Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ma sorsolnak a kupában
Tegnap további négy csapat csatlakozott a labdarúgó Román-kupa nyolcaddöntős mezőnyéhez, így ma kisorsolják a párosításokat a legjobb tizenhat között. A csütörtöki játéknapot megelőzően a Kolozsvári CFR, a FC Voluntari, az FK Csíkszereda, a Krajovai U, a Sepsi OSK, a Dinamo, a Hermannstadt, a Kolozsvári U, a CS Mioveni, a Dunărea Călărași, a Jászvásári Poli és az FC Viitorul jutott negyeddöntőbe.
Labdarúgó Román-kupa, tizenhatoddöntő, keddi eredmények: FC Voluntari – FC Botoșani 2–1, FK Csíkszereda – ACS Energeticianul 2–1, Sportul Snagov – Krajovai U 0–2, Temesvári ASU Poli – Sepsi OSK 1–1 (2–4 büntetőkkel), Dacia Unirea Brăila – Dinamo 1–3. Szerdai eredmények: Aradi UTA – Jászvásári Poli 2–2 (3–3 hosszabbítások után, 3–5 büntetőkkel), Sporting Liești – CS Mioveni 0–3, CSM Slatina – Dunărea Călărași 0–2, Progresul 1944 Spartac – Kolozsvári Universitatea 0–1, Academica Clinceni – AFC Hermannstadt 0–2, Concordia Chiajna – FC Viitorul 0–3, Chindia Târgoviște – Kolozsvári CFR 0–1. <<

Német Eb jön
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értemében Németország rendezheti a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságot. A német pályázat egyetlen ellenfele a török volt, amely 2008, 2012 és 2016 után negyedszer bukott el. A voksoláson az UEFA végrehajtó bizottságának 17 tagja szavazott 12–4 arányban, egy tartózkodás mellett.
A német pályázat egyik erősségét a stadionok jelentették, ugyanis a modern létesítményekben összességében 400 ezerrel több jegyet tudnak majd értékesíteni, mint két évvel ezelőtt a franciaországi torna szervezői, illetve 300 ezerrel többet, mint amennyit a rivális törökök tudtak volna.
A 24 csapatos viadalnak a tervek szerint Gelsenkirchen, Düsseldorf, Hamburg, Dortmund, Köln, Frankfurt, Stuttgart, München, Lipcse és Berlin ad majd otthon. Az 51 mérkőzésből álló torna döntőjét Berlinben vagy Münchenben rendeznék. Németország története során másodszor lesz kontinensviadal házigazdája, 1988-ban Nyugat-Németországban a holland válogatott diadalmaskodott. A következő, 2020-as kontinensviadalt Európa 12 városában, köztük Budapesten és Bukarestben rendezik. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük