Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Besztercén adogatnak

Javában zajlik Besztercén a női B-divíziós csapatbajnokság első fordulója, nyolc együttes méri össze erejét a szombaton kezdődött és kedden záruló viadalon, köztük van a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub ígéretes lánycsapata is.

A Papp Rebeka, Mike Boróka és Oláh Kriszta összetételű céhes városi lánycsapat győzelemmel kezdte a B-osztályos pontvadászatot, 5-0-ra verve a házigazda besztercei alakulatot. Ezt követően Kerekes Barnabás tanítványai ugyanennyi arányban fejet hajtottak Konstancával, illetve a fővárosi Steauával szemben. A folytatásban a CSSA Bukaresttel, Araddal és Újszentessel mérkőznek meg a lányok.

A csapatbajnokság kezdete előtt a kézdivásárhelyi asztaliteniszezők Budapesten tették tiszteletüket, ahol az öt utánpótlás korosztály számára kiírt idénynyitó ranglistaversenyen léptek asztalhoz. Az NMSK színeiben Oláh Kriszta érte el a legkiemelkedőbb eredményt, aki 10. lett az U13-as korosztályban, míg az U12-esek közt versenyző Canea Kocsis András a 16-os főtáblán kényszerült búcsúra, miután alulmaradt az első kiemelttel, Szántosi Dáviddal szemben. Az U13-asok között induló Popov Szabolcs és Chelmuş Ionuţ számára egyaránt a 32-es főtábla jelentette a végállomást.

 

Bonyolódik a helyzet az E-csoportban

 

Dánia újra bejelentkezett a világbajnoki részvételért zajló versenybe, miután meglepően magabiztos sikert arattak otthon a csoportelső lengyelekkel szemben (4-0), akik így már csak három ponttal vezetnek a dán, montenegrói duó előtt. A románok sokáig nem bírtak a nem túl acélos örményekkel, a csereként beállt Alexandru Maxim sarkazása a 91. percben hozta meg a győzelmet (1-0). Előrébb viszont nem tudtak lépni, mivel Montenegró 3-0-ra nyert Kazahsztánban. Az állás: 1. Lengyelország 16 pont (15–11), 2. Montenegró 13 (17–7), 3. Dánia 13 (14–6), 4. Románia 9 (8–7), 5. Örményország 6, 6. Kazahsztán 2. Ma 21.45-től Románia Montenegró vendégeként lép pályára Podgoricában, a két együttes tavaly szeptemberben 1-1-es döntetlent ért el Kolozsváron. A további program: Örményország – Dánia (19 órától), Lengyelország – Kazahsztán (21.45-től).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük