Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

A jövő labdarúgóit keresik

A Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) kezdeményezésére március 23-án, csütörtökön 16.30-tól 2003-ban született labdarúgók számára szervez válogatót. Bárki jelentkezhet, aki tehetséget és késztetést érez magában arra, hogy pályafutást fusson be a sportágban, és aki későbbiekben akár a válogatottban is szerepelne. A FRF kezdeményezésére zónánként írnak ki válogatókat, a Kovászna megyeieknek Hargita és Brassó megyei társaikkal együtt kell megmutatniuk, mire képesek. A legtehetségesebb fiatal labdarúgókból idővel utánpótlás-válogatottat állítanak össze. A szövetség a Brassói FC korábbi edzőjét, Szabo Adriánt bízta meg a háromszéki és környékbeli tehetségek felkutatásával.

U21-es Eb-ért

A Sepsi OSK játékosát, Vlad Olteanut is beválogatták az U21-es korosztályú román labdarúgó-válogatottba, amely Daniel Isăilă szövetségi kapitány vezetésével március 21–28. között spanyolországi felkészülési tornára utazik, ahol két barátságos mérkőzést játszik Oroszország és Dánia ellen. A válogatott a 2019-es, olaszországi Európa-bajnokság selejtezősorozatára készül, a trikolórok csoportbeli ellenfelei: Portugália, Svájc, Wales, Bosznia-Hercegovina és Liechtenstein. A selejtezőkön 54 csapat indul, amelyeket 9 hatos csoportba osztottak be. A kilenc csoportelső automatikusan kijut a tornára, míg a négy legjobb csoportmásodik play-off rendszerben küzd meg a még kiadó két helyért.

Ronaldóék ellen Dzsudzsákék

Kihirdette keretét a magyar labdarúgó-válogatott elleni, jövő szombati világbajnoki selejtezőre Fernando Santos, az Európa-bajnok portugálok szövetségi kapitánya. A 25 fős névsort a portugál szövetség honlapja tette közzé csütörtökön, természetesen a keret tagja a szupersztár Cristiano Ronaldo is. A portugálok a Benfica lisszaboni stadionjában fogadják Bernd Storck együttesét. A magyarok négy forduló után hét ponttal a harmadik helyen állnak a csoportban a százszázalékos svájciak és a kilenc ponttal második portugálok mögött. Győzelem esetén Storck csapata előlépne a pótselejtezőt érő második helyre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük