Idegenben adogattak

Péntektől vasárnapig Câmpulung Muscel adott otthont a serdülő korosztályú asztaliteniszezők országos bajnokságának, ahol több háromszéki sportoló is érdekelt volt.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub színeiben Oláh Kriszta, Papp Rebeka, Mike Boróka, Chelmuş Ionuţ és Canea-Kocsis András állt asztalhoz az egyéni és páros próbákban. Egyéniben a legjobb eredmény Papp Rebeka nevéhez fűződik, aki a legjobb tizenhat között kényszerült búcsúra, a nyolc közé jutásért a slatinai Radu Dianától kapott ki 3–1-re. Oláh Kriszta és Mike Boróka is a 32-es főtáblán esett ki, míg a fiúk a 64-es főtáblán búcsúztak. Párosban Oláh – Mike a legjobb tizenhat közé verekedte be magát, ahol 3-0 arányban alulmaradtak a slatinai duóval szemben. Papp Rebeka és a szentgyörgyi Farkas Yvett kettős számára a 64-es főtábla jelentette a végállomást. Vegyespárosban a Chelmuş–Mike duó a 64-es főtáblán 3–0 arányban búcsúztatta a sepsiszentgyörgyi Márton Ádám–Simon Teodora kettőst, majd a 32-ben ugyanekkora arányú vereséget szenvedtek a beszterceiektől.

 

Nyolcan jutottak döntőbe

A megyeszékhelyi Sepsi ISK nyolc birkózója zárta dobogós helyezéssel a sportiskolák országos bajnokságának zónaversenyét, aminek köszönhetően kiharcolták maguknak a döntőben való szereplés jogát. A küzdelemsorozat fináléját május végén, Sepsiszentgyörgyön rendezik meg.

A szentgyörgyi birkózók jól teljesítettek az ifjúsági II-es (kadét korosztály) marosvásárhelyi megmérettetésen, hiszen a tizennégy sportoló közül nyolcan abszolválták a döntő előtti utolsó versenyt, amin a Maros, Bákó, Brassó, Kovászna, Bihar és Hargita megyék sportiskolás csapatainak legjobbjai versengtek. A Kertész Dávid, Barabás György, Hatos Péter és Mátéfi Árpád edzette gyerekek öt első, egy második és két harmadik helyezést értek el a szombati viadalon.

Az eredmények: 1. hely: Kertész Mátyás (51 kg), Kuti Szilárd (65 kg), Nagy Anikó (49 kg), Beke Petra (53 kg), Narcisa Neagu (57 kg); 2. hely: Antal Orsolya (61 kg); 3. hely: Buna László (51 kg), Szabó Zsombor (71 kg).

A 28. Gáll Lajos Futónap

Ha Szent György Napok, akkor Gáll Lajos Futónap, és ez nem lesz másképp idén sem, április 28-án, szombaton rendezik meg az utcai futóverseny huszonnyolcadik kiírását. A hagyományos viadal idén is két távon zajlik: 1200 és 3000 méteren. A szervezők a rövidebbik táv startját 10 órára, míg a hosszabbik próba rajtját 10.20-ra tervezik a sepsiszentgyörgyi Szabadság térről. Jelentkezni a helyszínen lehet 8 és 9.45 óra között. A nevezési díj gyermekeknek 5, felnőtteknek 10 lej. Az 1200 méteres futóverseny (15 évig, 60 év feletti nők és 70 év feletti férfiak) útvonala: Szabadság tér (rajt)–Petőfi Sándor utca–Csíki utca–Templom utca–Kőrösi Csoma Sándor utca–Kossuth Lajos utca–Szabadság tér (cél). A 3000 méteres (16–59 év közötti nők és 16–69 év közötti férfiak) táv útvonala: Szabadság tér (rajt)–Petőfi Sándor utca–Csíki utca–Vojkán utca–Erege utca–Daczó utca–Csíki utca–Templom utca–Kőrösi Csoma Sándor utca–Kossuth Lajos utca–Szabadság tér (cél). A szervezők díjazzák a nyílt verseny első három helyezettjét, illetve a korosztályok legjobbjait. További tájékoztatásért hívják a 0746.012.526-os telefonszámot.

 

Sikeres verseny

Szombaton a sepsiszentgyörgyi Topspin-terem az asztalitenisz világnapja alkalmából amatőr pingpongversenynek adott otthont. A nyolc asztalon lebonyolított viadalon összesen harmincegyen álltak asztalhoz.

Eredmények: haladók (23 induló): 1. Tamás Szilárd (Csíkszereda), 2. Canea-Kocsis András (Kézdivásárhely), 3. Szakács Sándor (Sepsiszentgyörgy), Dumitru Veris (Brassó), 5. Köntzey József (Kézdivásárhely), Bartha László (Kurtapatak), Bartha István Zsolt (Nagyajta), Elekes Csaba (Kurtapatak). Nyílt verseny (8 résztvevő): 1. Welker Iván (Sepsiszentgyörgy), 2. Cocean Valér (Barót), 3. Bardócz Szilárd (Köpec), László Levente (Csíkszereda), 5. Pethő Mihály (Felsőrákos), Florin Persa (Sepsiszentgyörgy), Szász Ernő (Sepsiszentgyörgy), 8. Elekes Hunor (Kurtapatak). A versenyt támogatta a Weekend Kft., illetve a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Modrić vigaszdíja

Csaknem négy és fél évet kell várnunk a következő labdarúgó-világbajnokságig, hiszen a 2022-es katari torna csak november 21-én veszi kezdetét. Addig is, lehet szavazni az oroszországi torna legszebb góljára.

Sikerek az országoson

Az elmúlt hétvégén Resicabányán zajlott a felnőtt birkózók egyéni országos döntője, amelyen a Mátéfi Árpád irányította sepsiszentgyörgyi MSK öt sportolója hat érmet – két aranyat, egy ezüstöt és három bronzot – versenyzett össze.

Metalubs-kupa újratöltve

A motorsport iránti szenvedély újra Sugásfürdőre vonzotta a pilótákat és csapatokat, a Sugásfürdő Metalubs-kupával díjazott autós hegyi gyorsasági verseny leggyorsabbja a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor volt.

Közel, de nem eléggé

A romániai válogatott a negyedik helyen végzett a Nagyváradon lebonyolított U20-as női B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. A román nemzeti csapat tagjaként a Sepsi-SIC új szerzeménye, a kézdivásárhelyi Demeter Nóra is pályára lépett.

Franciaország a világbajnok

Egy hónappal ezelőtt kezdődött és vasárnap befejeződött az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, amelynek fináléjában Franciaország és Horvátország játszott emlékezetes, nem kevesebb, mint hat gólt hozó mérkőzést. A végén a gallok örülhettek, 1998 után ismét világbajnoknak mondhatják magukat. A bronzéremmel Belgium vigasztalódhatott.

Röviden

Világbajnok Magyarország A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) kihirdette a junior világbajnokság All Star-csapatát, amelybe három játékost delegál a magyar csapat. A magyar lányok nagyszerű második félidei játékuknak köszönhetően a norvégokat győzték le a debreceni döntőben, amelyet végül hat góllal, 28–22-re nyert meg Golovin Vlagyimir csapata. A torna álomcsapatában Háfra Noémi, Pásztor Noémi és Faluvégi Dorottya […]

A jó felkészülés a fontos

Hazatért kéthetes ausztriai edzőtáborozásából a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely kiváló körülmények között készülhetett az I. liga hétvégi rajtjára. A sérülések által megtizedelt piros-fehér mezesek ugyan mind az öt felkészülési meccsüket elvesztették az edzőtáborban, de jó hír, hogy körvonalazódik a keret. Szombaton már élesben megy a játék, az újonc FC Hermannstadt vendégeként.

Csodálatosak!

Más sportágakban, más csapatok számára is példaértékű, követendő és oktatásra érdemes az, amit a magyar női U20-as kézilabda-válogatott véghezvitt a debreceni világbajnokságon.

Mikes győztes mentalitása

A háromszoros bajnok és háromszoros Román Kupa-győztes Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatának bosnyák vezetőedzője, Zoran Mikes az alaposan átalakult keretről, az Európa-kupabeli ellenfelekről és a három hónap múlva kezdődő idényről nyilatkozott.

Röviden

Metalubs-kupa újratöltve Az autósport iránt érdeklődőket vasárnap Sugásfürdőre várják, ahol az országos másodosztályos hegyi gyorsasági bajnokság kilencedik futamát, egyben a regionális gyorsasági bajnokság harmadik versenyét bonyolítják le. A Sugásfürdő Metalubs Kupa a megyeszékhelyi Auto Crono Klub és a csíkszeredai Pro Motor Harghita szervezésében zajlik, a hazai szakszövetség égisze alatt. Az eseményt Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala és […]

Inter és Bayern vb-fölény

Az Internazionale és a Bayern München csapatából 1982 óta minden alkalommal szerepelt legalább egy-egy játékos a labdarúgó-világbajnokság döntőjében, és ez a sorozat vasárnap a moszkvai fináléban is folytatódik.

Ellentétes félidők

Továbbra is várat magára a Sepsi OSK első győzelme az ausztriai edzőtáborban, a sepsiszentgyörgyi I. ligás alakulat szerdán Sankt Pöltenben a szlovák élvonalban érdekelt Zlaté Moravce együttesétől szenvedett egygólos vereséget.

A java még csak most jön

Ha egyenes kieséses szakasz és Horvátország, akkor hosszabbítás. És horvát továbbjutás. Horvátország lesz Franciaország ellenfele az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi fináléjában, miután a szerdai elődöntőben a moszkvai Luzsnyiki Stadionban hosszabbítás után 2–1-re legyőzte Angliát.

Röviden

Egy korszak lezárult A Real Madrid elfogadta a Juventus Cristiano Ronaldóért tett ajánlatát, azaz a portugál klasszis mostantól az olasz klub játékosának tekinthető. A Real Madrid közleményben megjegyzi, a transzfer a játékos kérésére történt. A Juventus négyéves szerződést kötött a sztárjátékossal, a Real Madridnak 100 millió eurót fizetnek CR7 játékjogáért, amit két éven belül kell […]

Új csapat, változatlan célok

Szinte teljesen megújult kerettel kezdi el a felkészülést a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata. Bár a keret új, a célok a régiek. Bajnokság, serleg és minél jobb szereplés az Európa-kupában. A klub vezetői az új játékoskeretet ismertették tegnapi sajtóértekezletükön.