Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ma újabb Steaua–Korona összecsapás

A tegnap este után ma ismét összeméri erejét a Bukaresti Steaua Rangers és a Brassói Korona a román élvonalbeli jégkorong-bajnokságban, a kézdivásárhelyi műjégpályán. A találkozó 18.30-kor kezdődik. A hazai mérkőzéseiket Kézdivásárhelyen játszó fővárosi csapat szombaton és vasárnap a Sportul Studenţesc-et látta vendégül és iskolázta le a korszerű létesítményben, előbb 18–2 (5–0, 5–1, 8–1), majd 11–2 (4–0, 3–1, 4–1) arányú győzelmet aratva.

 

Csapatban bronz az MSK-nak

Szombaton és vasárnap Târgoviștén bonyolították le az ifjúsági II-es birkózók csapatbajnokságát és a korosztályos Román-kupa egyéni selejtezőjét. A viadalon a megyeszékhelyi sportiskola és a municípiumi sportklub összesen hét sportolót vonultatott fel. Sajnálatos módon a Sepsi ISK sportolóinak teljesítménye elmaradt a megszokottól, így egyetlen birkózó sem kvalifikálta magát a kupadöntőbe. Ezzel ellentétben a Mátéfi Árpád irányította MSK-s sportolók közül Nichifor Levente (60 kg) második, Mircea Păduraru (48 kg) harmadik, míg Virgil Brașoveanu (110 kg) nyolcadik lett. A municípiumi sportklub a Brassói Dinamóval közösködve dobogóra állhatott a csapatbajnokságban, így a szentgyörgyiek bronzéremmel tértek haza hétvégi kiszállásukról. Az aranyérem Marosvásárhely/Székelyudvarhely közös csapatához került, az ezüstöt Călărași/Buzău együttese szerezte meg.

 

Az élen zárja az évet

A női teniszezők legfrissebb világranglistáját változatlanul a román Simona Halep vezeti a dán Caroline Wozniacki előtt. A női versenyeket szervező WTA közlése szerint az évet – akárcsak tavaly – ismét Halep zárja majd az élen, előnye ugyanis akkora, hogy idén már senki nem tudja megelőzni. A listavezető konstancai teniszezőnek 960 pontos előnye van Wozniackihoz, és több mit 2000 pontos a harmadik helyen álló Angelique Kerberhez képest. Halep 50. hete tartja vezető helyét a WTA-rangsorban. Ezzel a teljesítménnyel minden idők 11. legeredményesebb teniszezőjének számít, és közelít a Victoria Azarenka által elfoglalt tizedik helyhez, a fehérorosz 51 héten át volt éllovas.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük