A VII. Metalubs-kupa

A sepsiszentgyörgyi Auto Crono és a Hargita megyei Pro Motor Klub hetedik alkalommal szervez autóversenyt vasárnap a Szent Anna-tó felé vezető úton (DJ113A). A viadal egyben az országos autós hegyi gyorsasági bajnokság 2-es divíziójának harmadik fordulóját, illetve a 2017-es regionális hegyi gyorsasági bajnokság nyitófutamát képezi. A megmérettetés ideje alatt – azaz 10.30–13, 13.30–16 és 16.30–18.30-ig – az érintett útszakasz zárva lesz a közúti forgalom előtt. A várható program: 11–12.20-ig szabadedzés; 12.20–13 óráig hivatalos edzés; 13–13.30-ig szünet, a közúti forgalom megnyitása; 13.45–15.45-ig első és második versenyfutam; 16–16.30-ig szünet, a közúti forgalom megnyitása; 16.45–18.30-ig a harmadik versenyfutam; 19.30-kor díjkiosztó. A kiíráson hagyományosan nem csak hivatásos pilóták, de amatőrök is indulnak. Bővebb tájékoztatásért látogassák meg a www.autocrono.ro internetes portált.

 

Felfigyeltek rájuk

Két kézdivásárhelyi kosárlabdázó is behívót kapott a román női 3×3-as válogatottba, Voloncs Orsolya és Biszak Boglárka egyaránt kiérdemelte a válogatott vezetőinek bizalmát. Románia 3×3-as kosárlabda-válogatottja június 4–7. között a bulgáriai Albenában rendezett Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon indul, amelyet a Bolgár Olimpiai Bizottság szervez. A válogatott keretének másik két tagja: a kolozsvári Irina Parau és a bukaresti Dinu Claudia. Gratulálunk, és szurkolunk nekik!

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Élen Gyergyószentmiklós Szombaton Gyergyószentmiklóson zajlott az U11-es lány Székely NB első fordulója, ahol a következő eredményeket jegyezték fel: Gyergyószentmiklós–Székelyudvarhely 33-25, Marosvásárhely–Kézdivásárhely 33-14, Székelyudvarhely – Kézdivásárhely 33-31, Gyergyószentmiklós – Marosvásárhely 28-27. A jelenlegi állás: 1. Gyergyószentmiklós 4 ponttal, 2. Marosvásárhely 3, 3. Székelyudvarhely 2, 4. Kézdivásárhely 1, 5. Sepsiszentgyörgyi ISK 0 (állt az első fordulóban). << […]

Győzött a tapasztalat

Megkezdődött a női kosárlabda I. liga középdöntő-sorozata, amelynek első fordulójában a Kézdivásárhelyi SE fiatal gárdája a rutinos Bukaresti Rapid otthonába látogatott. Ljubomir Kolarevic és Minescu János tanítványai legközelebb is idegen palánk alatt játszanak.

Jól állnak összetettben

Az elmúlt hétvégén a Sport-All Ski Team csapata a borszéki Borvíz-kupán állt rajthoz a Hargita Megyei Síbajnokság 2. fordulójában. A sepsiszentgyörgyiek nyolcfős küldöttsége nehéz út után érkezett a helyszínre, a kitűnően előkészített versenypályán havazásban zajlott a futam.

Munkaigényes, precíz sportág

Amint arról beszámoltunk, Kézdivásárhely első alkalommal adott otthon műkorcsolyaversenynek, a hétvégi Román-kupán 61 versenyző siklott végig a jégen, és bár egyelőre háromszéki korcsolyázónak nem szoríthattunk, de tapsolhattunk a csíkszeredai és felcsíki tehetségeknek. Ez alkalommal sikerült beszélgetnünk a híres csíkszeredai Bogyó-Löffler Mária edzővel, akinek három tanítványa is kijutott az olimpiára, és akit a mostani nemzetközi sikertelenség okairól kérdeztünk.

Röviden

Nyolc érem Korondról Nyolc dobogós helyezéssel zárták a Sepsiszentgyörgyi ISK birkózói a szombaton Korondon zajlott nemzetközi Lőrincz Márton Emlékverseny 18. kiírását. Az elért eredmények annál jelentősebbek, mivel nagyon erős mezőnyben érték azokat el, az erőpróbán közel háromszáz birkózópalánta lépett szőnyegre. Az ifjúsági III–IV–V. korosztály számára meghirdetett tornán tizenkét hazai klub mellett kilenc magyarországi és egy […]

Jégpálya nyílt Baróton

Pénteken 17 órakor, sokak várakozásának eleget téve, megnyitotta kapuit a baróti korcsolyapálya. A jégpálya használata egyelőre díjtalan, működési szabályzatát ezután fogadja el a városi tanács.

Alakul a nagypálya is

Aki nem indult el időben, az nem tudott a Sugásfürdő táblánál lennebb ereszkedni gépkocsival, annyian használták ki a szép időt, és mentek ki egyet sízni, hódeszkázni, szánkózni, vagy csak úgy, kis friss levegőt szívni hétvégén a közeli üdülőhelyre.

Műkorcsolya-varázs Kézdin

Soha nem látott élményben volt részük a kézdivásárhelyieknek a hétvégén, szombaton és vasárnap ugyanis a nemrég elkészült műjégpályán hozták tető alá a műkorcsolyázók Román-kupáját. A kupaviadal minden korosztálynak szólt, az apró reménységektől a felnőttekig összesen 13 klub 61 versenyzője siklott a jégen ez alkalommal, látványos ugrásokat, forgásokat és lépéssorokat bemutatva, a közönség nagy örömére. A KSE korcsolyaszakosztálya még nem szállt versenybe, de bemutatkozott a szakmának.

OSK: biztató döntetlen

Az antalyai edzőtáborban a Sepsi OSK javában készül a labdarúgó élvonal februári folytatására. A szentgyörgyiek szombaton harmadik felkészülési mérkőzésükön is döntetlent értek el, ezúttal az ukrán FC Olekszandrija együttesével szemben játszottak 1-1-et.

Téli rali 11. alkalommal

Alig egy héttel a kommandói Historic Winter Rally után, hétvégén újabb autós megmozdulással rukkolt elő a sepsiszentgyörgyi Autocrono Club, és hozta tető alá immár 11. alkalommal a Téli ralit a megye legmagasabban fekvő településén.

Marshall újra brillírozott

Sorozatban 14. bajnoki győzelmét ünnepelte szombaton a címvédő Sepsi–SIC a női kosárlabda Nemzeti Liga 16. fordulójában. A zöld-fehér mezesek magabiztos játékkal végig uralták a vendég Brassói Olimpia elleni mérkőzést, így megérdemelt, 89-52 (18-13, 23-16, 20-13, 28-10) arányú sikert arattak.

Száz fölött a Sepsi–SIC

Magabiztos játékkal seperte le sereghajtó ellenfelét a pályáról az éllovas Sepsi–SIC a női kosárlabda Nemzeti Liga hétközi, 15. játéknapján. A címvédő az idényben először jutott száz fölé a szerdai, marosvásárhelyi mérkőzésen, 106-52 arányban leiskolázva a helybeli Siriust.

Pont nélküli búcsú

A magyar férfi kézilabda-válogatott három vereséggel fájóan korán fejezte be szereplését a horvátországi Európa-bajnokságon. Lékaiék a csehek elleni vereséggel (33-27) pont nélkül, a D-csoport 4. helyezettjeként búcsúztak az Európa-bajnokságtól, amelyen összesítésben a 14. pozícióban végeztek.

Véget ért egy álom

Támogatás hiányában a felszámolás sorsára jutott a Kézdivásárhelyi SE A-osztályos női kézilabdacsapata, amely tegnap hivatalosan is visszalépett a pontvadászatból. A csapatot életre hívó Jakabos István edző és Imreh Zsombor menedzser felfoghatatlannak és méltatlannak tartja, hogy a városvezetés mellőzte törekvéseiket.

Sportajánló a hétvégére

Műkorcsolya Szombaton és vasárnap a kézdivásárhelyi műjégpályán rendezik a műkorcsolyázók idei Román-kupáját, amelyre több mint ötven versenyzőt vár a hazai szakszövetség. Hasonló látványban még nem volt része a céhes városbeli közönségnek, minden érdeklődőt szeretettel várnak, a belépés ingyenes! A tervek szerint a kegyesség és báj viadala szombaton 9–12 és 13–18 óra között zajlik, vasárnap 10–12 […]