Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Idegenben adogattak

Péntektől vasárnapig Câmpulung Muscel adott otthont a serdülő korosztályú asztaliteniszezők országos bajnokságának, ahol több háromszéki sportoló is érdekelt volt.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub színeiben Oláh Kriszta, Papp Rebeka, Mike Boróka, Chelmuş Ionuţ és Canea-Kocsis András állt asztalhoz az egyéni és páros próbákban. Egyéniben a legjobb eredmény Papp Rebeka nevéhez fűződik, aki a legjobb tizenhat között kényszerült búcsúra, a nyolc közé jutásért a slatinai Radu Dianától kapott ki 3–1-re. Oláh Kriszta és Mike Boróka is a 32-es főtáblán esett ki, míg a fiúk a 64-es főtáblán búcsúztak. Párosban Oláh – Mike a legjobb tizenhat közé verekedte be magát, ahol 3-0 arányban alulmaradtak a slatinai duóval szemben. Papp Rebeka és a szentgyörgyi Farkas Yvett kettős számára a 64-es főtábla jelentette a végállomást. Vegyespárosban a Chelmuş–Mike duó a 64-es főtáblán 3–0 arányban búcsúztatta a sepsiszentgyörgyi Márton Ádám–Simon Teodora kettőst, majd a 32-ben ugyanekkora arányú vereséget szenvedtek a beszterceiektől.

 

Nyolcan jutottak döntőbe

A megyeszékhelyi Sepsi ISK nyolc birkózója zárta dobogós helyezéssel a sportiskolák országos bajnokságának zónaversenyét, aminek köszönhetően kiharcolták maguknak a döntőben való szereplés jogát. A küzdelemsorozat fináléját május végén, Sepsiszentgyörgyön rendezik meg.

A szentgyörgyi birkózók jól teljesítettek az ifjúsági II-es (kadét korosztály) marosvásárhelyi megmérettetésen, hiszen a tizennégy sportoló közül nyolcan abszolválták a döntő előtti utolsó versenyt, amin a Maros, Bákó, Brassó, Kovászna, Bihar és Hargita megyék sportiskolás csapatainak legjobbjai versengtek. A Kertész Dávid, Barabás György, Hatos Péter és Mátéfi Árpád edzette gyerekek öt első, egy második és két harmadik helyezést értek el a szombati viadalon.

Az eredmények: 1. hely: Kertész Mátyás (51 kg), Kuti Szilárd (65 kg), Nagy Anikó (49 kg), Beke Petra (53 kg), Narcisa Neagu (57 kg); 2. hely: Antal Orsolya (61 kg); 3. hely: Buna László (51 kg), Szabó Zsombor (71 kg).

A 28. Gáll Lajos Futónap

Ha Szent György Napok, akkor Gáll Lajos Futónap, és ez nem lesz másképp idén sem, április 28-án, szombaton rendezik meg az utcai futóverseny huszonnyolcadik kiírását. A hagyományos viadal idén is két távon zajlik: 1200 és 3000 méteren. A szervezők a rövidebbik táv startját 10 órára, míg a hosszabbik próba rajtját 10.20-ra tervezik a sepsiszentgyörgyi Szabadság térről. Jelentkezni a helyszínen lehet 8 és 9.45 óra között. A nevezési díj gyermekeknek 5, felnőtteknek 10 lej. Az 1200 méteres futóverseny (15 évig, 60 év feletti nők és 70 év feletti férfiak) útvonala: Szabadság tér (rajt)–Petőfi Sándor utca–Csíki utca–Templom utca–Kőrösi Csoma Sándor utca–Kossuth Lajos utca–Szabadság tér (cél). A 3000 méteres (16–59 év közötti nők és 16–69 év közötti férfiak) táv útvonala: Szabadság tér (rajt)–Petőfi Sándor utca–Csíki utca–Vojkán utca–Erege utca–Daczó utca–Csíki utca–Templom utca–Kőrösi Csoma Sándor utca–Kossuth Lajos utca–Szabadság tér (cél). A szervezők díjazzák a nyílt verseny első három helyezettjét, illetve a korosztályok legjobbjait. További tájékoztatásért hívják a 0746.012.526-os telefonszámot.

 

Sikeres verseny

Szombaton a sepsiszentgyörgyi Topspin-terem az asztalitenisz világnapja alkalmából amatőr pingpongversenynek adott otthont. A nyolc asztalon lebonyolított viadalon összesen harmincegyen álltak asztalhoz.

Eredmények: haladók (23 induló): 1. Tamás Szilárd (Csíkszereda), 2. Canea-Kocsis András (Kézdivásárhely), 3. Szakács Sándor (Sepsiszentgyörgy), Dumitru Veris (Brassó), 5. Köntzey József (Kézdivásárhely), Bartha László (Kurtapatak), Bartha István Zsolt (Nagyajta), Elekes Csaba (Kurtapatak). Nyílt verseny (8 résztvevő): 1. Welker Iván (Sepsiszentgyörgy), 2. Cocean Valér (Barót), 3. Bardócz Szilárd (Köpec), László Levente (Csíkszereda), 5. Pethő Mihály (Felsőrákos), Florin Persa (Sepsiszentgyörgy), Szász Ernő (Sepsiszentgyörgy), 8. Elekes Hunor (Kurtapatak). A versenyt támogatta a Weekend Kft., illetve a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük