Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Padlót fogtak a háromszékiek

Padlót fogtak a háromszékiek Sport

Nem termett babér a háromszéki csapatoknak a teremlabdarúgó élvonal 17. fordulójában, a KSE hazai pályán, míg a Sepsi FC idegenben szenvedett többgólos vereséget. A bajnokság két hétig szünetel, hétvégén ugyanis a Román-kupa nyolcaddöntős összecsapásait rendezik.

Az eddigieknél nagyobb ellenállást fejtett ki a KSE a hétfő esti, Jászvásár elleni találkozón, ám a gyenge helyzetkihasználás miatt csak átmenetileg tudta megnehezíteni a vendégek dolgát, akik a második félidő derekától kreatívabb játékra váltottak, és elvitték a három pontot. Ruxandari bombagóljával már a 4. percben vezetést szereztek a moldvaiak, de ez nem szegte kedvét a kézdieknek, akik gyors kontrákkal próbálkoztak, ám Gajdó Tamás, Gáll és Căşineanu sem tudta gólra váltani ziccerét. Két perccel a szünet előtt már kettővel vezetnek a vendégek, amikor Gazda gyönyörű góllal szépített. A második félidő elején úgy tűnt, a KSE képes meglepetést okozni, viszont sem Gazda, sem Gáll nem kötött barátságot a kapufával, a vendégek pedig góllal válaszoltak minden hibára.

Kézdivásárhelyi SE – Jászvásári Poli 2–5 (1–2), gólszerzők: Ruxandari (4.), Şchiopu (18.), Pricop (27.), Cataramă (31.), Stan (39.), illetve Gazda (20.), Fozocoş (39.). Kiállítva: Oláh (28.). KSE: Bunduc – Căşineanu, Gazda, Gáll, Gajdó T. (cserék: Daczó – Fozocoş, Gajdó Sz., Rémán, Vulcan, Oláh, Tamás, Rancz, Niczuly). Edzők: Csulak Attila és Gazda József. Jászvásár: Grigoraş – Ruxandari, Cataramă, Guţu, Şchiopu (cserék: Chiriac – Mandea, Pricop, Dobre, Stan, Mircia). Edző: Gabriel Dobre.

A Sepsi FC számára a lehető legjobban indult a marosvásárhelyi kiszállás, Pavel már a 2. percben beköszönt, csakhogy rögtön villant a City’us tízese, Stoica, egy-kettőre megfordította az eredményt (1–2). Ezután a címvédő akarata érvényesült, szünetig még háromszor mattolta kapusunkat (1–5). A második félidőben tovább nőtt a két csapat közti különbség, a végjátékban Incze és Máté kozmetikázott a végeredményen: Marosvásárhelyi City’us – Sepsi FC 8–3 (5–1). Gólszerzők: Stoica (3., 3.), Togan (6.), Covaci (10.), Duque (19.), Țipău (33.), Boroș (34.), Csala (36.), illetve Pavel (2.), Incze (36.), Máté (37.).

City’us: Cătinean – Duque, Stoica, Covaci, Csoma (Csala, Dobai, Moldovan, Iszlai, Țipău, Togan, Küsmödi, Boroș, Nagy). Edzők: Cosmin Gherman, Lucian Nicușan. Sepsi: Papp – Máté, Țicalo, Pavel, Pulugor (Karda, Czintos, Incze, Jankó, Bedőházi, Bartos, Bagoly, Szakács, Veress). Edző: Farkas Attila. A 17. forduló nyitómérkőzésén: FK Székelyudvarhely –Kolozsvári Clujana 9–3 (5–1). A további program: ma 17 órától: Resicabányai Muncitorul – Dévai Autobergamo, csütörtökön 18 óra: Galaci United – Dunărea Călărași. A Temesvári Informatica szabadnapos. A Román-kupa nyolcaddöntőjében a Sepsi FC vasárnap a Brassói Colţea otthonába látogat. A KSE az első körben búcsúzott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük