Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

A döntőbe jutás a tét!

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint nagyon jó csapat, de legyőzhető a görög, amellyel a 17. vizes világbajnokság ma esti elődöntőjében találkozik a hazai együttes. Märcz Tamás a Margitszigeten az oroszok felett aratott 14-5-ös kiütéses diadalt követően tartott szerdai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, ha csapata hasonlóképpen jól teljesít majd a 21 óra 30 perckor kezdődő összecsapáson is, mint tette az oroszok ellen kedden, ott lesz a vb-döntőben. Varga Dénes csapatkapitány már előre tekintett, hangsúlyozva, hogy a görögök csapatként erősek igazán. „Ők a játékot lassítják, ehhez értenek, tehát nekünk kell a tempót diktálni az elődöntős összecsapáson. Nem alhatunk bele a meccsbe!” – mondta. Hozzáfűzte, sokszor találkoztak már a vízben a görögökkel, idén nyáron is, és mindezek alapján gondolja úgy, hogy képesek megverni őket.

 

Az ötödik hellyel vigasztalódhatnak

A magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte a görög csapatot a világbajnokság szerdai játéknapján, így pénteken az ötödik helyért játszhat az olaszokkal a Margitszigeten. A találkozó elején pontatlanul és bizonytalanul játszott Bíró Attila szövetségi kapitány együttese, amely a nagyszünetre háromgólos hátrányba került. A pihenő után azonban gyökeresen megváltozott a játék képe, a harmadik nyolc percet 5-0-ra nyerték a magyarok, innen pedig nem engedték ki kezükből a győzelmet. A válogatott legeredményesebb játékosa a háromgólos Keszthelyi Rita volt. A magyarok pénteken 14.30-kor szállnak vízbe az ötödik helyért Olaszország ellen.

 

Djokovics pihenni fog

Novak Djokovics bejelentette, könyöksérülés miatt az idén már nem teniszezik, így 2005 óta először hagy ki Grand Slam-tornát. A korábbi világelső július 12-én Wimbledonban a negyeddöntőben könyöksérülés miatt feladta a Tomás Berdych elleni mérkőzését. A szerb teniszező 2005 óta egy Grand Slam-tornát sem hagyott ki. Sorozatban 51 GS-viadalon indult, amellyel a vonatkozó örökrangsorban a hetedik helyen áll. A rekordot a svájci legenda, Roger Federer tartja 65-tel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük