Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

A feljutásért harcolnak

A vasárnap kezdődő budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott utolsó, ötödik felkészülési mérkőzését is megnyerte, szerdán szétlövéssel 5–4-re legyőzte Ukrajnát a Vasas Jégcentrumban. A magyar válogatott vasárnap a kazahok ellen kezdi meg szereplését a vb-n, hétfőn az olaszokkal, szerdán a szlovénokkal, csütörtökön a lengyelekkel játszik. A világbajnokságot a britek elleni szombati összecsapással zárja a házigazda a Papp László Budapest Sportarénában. A budapesti világbajnokságon eldől, Jarmo Tolvanen együttese feljut-e a világelitbe.

 

Semmi nem változott

Újabb négy évre kapott megbízást Răzvan Burleanu a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnökeként. A régi-új sportvezető már az első körben elérte az újraválasztásához szükséges abszolút többséget. A szerdai tisztújító közgyűlésen jelen lévő 254 tag szavazatából Burleanu 168-at gyűjtött be, miközben a legfőbb kihívója, Ionuț Lupescu mindössze 78 voksot kapott. Burleanu a szavazatszámlálás után magabiztosan mondott köszönetet támogatóinak, és annak a csapatnak, amely segítette őt. Beszédében hangsúlyozta: a tagok határozott és gerinces választ adtak a kérdésekre, büszke arra, hogy ennek a családnak a tagja lehet.

 

Kérdéses olimpiai sportágak

A 2024-es párizsi olimpia programjába kevesebb új sportág kerül majd be, mint a tokióiéba. Tony Estanguet, a szervezőbizottság elnöke úgy fogalmazott, hogy „kettő, három, talán négy” sportágról lehet szó. Két év múlva, Japánban az alapprogram a gördeszkázással, a hullámlovaglással, a sportmászással, a karatéval és a baseballal/softballal egészül ki. Estanguet szerint a most műsorba kerülő sportágak helye egyáltalán nem biztos a következő játékokon. Hangsúlyozta, a 28 alapsportág a tervek szerint marad, ehhez jönnek az újak. A lehetséges jelöltek között nevezte meg a Franciaországban nagy népszerűségnek örvendő pétanque-ot (golyójáték).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük