Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Két finalistánk is lehet

A vendég Sepsi FC kategorikus győzelmével zárult a háromszéki futsalrangadó kedd este a kézdivásárhelyi sportcsarnokban, az U19-es teremlabdarúgó-bajnokság alapszakaszának zárókörében. A csoportelsőségét már korábban bebiztosító Kézdivásárhelyi SE meglehetősen tartalékosan vette fel a kesztyűt a megyeszékhelyiekkel szemben, akik semmit sem bíztak a véletlenre, és 5-0 (3-0) arányban felülmúlták a házigazdákat. A 3. csoport végeredménye: 1. KSE 26 ponttal (gólarány: 77-32), 2. Sepsi FC 21 pont (66-46), 3. Brassói Colţea 19 pont (89-56), 4. Blue Angel Brassó 3 (22-120).

A pontvadászat a nyolcas döntővel folytatódik. Az elképzelés szerint az öt széria győztese – így a KSE is –, továbbá a legjobb csoportmásodik (Călăraşi) automatikusan bejut a döntő tornára, míg a fennmaradó két helyért osztályozót játszik a négy további csoportmásodik. Az osztályozókat oda-vissza alapon játsszák valamikor májusban.

Világversenyen a karatékák

Április 28–30. között a bulgáriai Várnában rendezi a Nemzetközi Shotokan-szövetség (WSF) a stílus világbajnokságát, amelyen sepsiszentgyörgyi karatékáknak is szoríthatunk. A Sport-All SE karate-szakosztályának mintegy 24 versenyzője indulhat a rangos világeseményen, akik a román stílusbajnokságon szereztek kvalifikációt a vb-re. A sepsiszentgyörgyi küldöttség ma hajnalban indult el a háromnapos viadalra, pénteken a 7–11 évesek versenyszámaiban, szombaton pedig a 12–13 évesek próbáiban lesznek érintettek. Az eddigi információk alapján mintegy 1123 nevezést regisztráltak 24 országból. Sok sikert kívánunk sportolóinknak.

11. Sportnapok

Idén június 8–11. között rendezik meg a sepsiszentgyörgyi sportnapokat, a rendezvénysorozat tizenegyedik kiadását. A szervezők felhívják azon egyesületek, testnevelő tanárok, sportszerető megyeszékhelyiek figyelmét, akik idén programot szerveznének, hogy a sportiskola székházában (Victor Babeş utca 4C) átvehetik az űrlapokat programajánlatokra, és ott is adhatják le. További információt a sepsisportnapok@gmail.com e-mail-címen lehet kérni. Leadási határidő: május 10.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük