Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ígéretes utánpótlás

Hétvégén Székelyudvarhelyen zajlott a nemzetközi Góbé-kupa hetedik kiírása, amely utánpótláskorú (gyerek, újonc, serdülő) fiúk számára szólt az asztalitenisz népszerűsítése céljából. A versenyen asztalhoz léptek a háromszékiek is, a Sepsi ISK öt (Lukács Balázs, Márton Ádám, Urus Kristóf, Balázs Gergő és Bokor Zoltán), míg a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK négy (Medvés Antal, Popov Szabolcs, Ionuț Chelmuș és Canea Kocsis András) pingpongozóját nevezte. A szentgyörgyiek legjobb eredményét Márton Ádám szállította, aki a gyerek korosztályban második lett. A csapat többi tagja nem jutott be a legjobb négy közé. „Roppant melegben zajlott a verseny, szombaton Székelyudvarhelyen 41 fok volt. A teremben még nagyobb volt a hőség, így a gyerekekből sokat kivett ez az verseny. Tapasztalatszerzés céljából indultunk a viadalon, így tanítványaim rengeteg meccset játszottak, ami jó felkészülés volt számukra” – nyilatkozta Kocsis Balázs edző.

A céhes városiak közül Medvés Antal szerepelt a legjobban, aki korosztályában harmadik helyen végzett.

 

Tekézők, figyelem!

A hét folyamán lehet jelentkezni a Kézdivásárhelyi SE tekeszakosztálya által a hétvégére betervezett Péter Ferenc Emlékversenyre. Az augusztus 11–13. között rendezendő emlékverseny helyszínéül a májusban átadott, korszerű céhes városi tekepálya szolgál. Érdeklődni, jelentkezni a tekeszakosztály vezetőjénél, Várdó Olivérnél lehet a 0755.291.312-es telefonszámon, illetve a helyszínen, naponta 17–22 óra között.

 

Siker és csalódás

Dicséretes, de a vártnál valamivel gyengébb eredményt ért el a magyar U19-es leánykézilabda-válogatott a szlovéniai Európa-bajnokságon. Az alapcsoportban Hollandiát, Romániát és Svédországot megelőzve az első helyről jutott a középdöntőbe a csapat, ahol újabb két győzelem következett (Oroszország és Norvégia ellen), az elődöntőben azonban a fizikailag sokkal erősebb Franciaországtól 26-31-re kikapott, a vasárnapi bronzmérkőzésen, nagy csatában Dániával szemben is alulmaradt (26-28). Kézilabdatudás alapján a magyar U19-es válogatott mindenképpen ott van az első három között Európában, de fizikai erő szempontjából sokat kell még dolgozni a jövő évi, magyarországi világbajnokságig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük