Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Hazai palánk alatt

Két fontos bajnoki vár a Kézdivásárhelyi SE kosárlabdacsapatára a hétvégén, ugyanis a felnőtt női I. ligában szombaton és vasárnap hazai palánk alatt szállnak harcba a győzelemért. Ljubomir Kolarevic és Minescu János tanítványai szombaton 15 órától Szatmárnémeti együttesét, majd vasárnap 10.30-tól Temesvár másodcsapatát látják vendégül a céhes városi sportcsarnokban. A KSE eddigi mérlege kettő az öthöz, ezen igyekeznek javítani a napokban.

 

Vereség az idei utolsó meccsen

A Kézdivásárhelyi SE női kézilabdacsapata idei utolsó mérkőzését is elveszítette, a kék-fehérek múlt szombaton a ranglista negyedik helyét elfoglaló Dacia Mioveni otthonában kapituláltak 44-18 arányban, a női A-osztályos pontvadászat 13. játéknapján, amely egyben az odavágó-sorozat végét is jelentette. A Jakabos István és Imreh Zsombor által irányított kék-fehérek félidőre már 23-11 arányú hátrányba kerültek, és innen már nem volt visszaút, sima vereséget szenvedtek. Mint ismeretes, a céhes városi együttes az őszi szezonban folyamatosan keretgondokkal küszködött, erre és a tapasztalatlanság számlájára írható az, hogy egy győzelem mellett 12 alkalommal maradtak alul. A 14 csapatos mezőny 13. helyét elfoglaló KSE-nél komoly változásokat helyeztek kilátásba a téli szünetre, kemény fizikai felkészülést és erősítéseket szeretnének azért, hogy az idény második fele sikeresebb legyen. A bajnokság a tervek szerint január 23-án folytatódik.

 

Norvég–holland az elődöntőben

A címvédő és Európa-bajnok norvég válogatott 17 góllal legyőzte az olimpiai aranyérmes orosz csapatot a németországi női kézilabda-világbajnokság szerdai, második negyeddöntőjében, Magdeburgban. A norvégok a legutóbbi világ- és Európa-bajnokság döntőjében egyaránt Hollandiával mérkőztek, most viszont a két csapat már az elődöntőben találkozik egymással. Negyeddöntős eredmények: Norvégia–Oroszország 34-17, Hollandia–Csehország 30-26, Franciaország–Montenegró 25-22, Svédország–Dánia 26-23. Az elődöntő programja: ma 18.30-tól Svédország–Franciaország, 21.30-tól Norvégia–Hollandia.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük