Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Röviden Sport

Győztes rajt

Győzelemmel kezdte a Darthmouth College női kosárlabdacsapata a Borostyán Liga sorozatát hazai pályán a Harvard ellen. A legnevezetesebb nyolc amerikai egyetemet (Princeton, Yale, Columbia, Brown, Pennsylvania, Cornell, Harvard és Darthmouth ) magába foglaló egyetemi liga januártól márciusig tart, a csapatok oda-vissza alapon játszanak egymás ellen. Az első négy csapat jut ki a philadelphiai döntőre, ahol kiderül, hogy ki lesz az idei bajnok. A sportligát 18 különböző férfi és női sportágban szervezik évente a már említett nyolc egyetem között. A kézdivásárhelyi Lénárt Paulát (képünkön) soraiban tudó Darthmouth együttese nyerte meg eddig a legtöbbször a női kosárlabda ligát (17 alkalommal). A szombati rajt biztatóan sikerült, a Darthmouth hét pontot vert rá a Harvardra a nyitónapon (63-56). Paula 6 ponttal és 5 lepattanóval járult hozzá a fontos győzelemhez. A kemény védekezéséről és rendkívüli lepattanózásáról híres céhes városbeli játékos 11 percet játszott, és viszonylag hamar begyűjtötte a négy személyi hibát.

 

Kézenfekvő csoportban Székelyföld

Szombaton kisorsolták a május 31. és június 10. között Londonban rendezendő Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége (CONIFA) 2018-as világbajnokságának csoportkörét. A tizenhat csapatos mezőny tagja a Jakab Zoltán és Ilyés Róbert által irányított székelyföldi válogatott is, amely a C jelzésű kvartettbe került, ahol legfőbb ellenfele a legutóbbi két CONIFA Európa-bajnokságot megnyert Padánia lesz. Székelyföld legutóbb a tavalyi észak-ciprusi Eb-n találkozott az olaszországiakkal, a csoportkörben 1-1-es döntetlent játszottak egymással.

A CONIFA-világbajnokság csoportbeosztása: A csoport: Barawa, Ellan Vannin, Tamil Eelam, Kaszkádia; B csoport: Abházia, Észak-Ciprus, Felvidék, Tibet; C csoport: Padánia, Székelyföld, Kiribati, Matabeleland; D csoport: Pandzsáb, Egyesült Koreaiak, Nyugat-Örményország, Kabilia. A csoportokból az első két helyezett bejut a negyeddöntőbe, ahonnan egyenes kiesési rendszer vezet a döntőig (A–B és C–D), a harmadik és negyedik helyezettek pedig helyosztókat vívnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük