Idegenben adogattak

Péntektől vasárnapig Câmpulung Muscel adott otthont a serdülő korosztályú asztaliteniszezők országos bajnokságának, ahol több háromszéki sportoló is érdekelt volt.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub színeiben Oláh Kriszta, Papp Rebeka, Mike Boróka, Chelmuş Ionuţ és Canea-Kocsis András állt asztalhoz az egyéni és páros próbákban. Egyéniben a legjobb eredmény Papp Rebeka nevéhez fűződik, aki a legjobb tizenhat között kényszerült búcsúra, a nyolc közé jutásért a slatinai Radu Dianától kapott ki 3–1-re. Oláh Kriszta és Mike Boróka is a 32-es főtáblán esett ki, míg a fiúk a 64-es főtáblán búcsúztak. Párosban Oláh – Mike a legjobb tizenhat közé verekedte be magát, ahol 3-0 arányban alulmaradtak a slatinai duóval szemben. Papp Rebeka és a szentgyörgyi Farkas Yvett kettős számára a 64-es főtábla jelentette a végállomást. Vegyespárosban a Chelmuş–Mike duó a 64-es főtáblán 3–0 arányban búcsúztatta a sepsiszentgyörgyi Márton Ádám–Simon Teodora kettőst, majd a 32-ben ugyanekkora arányú vereséget szenvedtek a beszterceiektől.

 

Nyolcan jutottak döntőbe

A megyeszékhelyi Sepsi ISK nyolc birkózója zárta dobogós helyezéssel a sportiskolák országos bajnokságának zónaversenyét, aminek köszönhetően kiharcolták maguknak a döntőben való szereplés jogát. A küzdelemsorozat fináléját május végén, Sepsiszentgyörgyön rendezik meg.

A szentgyörgyi birkózók jól teljesítettek az ifjúsági II-es (kadét korosztály) marosvásárhelyi megmérettetésen, hiszen a tizennégy sportoló közül nyolcan abszolválták a döntő előtti utolsó versenyt, amin a Maros, Bákó, Brassó, Kovászna, Bihar és Hargita megyék sportiskolás csapatainak legjobbjai versengtek. A Kertész Dávid, Barabás György, Hatos Péter és Mátéfi Árpád edzette gyerekek öt első, egy második és két harmadik helyezést értek el a szombati viadalon.

Az eredmények: 1. hely: Kertész Mátyás (51 kg), Kuti Szilárd (65 kg), Nagy Anikó (49 kg), Beke Petra (53 kg), Narcisa Neagu (57 kg); 2. hely: Antal Orsolya (61 kg); 3. hely: Buna László (51 kg), Szabó Zsombor (71 kg).

A 28. Gáll Lajos Futónap

Ha Szent György Napok, akkor Gáll Lajos Futónap, és ez nem lesz másképp idén sem, április 28-án, szombaton rendezik meg az utcai futóverseny huszonnyolcadik kiírását. A hagyományos viadal idén is két távon zajlik: 1200 és 3000 méteren. A szervezők a rövidebbik táv startját 10 órára, míg a hosszabbik próba rajtját 10.20-ra tervezik a sepsiszentgyörgyi Szabadság térről. Jelentkezni a helyszínen lehet 8 és 9.45 óra között. A nevezési díj gyermekeknek 5, felnőtteknek 10 lej. Az 1200 méteres futóverseny (15 évig, 60 év feletti nők és 70 év feletti férfiak) útvonala: Szabadság tér (rajt)–Petőfi Sándor utca–Csíki utca–Templom utca–Kőrösi Csoma Sándor utca–Kossuth Lajos utca–Szabadság tér (cél). A 3000 méteres (16–59 év közötti nők és 16–69 év közötti férfiak) táv útvonala: Szabadság tér (rajt)–Petőfi Sándor utca–Csíki utca–Vojkán utca–Erege utca–Daczó utca–Csíki utca–Templom utca–Kőrösi Csoma Sándor utca–Kossuth Lajos utca–Szabadság tér (cél). A szervezők díjazzák a nyílt verseny első három helyezettjét, illetve a korosztályok legjobbjait. További tájékoztatásért hívják a 0746.012.526-os telefonszámot.

 

Sikeres verseny

Szombaton a sepsiszentgyörgyi Topspin-terem az asztalitenisz világnapja alkalmából amatőr pingpongversenynek adott otthont. A nyolc asztalon lebonyolított viadalon összesen harmincegyen álltak asztalhoz.

Eredmények: haladók (23 induló): 1. Tamás Szilárd (Csíkszereda), 2. Canea-Kocsis András (Kézdivásárhely), 3. Szakács Sándor (Sepsiszentgyörgy), Dumitru Veris (Brassó), 5. Köntzey József (Kézdivásárhely), Bartha László (Kurtapatak), Bartha István Zsolt (Nagyajta), Elekes Csaba (Kurtapatak). Nyílt verseny (8 résztvevő): 1. Welker Iván (Sepsiszentgyörgy), 2. Cocean Valér (Barót), 3. Bardócz Szilárd (Köpec), László Levente (Csíkszereda), 5. Pethő Mihály (Felsőrákos), Florin Persa (Sepsiszentgyörgy), Szász Ernő (Sepsiszentgyörgy), 8. Elekes Hunor (Kurtapatak). A versenyt támogatta a Weekend Kft., illetve a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Közel, de nem eléggé A női másodosztályos kosárlabda-bajnokság utolsóelőtti fordulójában, szombaton hazai környezetben mérkőzött a KSE, ellenfele a fővárosi Agronomia csapata volt. A fiatal hazai gárda jó iramot diktált az első negyedben, azonban lendülete megtört a második tíz percre, és, mint utóbb kiderült, ez sokba került a végelszámolásnál. Szünetre hatpontos volt a kék-fehérek hátránya, és […]

Soha rosszabb szereplést!

Két helyszínen hallattak magukról a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncsozói hétvégén: három dzsudoka a sportiskolás országos döntőben volt érdekelt, a kisebb reménységek pedig a csíkszeredai Molekula-kupán léptek tatamira.

Gelence nyerte a rangadót

A Gelencei Nemere Nagyajta felett aratott 2–1-es győzelmével zárult a labdarúgó IV. liga 23. fordulójának rangadója, amelynek köszönhetően az egy meccsel többet játszó felsőháromszékiek hatpontos előnyre tettek szert a bajnoki tabellán.

Az OSK célja a győzelem!

A Juventus és a Medgyesi Gázmetán legyőzése után, remélhetőleg, az FC Botoşani otthonában is megszerzi a három pontot a Sepsi OSK labdarúgócsapata, az alsóházi rájátszás 6. fordulójában. A playoutban veretlen sepsiszentgyörgyiek ma 18 órától zsinórbeli harmadik győzelmükért harcolnak, a játékosok elszántak, hiszen mindenki érdeke, hogy az OSK távol tartsa magát a kiesőzónától.

Kosaras örömök

Talán már csak Szatmárnémetiben kétkednek abban, hogy a Sepsi-SIC megvédi országos bajnoki címét női kosárlabdában. Az első két mérkőzés alapján ítélve idén a döntő nem tér haza, vagyis nem valószínű, hogy a VSK otthon egyenlítene, majd a Sepsi Arénában jönne a bajnokavató. Noha igaz, vannak háromszékiek, akik ennek rizikóját szívesen vállalnák.

Egy győzelemre a címvédéstől

Mindössze egy győzelem választja el a Sepsi-SIC-et attól, hogy zsinórban harmadszor is magasba emelje a női kosárlabda Nemzeti Liga bajnoki trófeáját. Az egyik fél három győzelméig tartó döntő első két összecsapásán a címvédő zöld-fehérek egyszerűen lesöpörték ellenfelüket a pályáról, előbb harminc, majd húsz pontot vertek rá a Szatmárnémeti VSK-ra a Sepsi Arénában. Folytatás csütörtökön, Szatmáron.

KSE: tovább kell dolgozni

Hiába küzdött, mégsem sikerült itthon tartania a pontokat a Kézdivásárhelyi SE-nek, amely szombaton a csoportelsőségért hajtó Galaci Oțelultól szenvedett 2–1-es vereséget. Az idén még nyeretlen kék-fehérek a keddi, hétközi fordulóban Székelyudvarhelyre látogatnak, ám az eddig mutatottnál többre lesz szükségük, ha győzni akarnak.

Az aranyérem a cél

A 2016-os évi bravúros teljesítményhez hasonlóan idén is duplázna a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata, amely februárban a Román-kupát már elhódította, és már „csak” a ma kezdődő bajnoki döntőben kell diadalmaskodnia ahhoz, hogy ebben az idényben mindent megnyerjen a hazai kosárpalettán. A döntőbeli ellenfél, akárcsak a kupában a Szatmárnémeti VSK lesz.

Röviden

A feljutásért harcolnak A vasárnap kezdődő budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott utolsó, ötödik felkészülési mérkőzését is megnyerte, szerdán szétlövéssel 5–4-re legyőzte Ukrajnát a Vasas Jégcentrumban. A magyar válogatott vasárnap a kazahok ellen kezdi meg szereplését a vb-n, hétfőn az olaszokkal, szerdán a szlovénokkal, csütörtökön a lengyelekkel játszik. A világbajnokságot a britek elleni szombati […]

Sportajánló a hétvégére

Meccslázban ég Sepsiszentgyörgy, ugyanis ma és holnap a bajnoki címért száll harcba a Sepsi–SIC, amely zsinórban harmadszor ülhet fel a hazai kosárlabdaélet trónjára. Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban érdekelt Sepsi OSK hétfőn 18 órától lép pályára, a piros-fehérek az FC Botoşani otthonában igyekeznek megőrizni rájátszásbeli veretlenségüket.

Röviden

Pingpongozók figyelem! A Tavaszi Zöld Napok keretében pénteken 16 órától asztalitenisz-bajnokságot szerveznek amatőröknek a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. Gyermekek, ifjak és felnőttek jelentkezését várják a 0754.646.744-es számon, vagy a helyszínen 15.30 óráig.   Nagy a harc a rájátszásban Amint arról beszámoltunk, a Sepsi Futsal pénteki bravúros 9–3 arányú győzelmének köszönhetően lépéselőnybe került Resicabányával szemben a teremlabdarúgó élvonal […]

Címvédésre készül a Győr

A címvédő Győri Audi ETO KC és a román CSM Bukarest elődöntőjével kezdődik május 12-én, szombaton a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője. Két éve, éppen Budapesten a bukarestiek hétméteresekkel nyerték meg a BL-t, tavaly viszont a győriek harmadszor hódították el a trófeát.

Jól vették az akadályokat

Magyarország idei első Spartan-versenyének Nagykanizsa adott otthont múlt szombaton, a Nagykanizsa Spartan Sprint nevet viselő erőpróbán több mint hétezren álltak rajthoz. Kézdivásárhelyről többen is próbára tették állóképességüket a mintegy 8 kilométeres sprinten, mindannyian fantasztikus élményekkel gazdagodtak.

Röviden

Reménykedik az ISK A döntőbe kerülésért küzdő Sepsi ISK lánycsapata két mérkőzést vívott a hétvégén az U18-as korosztályú kosárlabda-bajnokságban. A Nemes Áron irányította együttes 34–58 arányban hajtott fejet az éllovas Kolozsvári Napoca Baschettel szemben, illetve simán 42–28-ra legyőzte a Nagyváradi Mihai Eminescu Líceum csapatát. A Sepsi ISK kerete a két mérkőzésen: Damokos 10, Ioachim 3, […]

Számára nincs lehetetlen

Múlt vasárnap rendezték a Road Grand Tour országúti kerékpár-versenysorozat első állomását a munténiai Seciuban. A Drumul Vinului nevet viselő viadalon népes mezőny állt rajthoz, köztük a kézdivásárhelyi, a 2016-os paralimpiát megjárt Oláh Attila.