikailag is bebiztosították helyüket a playoffban.

Idő előtti búcsú a vb-től

A magyar és a román válogatott számára is a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a németországi női kézilabda-világbajnokságon. Az előbbi három góllal maradt alul az esélyesebb franciákkal szemben, míg utóbbi hatalmas meglepetésre az utolsó másodpercben betaláló csehektől kapott ki.

A Mikulás szereti a focit

A Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség szombaton Mikulás-kupát szervezett a háromszéki labdarúgó-palánták számára. A Szabó Kati Sportcsarnokban négy korosztályban kergették a labdát a kisfocisták, a végén pedig maga a Mikulás díjazta a legjobbakat.

Squash Mikulás-kupa

Az elmúlt hétvégén a Kovászna Squash SKE partnerségben a Huni Squash School-lal hozta tető alá a fallabdázók 2017-es Mikulás-kupáját, amelynek a brassói WePlay squashklub adott otthont.

A Sepsi OSK Jászvásár mumusa

A vendég Jászvásári Poli ellenében szakította meg hosszú, 12 bajnoki óta tartó nyeretlenségi szériáját a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely az I. liga hétfői játéknapján épp azt a moldvai csapatot gyűrte le, amely ellen legutóbb, még augusztusban ért el győzelmet. A mérkőzés véget vetett a szentgyörgyi gólaszálynak is, ugyanis a 2-1-re végződő találkozó mindhárom gólját a piros-fehér mezes játékosok szerezték, egyiket azonban saját kapujukba.

Éremhullás az NMSK-nak

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncsozóitól megszokhattuk, hogy egy hétvége leforgása alatt több helyszínen is bizonyítanak, így történt ez az elmúlt napokban is, amikor Aradon, Bákóban és Csíkszentdomokoson is odatették a csontot az eredményesség érdekében.

Röviden

Érvényesült a papírforma A Kézdivásárhelyi SE tekecsapata szombaton, hazai pályán játszott bajnokit a Marosvásárhelyi Elektromaros ellenében. Az összecsapást a tapasztaltabb marosvásárhelyiek nyerték, akik végig szorgalmasan gyűjtögették a pontokat. A céhes városbeliek 89 fával maradtak alul, annak ellenére, hogy játékosaik megnyertek néhány párharcot. Végeredmény: KSE – Elektromaros 2892-2981. A hazaiaktól kiemelkedő teljesítményt nyújtott az 509 fát […]

Birkózósikerek Segesváron

A háromszéki sportolók jól teljesítettek szombaton a Segesváron megtartott birkózó Vár-kupán, ahonnan több mint kéttucat dobogós helyezéssel tértek haza. A viadalon Sepsi ISK, illetve annak kézdialmási tagozata mellett a sepsiszentgyörgyi MSK és a kovásznai Legion Guard csapata is részt vett.