Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nagy Mózes-kupa a hétvégén

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub kézilabda-szakosztálya szombaton és vasárnap a céhes városi sportcsarnokban kézilabdatornát szervez 2005–2006-ban született lányok számára. A Nagy Mózes-kupáért kiírt vetélkedő nagyszerű alkalom a Szász Csaba által edzett kézdivásárhelyi kiskézilabdázók számára, hogy felkészüljenek az országos minikézilabda-döntőre, amelyre nemrég kvalifikálták magukat. A kupakiíráson a házigazdákon kívül Râmnicu Vâlcea, a Brassói Korona, a Brassói Golden Kids, a Bákói ISK és az Onyesti ISK vesz részt. A mérkőzések szombaton 9.30–18 óra között, míg vasárnap 8–12 óra között zajlanak.

 

Kiélezett harc a bajnoki címért

Döntetlenre áll az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság három nyertes meccsig tartó bajnoki döntője a Galaci United és a Dévai Autobergamo között. Az első két találkozón Galac volt a vendéglátó, a hétfői első felvonásban a rendes játékidő végén 1-1 állt az eredményjelzőn, és mivel a hosszabbításban nem született gól, így büntetők döntöttek a győztesről, a büntetőrúgások után 4-2-re nyert a Duna-parti együttes. A második mérkőzésen, kedden újfent nem tudtak dűlőre jutni a csapatok a rendes játékidőben, de a hosszabbításban a dévaiak 5-3 arányban kicsikarták a győzelmet. A következő két összecsapást Déván vívják a felek, jövő hétfőn és kedden. A kisdöntő első mérkőzésén a Temesvári Informatika 4-0 arányban múlta felül az FK Székelyudvarhelyt. A visszavágót május 22-én, hétfőn 19 órától játsszák le Székelyudvarhelyen.

 

Meghódította a csúcsot

Horia Colibasanu személyében először jutott fel román hegymászó a világ legmagasabb hegycsúcsára, a 8848 méter magas Mount Everestre. A temesvári hegymászó oxigénpalack és serpák segítsége nélkül érte el a csúcsot. A feljutás után elmondta: elképesztően nehéz volt az út, valamint a hideg elviselése, de sikerült, és jól érzi magát. A csúcsra való mászás 12 órát tartott, előtte az utolsó tábort 8300 méter magasan rendezte be. A temesvári sportoló célja, hogy megmássza mind a tizennégy 8 ezer méter fölötti csúcsot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük