Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Röviden Sport

Cselgáncs

Czifra Attila ezüstérmes

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK dzsudokája, Czifra Attila szombaton Nagyváradon remek versenyzéssel ezüstérmet szerzett a felnőtt cselgáncsozók Román-kupáján. A +100 kg-os súlycsoportban küzdőtérre lépő sportoló a döntőben +150 kg-os ellenfelével szemben hajtott fejet. Egy nappal később, vasárnap a földharc országos döntőjét bonyolították le Nagyváradon, Czifra itt a +81 kg-os kategóriában a hetedik helyen végzett. Az NMSK másik sportolója, Bibó Balázs (90 kg) a tapasztaltabb ellenfelekkel szemben helyezés nélkül zárta mindkét viadalt.

 

Mini-kézilabda

Ügyeskedett az utánpótlás

Brassóban bonyolították le az országos minikézilabda-bajnokság egyik eurorégiós szakaszát a 2006-ban született kézilabdázó palánták számára, ahol a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub és a Sepsiszentgyörgyi ISK is érdekelt volt. A tornán 11 csapat indult, a szervezők három csoportra osztották őket, minden csoport első helyezettje kijutott az országos elődöntőre. A Nagy Mózes SK mindhárom mérkőzését megnyerve parádézott a B-csoportban, Szász Csaba kis tanítványai 25-14-re győzték le Zetelakát, 23-11-re a Brassói Golden Kids-et és 23-2-re a Brassói Transilvaniát. A Sepsi ISK szintén remekelt az A-csoportban, ahol maga mögé utasította Vidombák, Nyárádszereda és Székelyudvarhely képviselőit. Szerző Árpád tanítványai 26-6-ra verték Székelyudvarhelyt, 29-21-re a Vidombáki Sportingot és 20-19-re Nyárádszeredát, így csoportelsőként kvalifikálódtak az elődöntőre. A C-csoportot a Marosvásárhelyi Pegasus nyerte meg.

A torna végső sorrendjének megállapítása céljából a három csoportgyőztes egymással is megmérkőzött. A Nagy Mózes SK 32-12-re győzedelmeskedett a Sepsi ISK felett, illetve 28-15-re iskolázta le a Marosvásárhelyi Pegasust, továbbá a Sepsi ISK 30-27-re nyert a Pegasus ellen. A torna végső rangsora: 1. Nagy Mózes SK, 2. Sepsi ISK, 3. Pegasus. Az elődöntőt várhatóan májusban rendezik meg.

– Nagyon ügyesek voltak a lányok, saját korosztályukban végre megmutathatták, mire képesek, és meglátszott a belefektetett munka – értékelt elégedetten Szász Csaba, az NMSK edzője, utalva arra, hogy a lányok korábban több korosztályukon felüli megmérettetésen vettek részt, ahol nehéz volt felvenni a versenyt a nagyobbakkal.

Az NMSK kerete: Kovács Kincső, Ferencz Boróka, Ştefan Karina, Ilie Ioana, Biszak Hanna, Nicolăeşi Diana, Jakab Dorottya, Burlui Ioana. Edző: Szász Csaba.

– Nagyszerű torna volt, nagyon örülök a teljesítményünknek, és gratulálok a lányoknak és szüleiknek, köszönet az ISK-nak és a támogatóknak. Külön öröm számomra, hogy a bő keretünkből mindenki pályára lépett és hozzátett valamit a sikeres szerepléshez – nyilatkozta érdeklődésünkre Szerző Árpád, az ISK edzője.

A Sepsi ISK kerete: Seres Renáta, Vajda Lisa, Szász Kitty Mónika, Lazăr Iasmina, Cristian Adriana, Simon Johanna, Imre Johanna, Bardócz Szilvia, László Boróka, Şerban Luana, Bedő Boglárka, Domokos Boglárka, Brassai Eszter, Már Tekla, Vrînceanu Gabriela, Téglás Adrienn, Varga Anett, Bartha Nóra, Molnár Cecília. Edző: Szerző Árpád.

 

Asztalitenisz

Két fronton a pingpongozók

Az elmúlt hétvégén Konstancán bonyolították le a sportiskolás asztalitenisz-bajnokság országos döntőjét, ahol a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub négy sportolója volt érdekelt. A legjobb teljesítményt Bedő Norbert mutatta fel, aki a második helyen zárt az ifjúsági II-es korcsoportban. Ugyanebben a korosztályban Papp Rebeka hetedik, míg Oláh Kriszta nyolcadik lett. Az ifjúsági I-esek között versenyző Medvés Antal az ötödik helyen végzett.

Ez idő alatt a céhes városbéli csapat legkisebb képviselői az asztalitenisz világnapja alkalmából Medgyesen szervezett versenyen vettek részt, sokuk számára ez volt életük első megmérettetése. A 8–10 évesek mezőnyében Canea Kocsis András diadalmaskodott, csakúgy, mint az ifjúsági III-asoknál Chemuș Ionuț, ugyanitt Mike Boróka és Marian Burnichi a harmadik lett. Bejan Hanna, Canea Kocsis Abigél, Csavar Orsolya, Balázs Boglárka, Fekete Tamás, Fekete Zsolt, Kovács Kristóf, Kapusi Ákos és Stănilă Cristian ezúttal tapasztalatot szerzett és erőt gyűjtött a jövendő kihívásokra – tudtuk meg Kerekes Barnabás edzőtől.

 

Népes mezőny

Az asztalitenisz világnapja alkalmából szombaton a sepsiszentgyörgyi Topspin-terem is amatőr pingpongversenynek adott otthont, amelyen összesen harmincöten vettek részt. A nyolc asztalon megrendezett viadal végeredménye: 1. Bardocz Szilárd (Köpec), 2. Balázs Gergő (Sepsiszentgyörgy), 3. Welker Ivan és Lőrincz József (Sepsiszentgyörgy). Köszönet a támogatóknak: Kovászna Megye Ifjúsági és Sportigazgatósága, Sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza, Sepsi ISK, Diószegi Pékség, Weekend, Reproflex, Batu és Bertis.

 

Lapzárta

Az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság play-outjának 2. körében tegnap este a Kézdivásárhelyi SE X-X-re nyert a vendég Kolozsvári Clujana ellen a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. A részletekre visszatérünk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük