Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Miriuță-kacsa

A Gazeta Sporturilor szerda délelőtt exkluzív hírként tálalta, hogy Miriuță László nagyon közel áll ahhoz, hogy továbbra is a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban dolgozzon. A portál szerint a Dan Petrescu érkezése miatt Kolozsvárról kirúgott egykori magyar válogatott középpályást azonnal megkereste a sepsiszentgyörgyi klub. Árki Gábor klubigazgató a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, Diószegi László elnök nem kereste meg Miriuțát edzői állással kapcsolatban, az együttes ugyanazzal a stábbal vág neki az idénynek, amellyel az előző bajnokságban feljutott az élvonalba.

 

Gyermekolimpia

Ma 13 órától kezdődik a kézdivásárhelyi sportbázison a négy céhes városi iskola alsó tagozatos diákjainak vetélkedője, a Gyermekolimpia. A Sicul Baschet és Trixikidz által szervezett esemény 21 versenyszámból tevődik össze, melyek mindegyike az öt különböző korosztály számára felépített pályákon zajlik majd. A versenyszámok többsége két kompetenciaterületet ötvöz, az egyik közülük kötelezően a mozgás, ehhez társul a matematika, a tudományok, a zene, valamint az esztétika és a kreativitás. A rendezvény alatt nem csak a versenyzők számára biztosítanak szórakozási lehetőséget, az érdeklődők is színes kínálatból válogathatnak, emellett ingyen tea, kávé, alma és víz jár minden odalátogatónak! A megmozdulást közös villámcsődület és hatalmas lufibuli zárja.

 

Hátrányból fordítva

A román labdarúgó-válogatott kétgólos hátrányból felállva győzött Chile ellen (3–2) felkészülési mérkőzésen. A hatodik próbálkozásból ez volt a trikolórok első győzelme Kolozsváron. A dél-amerikaiak közel 60 percet emberhátrányban játszottak Gary Medel kiállítása miatt. Chile remekül kezdett ellen: a 8. percben Eduardo Vargas találatával megszerezte a vezetést, majd tíz perccel később megduplázta előnyét. A 31. percben szépített Románia, a 60. percben pedig Nicolae Stanciu 18 méterről rárúgott bombagóljával egyenlített. Ezután jött a java, a 83. percben Románia megfordította a találkozót: a csereként beállt Mihail Băluţă egy kipattanó labdát továbbított a hálóba jó tíz méterről, beállítva ezzel a 3–2-es végeredményt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük