Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Futsalrangadó Kézdivásárhelyen

Ma 19 órától háromszéki rangadóval zárul az U19-es teremlabdarúgó-bajnokság csoportköre, az éllovas KSE a Sepsi FC-t látja vendégül a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. Az ezt megelőző fordulóban mindkét együttes győzelmet aratott, a Sepsi FC 7-0 arányban iskolázta le a Brassói Blue Angelt, míg a KSE zöldasztalnál 3-0-ra nyerte a Brassói Colţea elleni mérkőzést, szervezésbeli hiányosságok miatt. A kupában ezüstérmes kézdivásárhelyi alakulat nyolcpontos előnnyel vezeti a tabellát a 18 pontot gyűjtő sepsiszentgyörgyiek előtt, és már biztos résztvevője a bajnokságot lezáró nyolcas döntőnek.

A legjobbak között

Az elmúlt hétvégén két alkalommal is összecsapottaz országos tekebajnokság két kiváló együttese, Kolozsvár és Jászvásár, a rangadót mindkét alkalommal a kincses városbeliek nyerték 5-3, illetve 6-2 arányban. Kolozsvári színekben kitűnt Merza Róbert (678 fa) és Mihălcioiu Petruţ 657, míg a moldvai csapatnál az árkosi Veres Gyula (640 és 635 fával) és Ion Cercel (644, 624). Május 5–7-én következik a rájátszás, a fenti két csapathoz csatlakozik még Marosvásárhely és Petrila.

Taroltak a koronások

Páros maratoni tekeverseny zajlott hétvégén Étfalván, ahol nyolc páros küzdött a legjobbaknak kijáró elismerésért. A legjobb kettősnek az Incze Ernő és Nicolaescu Nicolae (Korona) duó bizonyult, 2. Tamás András és Tóth László (Korona), 3. Szakács Levente és Kádár Béla (Bodok), Szilágyi Zoltán és Szabó Attila (Sepsikálnok).

Káprázatos torna-Eb

Románia négy éremmel zárta a saját rendezésű, kolozsvári torna Európa-bajnokságot és ezzel második lett az éremtáblázaton, Oroszország mögött (8 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérem). Magyarország 3 érmet nyert, ez a 9. helyhez volt elegendő. Románia két aranyérmet szerzett Marian Drăgulescu (talaj) és Cătălina Ponor (gerenda) révén, továbbá egy ezüstöt Marian Drăgulescu (ugrás) és egy bronzot Larisa Iordache (gerenda) révén. Magyar színekben Berki Krisztián ezüstérmes lett lólengésben, csakúgy, mint Kovács Zsófia egyéni összetettben, Dévai Boglárka ugrásban lett harmadik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük