Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pontot mentett a Sepsi OSK

Pontot mentett a Sepsi OSK Sport

Hosszabbításban szerzett góllal értékes ponthoz jutott a Sepsi OSK a kiesés elkerüléséért folytatott harcban, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának nyitányán. Ennél is jobb hír, hogy végre hazatérhet a csapat, hosszú hónapok után hitelesítették a sepsiszentgyörgyi stadiont.

A kezdeti tapogatózás után a sepsiszentgyörgyiek hamar átvették az irányítást, és nagy nyomás alá helyezték az ellenfél kapuját, a 18. percben közel is álltak a vezetés megszerzéséhez: Petre jobb­oldai beadásánál Tandia próbálkozott ollózó mozdulattal, azonban a hazai hálóőr, Caparco védett nagyot, majd a kipattanóra lecsapó Gorrin lövésénél szintén résen volt. Pár perc múlva újabb hatalmas lehetőséget hagytak ki a piros-fehér mezesek, Oliveira beívelésénél a nem fizikai adottságairól híres Petre jó helyzetben fejelt harmatgyengén kapura.
A 30. perctől ellaposodott a játék, az ötlettelenül futballozó Concordiának sikerült megtörnie a Sepsi OSK lendületét. A hazaiak első helyzetére 41 percet kellett várni, ekkor Deaconu lövése süvített el Rîmniceanu kapuja mellett. Egy perc múlva Oliveira begyűjtötte második sárgalapját, így tíz főre fogyatkozott az OSK. A hosszabbításban jött az újabb hidegzuhany, egy szöglet után Marc senkitől sem zavartatva fejelt hálóba (1-0).
A második játékrészben az emberhátrányban játszó szentgyörgyiek leginkább kontrákkal próbálták meglepni az ellenfelüket, sikertelenül, míg a chiajnaiak Cristescu révén kétszer is közel álltak ahhoz, hogy behúzzák a meccset – a 85. percben csak a kapufa állta útját remek lövésének. A hosszabbításban a Sepsi OSK-n volt a villanás sora, a 93. percben Ghinga gyönyörű mozdulattal ollózott a hálóba, aminek köszönhetően értékes pontot mentett csapatának (1-1).
Sepsi OSK: Rîmniceanu – Dalmau, Viera, Obšivač, Sato – Ghinga, Gorrin (Simonovszki 58.), Oliveira, Fülöp (Petrovic 81.), Petre (Hamed 63.) – Tandia. Edző: Eugen Neagoe.
Sárga lap: Grădinaru (86.), illetve Oliveira (1., 42.), Sato (14.), Viera (83.). Kiállítva: Oliveira (42.).
– Szégyenletes, hogy a játékvezetők nem ugyanazon mérce szerint ítélik meg a csapatokat, számunkra minden pont, minden tévedés óriási jelentőséggel bírhat a végelszámolásnál. Megérdemeltük ezt a pontot, a játék alapján igazságtalan lett volna, ha veszítünk – értékelt a meccs után Eugen Neagoe vezetőedző. <<

Vége a száműzetésnek!
A Sepsi OSK vezetősége pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be: a Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) ideiglenesen hitelesítette a sepsiszentgyörgyi stadiont. „Az átigazolási időszakban 13 játékossal kötöttünk szerződést, de most a tizennegyediket is megszereztük, amely a legfontosabb mindközül. Ez a játékos nem más, mint a Sepsi OSK szurkolótábora, az a több mint 4500 ember, aki a következő hazai mérkőzéseken jelen lesz, és buzdítani fogja csapatunkat” – fogalmazott Diószegi László főtámogató és Kertész Dávid alelnök, akik megígérték, hogy a rájátszás március 19-én esedékes, 20.45-re beütemezett FC Voluntari elleni hazai mérkőzésre villanyfényes berendezést bérelnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük