Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Ismét Krajovát dobta a gép

Nem állíthatjuk, hogy Fortuna kegyeltjei közé tartozik a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely egy alsóbb osztályú ellenfél helyett a bajnoki címért küzdő Krajovai CSU-val kell szembenézzen a Román-kupa tizenhatoddöntőjében, akárcsak tavaly. Mint ismeretes, a tavalyi kiírásban a krajovaiak egy hosszabbításban szerzett góllal búcsúztatták az akkor még II. ligás OSK-t. A Román Labdarúgó-szövetség tegnap sorsolta ki a kupasorozat párosításait, a legjobb tizenhat közé jutás kérdése egyetlen mérkőzésen dől el. Az összecsapásokat október 24–26. között játsszák a gyengébben jegyzett csapat otthonában. A csapatok egy negyedik cserét is végrehajthatnak, amennyiben hosszabbítás során kénytelenek dűlőre vinni a továbbjutást, de csak akkor, ha az első három cserelehetőséget kihasználták a 90 perc alatt.

A sorsolás összehozott egy pár izgalmas mérkőzést: Temesváron például Poli–Poli találkozót rendeznek. A szurkolók által újraalapított, már másodosztályos ASU Poli az élvonalbeli, közpénzből fenntartott ACS Polival csap össze. Román-kupa, 16 közé jutásért: Sepsi OSK–CSU Krajova, FC Botoşani–Kolozsvári CFR, Temesvári ASU Poli–Temesvári ACS Poli, FC Argeş–Jászvásári CSM, Concordia Chiajna–Astra Giurgiu, Kolozsvári Sănătatea–FCSB, Resicabányai CSM–Viitorul, Bákói Aerostar–Dinamo, Dacia Unirea Brăila–Bukaresti Juventus, ACS Petrolul–CS Mioveni, Nagyszebeni Hermannstadt–FC Voluntari, Bukaresti Metaloglobus–Medgyesi Gázmetán, Unirea Slobozia–Marosvásárhelyi ASA, Aradi UTA–CS Afumaţi, Academica Clinceni–Chindia Târgovişte, Kolozsvári U–Ştiinţa Miroslava.

Háromszéki tekebajnokság indul

A Kézdivásárhelyi SE tekeszakosztálya háromszéki tekebajnokságot indít október 16-tól kezdődően. A 60 vegyes dobásos kiírást a korszerű, kétsávos céhes városi tekepályán bonyolítják le, amelyet nemrég A-osztályos mérkőzések rendezésére hitelesített a hazai szakszövetség. A csapatok október 15-ig jelentkezhetnek naponta 17 óra után a tekepályán, vagy Várdó Olivér szakosztályvezetőnél (0755.291.312). A tervek szerint a pontvadászat rajtja előtt, október 15-én technikai gyűlést tartanak, ahol megbeszélik a részleteket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük