Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Papírforma és meglepetések

Papírforma és meglepetések Sport

A hazai rendezésű világbajnokságot két győzelemmel kezdő orosz labdarúgó-válogatott soha nem szerzett még ilyen sok gólt az első két meccsén a vb-k történetében.

A házigazdák Szaúd-Arábiát 5–0-ra, Egyiptomot pedig 3–1-re verték, azaz két mérkőzés után nyolc rúgott gólnál tartanak. Az eddigi rekordot az 1986-os, mexikói torna jelentette számukra hét találattal, abból viszont hatot az első meccsen szereztek a magyarok ellen.
Mohamed Szalah értékesített tizenegyesének köszönhetően ugyanakkor beállítódott egy másik rekord, amely szintén a magyar válogatotthoz fűződik: Egyiptom eddigi legnagyobb különbségű vb-vereségét 1934-ben szenvedte el, amikor 4–2-re kapott ki a magyaroktól. Szalah becsületgóljával egy „hagyományt” folytatott, a Premier League gólkirálya ugyanis a 2006-os világbajnokság óta minden vb-n betalált. 2014-ben az uruguayi Luis Suarez (Liverpool) két gólig jutott, 2010-ben az elefántcsontparti Didier Drogba (Chelsea) egy gólt lőtt. 2006-ban a francia Thierry Henry (Arsenal) volt a legeredményesebb, három gólt szerzett a vb-ezüstig jutó francia válogatottban.
Tegnap Ronaldo és Portugália érvényesítette a papírformát Marokkó ellen (1-0), Uruguay pedig Szaúd-Arábia ellen vitézkedett (1-0). Az Irán–Spanyolország meccs lapzártánk után végződött. A mai vb-program: 15 órától Dánia–Ausztrália, 18 órától Franciaország–Peru, 21 órától Argentína–Horvátország. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük