Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nyertek a magyarok

Magyarország kétgólos győzelmével ért végett a szerdán Csíkszeredában lejátszott román–magyar U15-ös korosztályú barátságos labdarúgó-mérkőzés. A csapatok ünnepi hangulatban léptek pályára a csíkszeredai labdarúgó-akadémia stadionjában, a helyiek számára külön öröm volt, hogy a két válogatott keretében két-két székelyföldi játékos is helyet kapott: a romániai válogatottban Albu Attila és Szín Ferenc, míg a magyar oldalon Csala Róbert és Gergely Botond. A mérkőzésen két gól esett, mindkettő a román kapuba, előbb Bakos Zsombor, majd Bényei Ágoston talált be.

 

Ki lép Wenger helyére?

Vasárnap utoljára ült a kispadon az Arsenal menedzsereként Arsene Wenger. Úgy néz ki, már meg is van a 22 év után távozó francia menedzser utódja: az angol futballklub vezetősége tegnap tárgyalt a vezetőedzői posztra leginkább esélyesnek tartott Mikel Artetával. Az Arsenal korábbi játékosa a klub új vezetési struktúrája miatt nem kaphat teljhatalmat – mint ami a 22 év után távozó Wengernek volt –, így nem menedzserként, hanem vezetőedzőként számolnának vele. Mellette Ivan Gazidis vezérigazgató, a tavaly az FC Barcelonától érkezett Raul Sanllehi, valamint a Dortmundtól megszerzett Sven Mislintat felügyeli a klub irányítását. A jelenleg a Manchester Citynél Pep Guardiola munkáját segítő Arteta a hírek szerint hozhatja saját szakmai stábját, amelyben játékos-edzőként szerepet kaphat a sérülései miatt régóta nem bevethető Santi Cazorla is.

Az Arsenal még a világbajnokság előtt be szeretné jelenteni Wenger utódját, aki – az esetleges játékoseladásokat nem számítva – körülbelül 50 millió fontos kerettel gazdálkodhat a nyári átigazolási időszakban. (Forrás: NSO)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük