Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nadal nyakán

Novak Djokovics karrierje során negyedszer nyerte meg a sanghaji ATP 1000-es teniszversenyt, a vasárnapi döntőben két szettben (6:3, 6:4) legyőzte Borna Coricot. Djokovics a győzelmével mától feljön a második helyre a világranglistán, és mindössze 35 pontra lesz az éllovas Rafael Nadaltól. A karrierje első ATP 1000-es tornadöntőjét vívó Coric a fináléig vezető úton többek között Roger Federert és Juan Martín del Potrót búcsúztatta. A szerb klasszis pazar formában szerepel, 18 meccs óta veretlen, Sanghajban pedig úgy győzött, hogy egyszer sem veszítette el az adogatását. Erre korábban csak Federer (2012, 2015 Cincinnati) és Alexander Zverev (2018, Madrid) volt képes.

 

Nemzetek Ligája

Szombaton és vasárnap találkozót rendeztek a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában. A mérkőzések közül kiemelkedett a Hollandia–Németország A-divíziós összecsapás, amelyen a hazaiak 2002 óta először verték meg ősi riválisukat – nem is akárhogy! A-divízió, 1. csoport: Hollandia – Németország 3–0; B-divízió, 1. csoport: Szlovákia – Csehország 1–2; 4. CSOPORT: Írország – Dánia 0–0; C-divízió, 3. csoport: Norvégia – Szlovénia 1–0, Bulgária – Ciprus 2–1; 4. csoport: Románia – Szerbia 0–0; D-divízió, 1. csoport: Grúzia – Andorra 3–0, Lettország – Kazahsztán 1–1; 4. csoport: Örményország – Gibraltár 0–1, Macedónia – Liechtenstein 4–1. A többi találkozó lapzárta után ért végett. A magyar válogatott ma 21.45-kor Tallinban lép pályára Észtország ellen (M4 Sport), míg a Marco Rossi legényeit pénteken 1–0-ra legyőző görögök a finnekhez látogatnak. A C-divízió 2. csoportját Finnország vezeti 9 ponttal 3 mérkőzésből, 2. Görögország (6), 3. Magyarország (3), 4. Észtország (0).

Mikler 4 pontja

Egy hét leforgása alatt kétszer bizonyította be Mikler Roland, a Telekom Veszprém kézilabdakapusa, hogy végsőkig kiélezett helyzetekben sem száll inába a bátorsága: a breszti utolsó másodperces bravúr után szombat este Montpellier-ben is az ő elképesztően hidegvérű hárításai kellettek az idegenben kiharcolt újabb egygólos (29–30) BL-győzelemhez. Vasárnap a Pick Szeged sorozatban ötödik mérkőzését is megnyerte a BL-ben, hazai pályán a Flensburg ellen (30–28), míg a nőknél Ferencváros – Kristiansand (norvég) 27–26.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük