Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Tekézők remeklése

Nyolcvan dobásos egyéni tekeversenyt szerveztek hétvégén az étfalva-zoltáni faluünnep apropóján. Két korosztályban – hatvan év alattiak és felettiek – mérhették össze erejüket a jelentkezők. Rangsor a 60 éven aluliak körében: 1. Kádár Béla (Bodok) 356 fával, 2. Nicolaescu Nicolae (Korona) 316, 3. ifj. Kiss György (Kézdivásárhely) 315. Hatvan éven felüliek: 1. Tóth László (Korona) 337 fával, 2. Kiss Árpád (Kézdivásárhely) 332, 3. Jakab Gábor (Sepsikálnok) 305.

Rajt Wimbledonban

Negyedik helyen emelték ki a szervezők a Babos Tímea – Andrea Hlavackova magyar–cseh kettőst a ma kezdődő wimbledoni nyílt teniszbajnokságon. A wimbledoni kiemelési rendszer a többi Grand Slam-tornához képest különleges, ugyanis a világranglistás helyezések mellett a korábbi években mutatott füves pályás teljesítmények is beleszámítanak a rangsorolásba. Ennek is köszönhető, hogy Babos és Hlavackova legkorábban az elődöntőben találkozhat legjobb riválisaival: Babos tavaly a kazah Jaroszlava Svedovával – és azt megelőzően 2014-ben még a francia Kristina Mladenovic párjaként – finalista volt Wimbledonban, így sok pluszpontja van. Partnere legjobb eredménye szintén egy döntő: Hlavackova még 2012-ben Lucie Hradecka párjaként veszített a fináléban a Williams nővérek ellen. Babos egyesben az ötödik kiemelt dán Caroline Wozniacki ellen kezd, így minimális az esélye a továbbjutásra.

Ami az egyéni rangsorokat illeti, a férfiaknál az idei tornát megelőzően a 2014-es wimbledoni versenyen fordult elő legutóbb, hogy a „nagy négyesként” emlegetett Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray kvartett legyen egy GS első négy kiemeltje. Ezúttal a címvédő Murray után Djokovic, Federer és Nadal következik – bár a világranglistán nem így követik egymást. A nők mezőnyében a világelső, tavaly döntős német Angelique Kerber az első kiemelt, őt a Roland Garros-döntő vesztese, a román Simona Halep követi. Mögöttük a cseh Karolina Pliskova és az ukrán Jelina Szvitolina áll a listán, a kétszeres bajnok Petra Kvitovát a 11., míg a friss Garros-győztes lett Jelena Ostapenkót a 13. helyre rangsorolták a szervezők.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük