Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

RÖVIDEN Sport

Újabb álmát váltotta valóra

A Transfier triatlon-bajnokság másnapján, vasárnap kerékpárosoknak írták ki King Of Transfagarasan országúti versenyt, amelyen a kézdivásárhelyi Oláh Attila (képünkön) parakerékpáros is rajthoz állt. Idén másodszorra írták ki a versenyt, a jelentkezők 45 kilométert kellett megtegyenek, 1600 méter szintkülönbséggel, a Vidraru és a Bâlea tavak közti útszakaszon.

„Kihívás volt számomra a Transzfogaras, régóta vártam már erre a pillanatra, hogy feltekerjek egy lábbal. Célom volt, hogy 3 óra alatt teljesítsem a távot, de elvárásaimat felülmúlva 2 óra 26 perc alatt értem be a célba” – részletezte a céhes városi paralimpikon, köszönetet mondva támogatóinak (Bujdosó Vendéglő, Promobil, Hegedűs Ferenc, Kreatív Hobby Bolt). Oláh Attila összetettben a 92. lett a 147 versenyző közül, a 19–29 éves korcsoportban a 14. helyen végzett.

Biztató szereplés

Elsősorban a csapat tartását és küzdeni tudását emelte ki a magyar férfi válogatott vasárnap elvesztett Európa-bajnoki nyolcaddöntője után Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) az elnöke.„A fiúk az utolsó pillanatig küzdöttek az olimpiai ezüstérmes szerbek ellen, felszedték a parkettet, így ki lehet kapni egy sokkal esélyesebb csapattól. Külön öröm volt látni, hogy Ivkovics Sztojan kapitány másfél perccel a vége előtt azért kért időt, mert feljöttünk hét pontra” – idézte fel a 86-78-as isztambuli vereséget az MKOSZ vezetője. „Két évvel ezelőtt a selejtezőben mindössze két ponttal maradtunk le az Eb-ről, de már akkor látszott a jó irány és a tudatos építkezés. Most csak gratulálni tudok a kiváló helytálláshoz” – jelentette ki, felidézve, hogy a válogatott 1999 után jutott ki Eb-re, és 1969 után nyert ismét meccset a kontinenstornán.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük