A VII. Metalubs-kupa

A sepsiszentgyörgyi Auto Crono és a Hargita megyei Pro Motor Klub hetedik alkalommal szervez autóversenyt vasárnap a Szent Anna-tó felé vezető úton (DJ113A). A viadal egyben az országos autós hegyi gyorsasági bajnokság 2-es divíziójának harmadik fordulóját, illetve a 2017-es regionális hegyi gyorsasági bajnokság nyitófutamát képezi. A megmérettetés ideje alatt – azaz 10.30–13, 13.30–16 és 16.30–18.30-ig – az érintett útszakasz zárva lesz a közúti forgalom előtt. A várható program: 11–12.20-ig szabadedzés; 12.20–13 óráig hivatalos edzés; 13–13.30-ig szünet, a közúti forgalom megnyitása; 13.45–15.45-ig első és második versenyfutam; 16–16.30-ig szünet, a közúti forgalom megnyitása; 16.45–18.30-ig a harmadik versenyfutam; 19.30-kor díjkiosztó. A kiíráson hagyományosan nem csak hivatásos pilóták, de amatőrök is indulnak. Bővebb tájékoztatásért látogassák meg a www.autocrono.ro internetes portált.

 

Felfigyeltek rájuk

Két kézdivásárhelyi kosárlabdázó is behívót kapott a román női 3×3-as válogatottba, Voloncs Orsolya és Biszak Boglárka egyaránt kiérdemelte a válogatott vezetőinek bizalmát. Románia 3×3-as kosárlabda-válogatottja június 4–7. között a bulgáriai Albenában rendezett Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon indul, amelyet a Bolgár Olimpiai Bizottság szervez. A válogatott keretének másik két tagja: a kolozsvári Irina Parau és a bukaresti Dinu Claudia. Gratulálunk, és szurkolunk nekik!

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Megoldódik a finanszírozás?

Most a polgármesteri hivatalokon, illetve a sportegyesületeken van a sor, hogy „újraindítsák” a román sportot – jelentette ki Marius-Alexandru Dunca ifjúsági és sportminiszter, mert – szerinte – a „kormány megtette a kötelességét”, miután rendelettel módosította a sporttörvényt.

Fiatalok és idősek szaladtak

Múlt vasárnap a mozgásé volt a főszerep a fürdővárosban, ugyanis a Sport For All Kovászna sportegyesület tavaszi futóversenyt szervezett a kovásznai volt „lőtértől” a Csomakőrösig vezető 5 kilométeres szakaszon.

Befejeződött a kosáridény

Múlt vasárnap a KSE kosárlabdázói számára hazai pályán fejeződött be az idény, Ljubomir Kolarevic tanítványai győzelemmel zárták idei szereplésüket a női I. ligában, ám ennek ellenére nem jutottak be az élvonalba való feljutásért küzdő négy legjobb csapat közé. A Sepsi-SIC másodcsapata számára is véget ért a szezon, ők sem tudtak bejutni a sorozat négyes döntőjébe.

Két országos bajnoki cím

A brassói Natural High műfalmászó terem adott otthont a gyerek és ifjúsági országos bajnokság ötödik, egyben utolsó fordulójának, amelyre a sepsiszentgyörgyi Adrenalin SK 12 sportolóval nevezett, edzőik Szőcs Károly-Csaba és Koréh Enikő irányításával.

RÖVIDEN

A Sepsiszentgyörgyi ISK zaláni szatellit-csoportjának tehetséges sportolója, Nemes Nagy Vivien ötödik helyen végzett a belgrádi ifjúsági III-as birkózó Európa-bajnokság 34 kilogrammos súlycsoportjában.

Két győzelemre az élvonaltól

Idénybeli 20. győzelmét aratta kedden a Sepsi OSK labdarúgócsapata a vendég Dacia Unirea Brăila ellen, a másodosztályos pontvadászat hétközi, 36. fordulójában. A sepsiszentgyörgyiek három alkalommal találtak be, és két fordulóval a zárás előtt továbbrobognak az élvonal felé, már csak két nyertes meccs választja el őket a feljutástól.

Egy hónap után újra itthon

Hosszú idő, azaz több mint négy hét után élvezheti újra a hazai pálya előnyét a Valentin Suciu által irányított Sepsi OSK, amely a másodosztályos labdarúgó-bajnokság 36., hétközi fordulójában ma 15.30-tól a 9. helyen álló Brăilát fogadja.

Ketten a dobogón

Péntektől vasárnapig Konstancán zajlott a 8–10 éves asztaliteniszezők országos csapatbajnokságára, amelyre a sepsiszentgyörgyi Electrica és a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK két-két csapatot nevezett. A megyeszékhelyi klubnak további három – kölcsönben játszó – asztaliteniszezője is érdekelt volt a tengerparti viadalon, s közülük ketten dobogóra léphettek.

200 kilométer szaladva

Több mint ezer résztvevővel tartották meg az elmúlt hét-végén a huszadik Békéscsaba–Arad–Békéscsaba nemzetközi szupermaratont, amelynek rajtjánál immár tizenkilencedik alkalommal ott voltak a sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjai is.

Bizonyítottak a dzsudokák

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK dzsudokái nem kevesebb, mint huszonhárom dobogós helyezéssel zárták a csíkszeredai Kokás SK által szervezett Molekula-kupát, de a veterán cselgáncsozók is bizonyítottak, egy arany- és két ezüstérmet szereztek a veterán országos bajnokságon.

RÖVIDEN

Az elmúlt hétvégén a kézdivásárhelyi sportcsarnokban rendkívül színvonalas minikézilabda-turné zajlott a Nagy Mózes Sportklub kézilabda-szakosztályának szervezésében. A Nagy Mózes-kupa nevet viselő tornát a 2005–2006-ban született kézilabdázó lányok számára írták ki, a hat résztvevő csapat kiegyensúlyozott párharcokat játszott, a kupaverseny kiváló felkészülési és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosított számukra.

Gyengén sikerült idény ért véget

Súlyos vereséggel zárta az idényt a Sepsi-SIC női kézilabdacsapata, amely az A-osztályos bajnokság helyosztóján Jászvásárral szemben hajtott fejet pénteken a Szabó Kati Sportcsarnokban.

Még hármat kell megnyerni!

Újabb elengedhetetlen lépést tett az élvonal felé a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely a II. liga 35. fordulójának szombati játéknapján a Foresta Suceava otthonában ért el fontos diadalt. A találkozón jobbára az OSK dominált, de azért a hazaiaknak is veszélyeztették Niczuly kapuját, és a végjáték is tartogatott izgalmakat.

Sportajánló a hétvégére

Négy fordulóval a zárás előtt egyre izgalmasabbá válik a feljutásért vívott harc a labdarúgó másodosztályban, a történelmi siker kapujában álló Sepsi OSK négy győzelemmel bebiztosíthatja az élvonalbeli szereplés jogát. Ennek első lépéseként szombaton a Foresta Suceavát kell felülmúlnia.

Röviden

Nagy Mózes-kupa a hétvégén A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub kézilabda-szakosztálya szombaton és vasárnap a céhes városi sportcsarnokban kézilabdatornát szervez 2005–2006-ban született lányok számára. A Nagy Mózes-kupáért kiírt vetélkedő nagyszerű alkalom a Szász Csaba által edzett kézdivásárhelyi kiskézilabdázók számára, hogy felkészüljenek az országos minikézilabda-döntőre, amelyre nemrég kvalifikálták magukat. A kupakiíráson a házigazdákon kívül Râmnicu Vâlcea, a […]