Idegenben adogattak

Péntektől vasárnapig Câmpulung Muscel adott otthont a serdülő korosztályú asztaliteniszezők országos bajnokságának, ahol több háromszéki sportoló is érdekelt volt.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub színeiben Oláh Kriszta, Papp Rebeka, Mike Boróka, Chelmuş Ionuţ és Canea-Kocsis András állt asztalhoz az egyéni és páros próbákban. Egyéniben a legjobb eredmény Papp Rebeka nevéhez fűződik, aki a legjobb tizenhat között kényszerült búcsúra, a nyolc közé jutásért a slatinai Radu Dianától kapott ki 3–1-re. Oláh Kriszta és Mike Boróka is a 32-es főtáblán esett ki, míg a fiúk a 64-es főtáblán búcsúztak. Párosban Oláh – Mike a legjobb tizenhat közé verekedte be magát, ahol 3-0 arányban alulmaradtak a slatinai duóval szemben. Papp Rebeka és a szentgyörgyi Farkas Yvett kettős számára a 64-es főtábla jelentette a végállomást. Vegyespárosban a Chelmuş–Mike duó a 64-es főtáblán 3–0 arányban búcsúztatta a sepsiszentgyörgyi Márton Ádám–Simon Teodora kettőst, majd a 32-ben ugyanekkora arányú vereséget szenvedtek a beszterceiektől.

 

Nyolcan jutottak döntőbe

A megyeszékhelyi Sepsi ISK nyolc birkózója zárta dobogós helyezéssel a sportiskolák országos bajnokságának zónaversenyét, aminek köszönhetően kiharcolták maguknak a döntőben való szereplés jogát. A küzdelemsorozat fináléját május végén, Sepsiszentgyörgyön rendezik meg.

A szentgyörgyi birkózók jól teljesítettek az ifjúsági II-es (kadét korosztály) marosvásárhelyi megmérettetésen, hiszen a tizennégy sportoló közül nyolcan abszolválták a döntő előtti utolsó versenyt, amin a Maros, Bákó, Brassó, Kovászna, Bihar és Hargita megyék sportiskolás csapatainak legjobbjai versengtek. A Kertész Dávid, Barabás György, Hatos Péter és Mátéfi Árpád edzette gyerekek öt első, egy második és két harmadik helyezést értek el a szombati viadalon.

Az eredmények: 1. hely: Kertész Mátyás (51 kg), Kuti Szilárd (65 kg), Nagy Anikó (49 kg), Beke Petra (53 kg), Narcisa Neagu (57 kg); 2. hely: Antal Orsolya (61 kg); 3. hely: Buna László (51 kg), Szabó Zsombor (71 kg).

A 28. Gáll Lajos Futónap

Ha Szent György Napok, akkor Gáll Lajos Futónap, és ez nem lesz másképp idén sem, április 28-án, szombaton rendezik meg az utcai futóverseny huszonnyolcadik kiírását. A hagyományos viadal idén is két távon zajlik: 1200 és 3000 méteren. A szervezők a rövidebbik táv startját 10 órára, míg a hosszabbik próba rajtját 10.20-ra tervezik a sepsiszentgyörgyi Szabadság térről. Jelentkezni a helyszínen lehet 8 és 9.45 óra között. A nevezési díj gyermekeknek 5, felnőtteknek 10 lej. Az 1200 méteres futóverseny (15 évig, 60 év feletti nők és 70 év feletti férfiak) útvonala: Szabadság tér (rajt)–Petőfi Sándor utca–Csíki utca–Templom utca–Kőrösi Csoma Sándor utca–Kossuth Lajos utca–Szabadság tér (cél). A 3000 méteres (16–59 év közötti nők és 16–69 év közötti férfiak) táv útvonala: Szabadság tér (rajt)–Petőfi Sándor utca–Csíki utca–Vojkán utca–Erege utca–Daczó utca–Csíki utca–Templom utca–Kőrösi Csoma Sándor utca–Kossuth Lajos utca–Szabadság tér (cél). A szervezők díjazzák a nyílt verseny első három helyezettjét, illetve a korosztályok legjobbjait. További tájékoztatásért hívják a 0746.012.526-os telefonszámot.

 

Sikeres verseny

Szombaton a sepsiszentgyörgyi Topspin-terem az asztalitenisz világnapja alkalmából amatőr pingpongversenynek adott otthont. A nyolc asztalon lebonyolított viadalon összesen harmincegyen álltak asztalhoz.

Eredmények: haladók (23 induló): 1. Tamás Szilárd (Csíkszereda), 2. Canea-Kocsis András (Kézdivásárhely), 3. Szakács Sándor (Sepsiszentgyörgy), Dumitru Veris (Brassó), 5. Köntzey József (Kézdivásárhely), Bartha László (Kurtapatak), Bartha István Zsolt (Nagyajta), Elekes Csaba (Kurtapatak). Nyílt verseny (8 résztvevő): 1. Welker Iván (Sepsiszentgyörgy), 2. Cocean Valér (Barót), 3. Bardócz Szilárd (Köpec), László Levente (Csíkszereda), 5. Pethő Mihály (Felsőrákos), Florin Persa (Sepsiszentgyörgy), Szász Ernő (Sepsiszentgyörgy), 8. Elekes Hunor (Kurtapatak). A versenyt támogatta a Weekend Kft., illetve a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Kupaforduló Hosszú kiszállás vár a Sepsi OSK-ra a labdarúgó Román-kupa tizenhatod döntőjében, az Eugen Neagoe irányította élvonalbeli sepsiszentgyörgyi alakulat a másodosztályban érdekelt Temesvári Politehnica vendégeként léphet pályára szeptember 26-án, szerdán 16.30-tól. A kupasorozat 5. körében 32 csapat érdekelt, az előző fordulóból továbblépett 18 együtteshez – tíz másod-, hét harmad- és egy negyedosztályú – 14 élvonalbeli […]

Sportajánló a hétvégére

Ma 17 órakor Sepsiszentgyörgy központjában a hivatalos megnyitóval formálisan is elkezdődik a sportnapok idei kiadása. A részletes programot tegnapi lapszámunkban közöltük, bővebb tájékoztatást a www.sportnapok.ro oldalon találnak –, de emellett más sport(os)eseményeket is kínál számunkra az előttünk álló hétvége.

Mozgásba lendül Szentgyörgy!

Szeptember 21., péntek   Városközpont, Szabadság tér 17.00 A Sportnapok hivatalos megnyitója 17.15 Kicsid Gábor tiszteletfutás 17.30 Olimpiai színek stafétája (Olimpiai Akadémia, Révész Katalin) Sepsi Aréna nagyterem 10.00 Mikó László Kosárlabda Emléktorna (Háromszék SE, Sánta Levente) 15.00 Fiú U16-os kosárlabda-bajnokság (ISK, Bernád Levente) Sepsi Aréna kisterem 13.00 A „legsportosabb osztály” vetélkedő (Equites SE, Palkó Nagy […]

Röviden

Jeleskedtek a futók A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjai az elmúlt hétvégén a Román Loto Cross pénzdíjas, utcai futóverseny 21. kiírásán vettek részt a fővárosban. Szombaton új helyszínen, a bukaresti Alexandru Ioan Cuza park sétányain rendezték meg a futóversenyt, a szervezők minden korcsoport első öt helyezettjét díjazták. A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör sportolói ezúttal is […]

Jól mutat a tabella

A 19 éves Ianis Hagi góljával győzte le a Viitorul az újonc Hermannstadt-ot az élvonalbeli pontvadászat 8. fordulójának záró meccsén. Ugyanebben a körben francia idegenlégiósainak góljaival első idegenbeli diadalát aratta a Sepsi OSK, 3–0-ra nyerve Chiajnán.

Nem hagyta magát

Győzelemmel felérő döntetlent ért el a kovásznai Mezei Gabriella ökölvívó múlt szombaton Koppenhágában, egy nemzetközi, négymenetes bokszmeccsen a 27 éves, dán Diana Nadim ellen. A pehelysúlyú kategóriás meccsen a Székely Kobra kétszer is földre küldte ellenfelét, viszont ez nem volt elég a bíráknak.

Nem hagyja magát a KSE

Két tapasztalt játékossal egészítette ki sorait a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, amely októbertől az élvonalbeli pontvadászat B-értékcsoportjában szerepel. Az amerikai Kayla Mobley és a botoşani-i Elena Ramona Dănălache már megérkeztek a céhes városba, a papírformaságok elintézése után pedig vélhetően nagy hasznukat veszi Ljubomir Kolarevic vezetőedző.

A jó példa ragadós

Szombaton három óra alatt hatezer lejt gyűjtöttek a Tekerj egy jó célért résztvevői, kerékpárosok és támogatók a programcél megvalósulására Sepsiszentgyörgyön. A 62 résztvevő – ebből 18 gyermek – összesen 1920 km-t tett meg.

Magyarországon folytatják

Elmarad a Sepsi–SIC szerdára betervezett harmadik edzőmérkőzése Brassó ellenében, mivel a Dan Calancea által irányított barcaságiak a Takács Károly Emléktornán vesznek részt Marosvásárhelyen. A sepsiszentgyörgyiek csütörtöktől Magyarország felé veszik az irányt.

Jól sikerült rajt

Gólzáporos mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Kézdivásárhelyi SE futsalcsapata, amely a teremlabdarúgó II. liga hétvégi nyitányán Segesvárról tért haza győztesen. A csapat október elején játssza idénybeli első hazai meccsét, Marosvásárhely ellen.

Harmadik hely Kolozsváron

A KSE felnőtt tekecsapata a résztvevő öt alakulat közül az előkelő harmadik helyen végzett a hétvégén Kolozsváron lebonyolított Román-kupán.

Pontegyenlőség az élen

A Bereck és Gelence közti gól nélküli döntetlennel indult a labdarúgó IV. liga 5., szombati játéknapja, és úgy tűnik, továbbra sem megy a játék a címvédő Nemerének. Illyefalván nem volt ekkora a gólaszály, ahol Barót magabiztos háromgólos sikert aratott.

Everest-próba Sugásban

Huszonnégy óra alatt összesen 137-szer mentek fel a hétvégén Sugásba és vissza (ez összesen tíz méter híján 37 kilométer szintkülönbséget jelent) a csapatok a Fitness Tribe által szervezett Sugás 24H akció keretében. A legtöbbször a Daniela Csoma – Răzvan Schuler páros tette meg a távot, ők húszszor mentek fel és le, egy sportoló Everest-próbát teljesített.

Dániel jött, látott, győzött

Tökéletes versenyzést produkálva, tavalyhoz hasonlóan ezúttal is elsőként ért célba a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila (Tri-Aluta) triatlonista, aki alaposan rávert a mezőnyre a Mamaia Triatlon Challenge nevet viselő országúti triatlonviadalon. Az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer szaladásból álló olimpiai próbában Dániel volt a leggyorsabb, korosztályában (20–24 év) és nyílt versenyben is első […]

Nem fukarkodtak a gólokkal

A nagy játékkedvvel futballozó KSE kategorikus, négygólos sikerrel örvendeztette meg szurkolótáborát szombaton, 4–0-ra legyőzve az újonc Șomuz Fălticenit a labdarúgó III. liga 4. játéknapján a Sinkovits Stadionban. Veress Botond és Marius Ştefănescu is duplázott a találkozón, viszont az összes pályára lépett labdarúgó játékával és mentalitásával elégedett volt Gazda József edzőjátékos.