Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Két érem a birkózóknak

Csütörtöktől vasárnapig Botoşani adott otthont az ifjúsági II-es birkózók országos egyéni döntőjének, amelyen a Sepsi ISK tíz, míg a Municípiumi Sportklub két sportolója vehetett részt. A megyeszékhelyi küldöttség ezúttal „csak” két éremmel tért haza: az MSK-nak egy országos bajnoki cím, míg a sportiskolának egy bronzérem került a tarsolyába. Az MSK tehetséges birkózója, Orbán Norbert ezúttal is odatette magát, és végig remekelve végzett az élen az 58 kg-os súlycsoportban. A Sepsi ISK csapatából ketten jutottak el a kisdöntőig, ám csak Zsigmond Noéminek sikerült érmet szerezniea 70 kg-os súlycsoportban, míg az 50 kg-osok között szőnyegre lépő Dálnoki Márk ötödikként zárt.

 

A szórványmagyar kapcsolatért

Szombaton a Roy Chowdhury-Mikes Alapítvány szervezésében, a zabolai Kónya Endre Sportcsarnokban tartották meg a hagyományos Mikes-kupát. A minifoci-bajnokságra Alsórákosról, Bethlenszentmiklósról, Magyarpéterfalváról, Magyarlapádról, Székelytamásfalváról, Zaboláról és Kovászna Megye Tanácsának részéről neveztek be csapatok. A turnét Bethlenszentmiklós csapata nyerte, őket követte Alsórákos 1., valamint Zabola. A fair play díjat a megyei tanács csapata kapta. Mátyás Szabolcs rendezvényszervező elmondta: a Roy Chowdhury Gergely által kezdeményezett turné célja, hogy a szórványban élők és a helyiek megismerjék egymást, és baráti kapcsolatokat alakítsanak ki. Legközelebb a zabolaiak látogatnak el a szórványba, októberben Bethlenszentmiklóson teszik tiszteletüket.

 

Vitalion Tusnád Maraton

Háromszékiek is nekivágtak a kilencedik Vitalion Tusnád Maratonnak, amelyet ezúttal is 23 kilométeres távon írtak ki egyéniben és váltóban. A szombati erőpróba Tusnádfürdő központjából rajtolt, ahonnan a résztvevők Sepsibükszád érintésével szaladtak a Szent Anna-tóig. A háromszékiek a váltóversenyben tűntek ki, a női váltók mezőnyében a sepsiszentgyörgyi sportiskola (Pacurariu Nagy Diana, Pacurariu Nagy Helén, Rápolti Eszter) másodikként ért célba, míg a vegyes váltóknál a kézdivásárhelyi MMDSZ (Tuzson Ágnes, Bereczki Zoltán, Antal Róbert Csaba) harmadik lett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük