Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Öt érem évkezdésnek

Öt érem évkezdésnek Sport

A szörényvári (Drobeta Turnu Severin) nemzetközi Severin-kupán kezdték az évet a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncsozói, akik nem kevesebb, mint öt éremmel tarsolyukban indították a 2017-es versenyidényt.

A sűrű mezőnyben mintegy 450 szerb, horvát, ukrán, bulgár, moldáv és romániai dzsudoka mérte össze erejét, köztük a kézdivásárhelyiek hét versenyzője. Veres László tanítványai két első, egy második és két harmadik helyet érdemeltek ki, edzőjük ugyan elégedett teljesítményükkel, de szerinte megnehezítette dolgukat a nemrég megváltoztatott versenyszabályzat, amihez még hozzá kell szokniuk a versenyzőknek. „Általában olimpiai ciklusonként változtat a szabályzaton a nemzetközi szövetség, a jelenlegi módosítások az augusztusi, budapesti világbajnokságig érvényben maradnak, ahol majd „élesben” tesztelik azokat, és eldöntik, hogy milyen további változtatásokra van szükség az ötkarikás játékokig” – részletezte Veres László.

Az NMSK eredményei: 1. hely: Balogh Hanna (U13, 44 kg), Czifra Attila (felnőttek, +100 kg), 2. hely: Norocea Andra (U15, 40 kg), 3. hely: Baricz Örs (U15, 34 kg) és Péter Tamás (U15, 42 kg), 7. hely: Kocsis Gergő (U18, 81 kg). Lázár Szilamért (U18, 55 kg) egy nyert és egy elveszített mérkőzéssel nem ért el helyezést.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük