Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Palánk alatt az utánpótlás

Eseménydús hétvégét tudhat maga mögött a háromszéki kosárlabda-utánpótlás, amely több korosztályban is érdekelt volt az elődöntős szakaszba lépő országos bajnokságokon.

A női U18-as bajnokság elődöntős szakaszában a Sepsi ISK az I-es, míg a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK a II-es csoportba kapott besorolást, kemény ellenfelek társaságában. A kézdivásárhelyiek szombaton, hazai pályán aratott magabiztos győzelemmel kezdték szereplésüket, már a meccs elején állva hagyták ellenfelüket, és végül 32 ponttal diadalmaskodtak: NMSK – Aradi SPL 76-44 (18-13, 14-9, 24-13, 20-8). A Sepsi ISK az esélyesebb Kolozsvári Napoca Baschetet látta vendégül, és maradt alul 43-66 arányban. Az NMSK szombaton a fővárosi Rapid, míg az ISK a Bukaresti Champions otthonába látogat.

Az U14-es fiúknál a Sepsi ISK a Mikes Kelemen Líceum sporttermében játszotta le az elődöntő első teremtornáját, házigazdaként egy győzelemmel (58-52 a Piteşti-i CSU-val) és két vereséggel (43-61 Konstancával, 37-83 a Bukaresti Dan Daciánnal). Az U14-es lányoknál az I-es csoportba került NMSK Temesváron, míg a II-es csoportba sorolt Sepsi ISK Krajován debütált az elődöntős fázisban. A Bordás Noémi Ágota irányította sepsiszentgyörgyi együttes remekül kezdett, 62-61-re nyert a Konstancai 1-es Sz. ISK ellen és 54-49 arányban győzte le a Kolozsvári For Yout. A Farkas Alpár által felkészített kézdivásárhelyiek 37-44 arányban maradtak alul a Bukaresti Olimpiával, és 35-41-re a szintén fővárosi Sportul Studenţesc-kel szemben.

A Kézdivásárhelyen lezajlott női megyei líceumbajnokságot a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum nyerte, megelőzve a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceumot és a megyeszékhelyi Berde Áron Szakközépiskolát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük