Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Szánkóverseny Kovásznán
A kovásznai polgármesteri hivatal január 15-én, vasárnap 12 órától szánkóversenyt szervez a Lőrincz Zsigmond Sípálya mellett kialakított ereszkedőn. A vetélkedő egyéni és páros kategóriákban zajlik, három korosztályban: 6–10 év, 11–14 év és 15 év fölött. Jelentkezni a sípálya pénztáránál lehet január 13-án 21 óráig. A részvételhez saját szánkó szükséges. <<

Két nehéz meccsel kezdenek a magyarok
Tegnap megkezdődött a 25. férfi kézilabda-világbajnokság, amelyet Franciaország nyolc városában bonyolítanak le január 29-ig. A magyar válogatott az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Németországgal, az Eb-harmadik Horvátországgal, továbbá Chilével, Fehéroroszországgal és Szaúd-Arábiával szerepel egy hatosban (C-csoport), a meccseket Rouenban vívja. A magyarok pénteken Németország ellen játsszák első mérkőzésüket, majd szombaton Horvátország következik, 16-án Chile, 18-án Szaúd-Arábia, 20-án pedig Fehéroroszország lesz az ellenfél. A Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos célként a legjobb nyolc közé jutást jelölte ki. Magyarország 1958 óta szerepel a világversenyen, legjobb eredménye egy ezüstérem 1986-ból, a döntőt Jugoszlávia ellen bukták el 24-22 arányban. A legutóbbi, 2015-ös tornára nem jutott ki a magyar csapat.
Csoportbeosztás: A-csoport (Nantes): Franciaország, Lengyelország, Oroszország, Brazília, Japán, Norvégia; B-csoport (Metz): Spanyolország, Szlovénia, Macedónia, Izland, Tunézia, Angola; C-csoport (Rouen): Németország, Horvátország, Fehéroroszország, Magyarország, Chile, Szaúd-Arábia; D-csoport (Párizs): Katar, Dánia, Svédország, Egyiptom, Bahrein, Argentína.
A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, az 5–6. helyezettek az Elnöki Kupáért folytatják a tornát. A nyolcaddöntőt január 21–22-én, a negyeddöntőt január 24-én, az elődöntőket 26-án, a döntőt pedig 29-én rendezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük