Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Háromszéki tekebajnokság indul
A Kézdivásárhelyi SE tekeszakosztálya háromszéki tekebajnokságot indít október 16-tól kezdődően. A 60 vegyes dobásos kiírást a korszerű, kétsávos céhes városi tekepályán bonyolítják le, amelyet nemrég A-osztályos mérkőzések rendezésére hitelesített a hazai szakszövetség. A csapatok október 15-ig jelentkezhetnek naponta 17 óra után a tekepályán, vagy Várdó Olivér szakosztályvezetőnél (0755.291.312). A tervek szerint a pontvadászat rajtja előtt, október 15-én technikai gyűlést tartanak, ahol megbeszélik a részleteket. 

A Székely NB ötödik idénye
Vasárnap az U14-es korosztály számára rendezett megmérettetéssel indul a kosárlabda Székely Nemzeti Bajnokság legújabb idénye, amelyre 27 fiú- és 30 lánycsapat nevezett be különböző kategóriákban. Ez lesz a bajnokság ötödik kiadása, a szervező Sicul Basket 2012-ben hívta életre a sorozatot. A Székely NB új szezonjában a következő korcsoportok mérkőznek meg: U10, U11, U12, U13, U14, U16, U18 és felnőtt. A bajnokságok teremtorna formátumban zajlanak havonta 1–2 alkalommal. Az idei szezonban kilenc település képviselteti magát a kiírásban: Kolozsvár, Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kovászna, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely és Bereck. A vasárnapi torna 9 órától kezdődik a kézdivásárhelyi sportcsarnokban, Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Gyergyószentmiklós, Székelyudvarhely és Kézdivásárhely U14-es csapatai mérik össze erejüket, külön a fiúk és a lányok. 

Két dobogós helyezés
A sepsiszentgyörgyi MSK sportolója, Vlad Lașcu kétszer állhatott dobogóra az elmúlt hétvégén Gelsenkirchenben megtartott német nyílt dzsiudzsicu-bajnokságon. A kiíráson tizenhét ország közel hatszáz sportolója vett részt, Romániát négyen képviselték. A -60 kg-os súlycsoportban tatamira lépő Lașcu földharcban (ne-waza) második lett, míg küzdelemben a dobogó alsó fokára állhatott fel. A németországi megmérettetés a szentgyörgyi sportoló számára sikeres erőfelmérő volt a hónap végi, hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük