Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Piros lap és három kapott gól

Piros lap és három kapott gól Sport

Az FC Voluntari három góllal legyőzte a Sepsi OSK-t tegnap este az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. játéknapján. A piros-fehérek 45 percig remekül futballoztak, de egy vitatható kiállítás megpecsételte sorsukat. Dimát az 50. percben kiállították, ezt követően a vendégek háromszor vették be az emberhátrányban játszó sepsiszentgyörgyiek kapuját. A piros-fehérek második vereségüket szenvedték el hazai pályán, szombaton Temesvárra látogatnak.

A találkozó előtt kitüntették a 200. élvonalbeli meccsén pályára lépő Hadnagy Attila csapatkapitányt, aki mellesleg pár napja ünnepelte 37. születésnapját. Jól kezdett a Sepsi OSK, egészen az 50. percig kézben tartotta a mérkőzést. A gyorsan lendületbe jött hazaiaknak több helyzetük volt az első félidőben, mint a nem túl biztató támadójátékot mutató Voluntarinak, azonban hiába játszott jobban az OSK ellenfelénél, nem sikerült megszereznie a vezetést.

A szenegáli Issa Thiaw lábából több veszélyes helyzet is elindult, ám a befejezésnél gondok adódtak. A 3. percben Astafei átadását Ursu gyengén lőtte rá, a 14. percben Hadnagy tálalt Thiaw elé, a szenegáli középpályás kevéssel kapásból rárúgta, de elvétette a kapu felületét. A 17. percben Burlacu passzolt Hadnagy elé, azonban a jubiláló csatár lövését blokkolták a védők. Alig tíz perc múlva Herea távoli lövése a rövidsarkot célozta meg, Balauru csak némi izgalmak árán tudta megfogni a lasztit. A félidő végére némiképp leült a játék, értékelhető helyzetek nélkül.

Az 50. percben a fiatal Dima sportszerűtlen mozdulattal, felemelt lábbal szabálytalankodott Marinescu ellen, Colțescu játékvezető egyből felmutatta a piros lapot a 18 éves játékosnak. Az emberhátrányba került OSK állt közelebb a gólszerzéshez, az 55. percben Papsys eresztett el egy lövést, sajnos, fölé.

A 62. percben lesre hivatkozva leállították az OSK ígéretes támadását, Hadnagy közel állt a gólszerzéshez, rá egy percre egy erősen vitatható helyzetben Voluntari „szerencsésebb” volt, a játékvezetők nem állították meg az akciót, a csereként beálló Voduț passzát Tudorie értékesítette (0-1). Két perc múlva egyenlíthetett volna az OSK, Herea passzát Hadnagy rúgta rá, de Balauru résen volt. Innen már nem volt visszaút, Tudorie még kétszer villant, megszerezve az idei szezon első mesterhármasát. A hatodik vereségét elszenvedő Sepsi OSK visszacsúszott a tabella 11. helyére.

Labdarúgó I. liga, 9. forduló: Sepsi OSK – FC Voluntari 0–3 (0–0).

Sepsi OSK: Fejér – Burlacu, Oros, Ursu, Grecu (Nikolic 66.) – Dima, Ghinga – Astafei (Papsys 46.), Thiaw (Pilibaitis 74.), Herea – Hadnagy. FC Voluntari: Balauru – Maftei, I. Balaur, Cazan, Acsinte – Marinescu, Răuță (Voduț 57.) – Căpățână (Deac 83.), Cernat (Novac 46.), Popadiuc – Tudorie.

Gólszerző: Tudorie (63., 85., 90.). Sárgalap: Thiaw (63.), Nikolic (63.), Papsys (67.), illetve Răuță (19.), Cernat (36.), Căpățână (81.), Tudorie (90+4.). Kiállítva: Dima (50.).

A 9. forduló eddigi eredményei: FC Botoșani – Astra Giurgiu 1–3, Juventus – Jászvásár 2–2, Viitorul – FCSB 1–0. A tegnap esti Kolozsvári CFR – Krajova rangadó lapzártánk után végződött. A mai program: Medgyesi Gázmetán – Chiajna (18 órától), Dinamo – Temesvári Poli (20.30-tól).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük