Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Szezonzáró a IV. ligában

Szombaton befejeződik a labdarúgó IV. liga 2016–2017-es idénye, az utolsó fordulóban már nem érhet meglepetés bennünket, ugyanis az előző játéknapon már bebiztosította bajnoki címét a Kézdivásárhelyi SE. A céhes városiak Uzonban vendégeskednek szombaton, ezt követően pedig a III. ligás osztályozóra koncentrálhatnak, június 17-én és 24-én ugyanis Maroshévízt kell legyőzniük a feljutás érdekében. A tavalyi bajnok Gelencei Nemere a kupadöntőben vigasztalódhat, amelyet június 14-én, szerdán vívnak Papolc társaságában, a sepsiszentgyörgyi szemerjai stadionban. Az utolsó kör mindenik találkozóját szombaton játsszák le, az ifjúságiak 15.45-től, míg a felnőttek 18 órától lépnek pályára. A 30. forduló programja: Illyefalva – Perkő, Kovászna – Réty, Uzon – KSE, Bölön – Barót, Bardoc – Nagyajta, Bereck – Csernáton, Ozsdola – Gelence, Papolc játék nélkül jut három ponthoz, mivel soros ellenfele, Kilyén menet közben visszalépett a bajnokságból.

Indul a kézilabda-projekt

A KSE nemrég újraalakult kézilabda-szakosztálya szombaton, 10 órától tartja a Kézilabda Akadémiára keresztelt utánpótlás-nevelő projektjének megnyitóját a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. Az eseményt egy válogató előzte meg, Jakabos István, a szakosztály vezetője, illetve Imre Zsombor KSE-titkár 25 olyan tehetséges kislányt gyűjtött össze a városból és a környékről, akikkel a tervek szerint nyolc éven keresztül foglalkoznának az eredményesség érdekében. A reménységek zöme ősztől a Turóczi Mózes-iskola 5. osztályába fog járni, és a tanulás mellett napi rendszerességgel készülnek majd a rájuk váró kihívásokra. A továbbiakban is várják olyan 2005–2006-ban született lányok jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek a sportág iránt.

Mikes-kupa Zabolán

Szombaton 11 órakor kezdődik a zabolai Kónya Endre Sportcsarnokban a 6. Mikes-kupa a Roy Chowdhury-Mikes Alapítvány szervezésében. A kispályás labdarúgótornára Alsórákosról, Bethlenszentmiklósról, Magyarpéterfalváról, Magyarlapádról, Székelytamásfalváról, Zaboláról, illetve Kovászna Megye Tanácsa részéről neveztek be csapatok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük