Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Remekeltek a hárompróbások

Remekeltek a hárompróbások Sport

Maximálisan kihasználták a hazai pálya nyújtotta előnyöket a háromszéki triatlonisták, és dobogós helyen zárták a Háromszék-kupa 26. kiadását. Az ország legrégebbi triatlonversenyét ezúttal Sepsikőröspatak és Sugásfürdő között rendezte meg hétvégén az AlpinSport Egyesület.

A 26. Háromszék-kupa különlegességét az adta, hogy ez számított az országos tereptriatlon-bajnokságnak, de ugyanakkor a tereptriatlon körverseny 8., egyben utolsó fordulóját is képezte. A versenykiírás szerint 1500 méter úszás, 30 km kerékpározás és 7,5 km szaladás várt a mezőnyre, a női és a férfi nyílt versenyben is ott voltak a legjobbak között a sepsiszentgyörgyiek. A női openben a Triastes sportolója, Jakab-Benke Hajnalka magabiztos versenyzéssel utasította maga mögé riválisait, így országos bajnok lett, míg a férfiaknál Dániel Attila a dobogó harmadik fokán zárt. Dániel ezt megelőzően az országos körverseny első három fordulójában indult, így az összesített eredmények alapján a sorozatban szintén bronzérmes.

Háromszék-kupa, eredmények, férfi open: 1. Ciprian Bălănescu 2:25:45 óra, 2. Kovács Szabolcs 2:26:04, 3. Dániel Attila (Tri-Aluta) 2:27:12… 8. Madaras Dániel (Tri-Aluta) 2:50:36; női nyílt verseny: 1. Jakab-Benke Hajnalka (Triastes) 3:05:11 óra, 2. Manuela Mureşan 3:07:26, 3. Szakács Mária 3:09:17.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük