Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Összeállt a Sepsi-SIC

Összeállt a Sepsi-SIC Sport

Bemutatták tegnap délután a bajnoki címvédő Sepsi–SIC női kosárlabdacsapat keretét a 2017–2018-as szezonra. A nyílt edzéssel egybekötött eseményre, amelyet Sepsiszentgyörgy új multifunkcionális sportcsarnokában, a Sepsi Arénában tartottak, több száz szurkoló volt kíváncsi.

Rusz István, a Sepsi–SIC klub menedzsere bevezetőként bejelentette, hogy az új játék­idényben a kétszeres bajnok és kétszeres Románkupa-győztes együttes ezúttal három fronton mérkőzik meg, a román bajnokság és a Román-kupa mellett a női kosárlabda Európa-kupában is szerepel. Ezt követően sorra hívta be a pályára a csapat régi és új játékosait, majd a szakmai stábját.

A Sepsi–SIC kerete az új játék­idényre: Annemarie Gödri-Părău, Andreea Huţanu, Ancuţa Stoenescu, Kilin Tünde, Tyaunna Marshall, Adrienne Webb, Kovács Renáta, Teodora Neagu, Ružica Džankić, Nathalie Fontaine, Danielle Hamilton-Carter és Marina Kress. A bemutatásokat követően kezdetét vette a tréning is.

A lányok augusztus 21-én kezdték el a felkészülést napi két edzéssel, és most következik két edzőmérkőzés a Brassói Olimpia csapatával: ma 18 órától, valamint szombaton, szeptember 9-én 17 órától. Mindkét mérkőzésnek a Sepsi Aréna ad otthont. Vasárnap egyhetes körútra indul majd a Sepsi–SIC, amelynek keretében megmérkőzik a Cargo UNI Győr csapatával, illetve részt vesznek a Sió-kupán.

Úgy gondoljuk, hogy sikerült olyannokból csapatot összerakni, akik a sportpályafutásuk alatt olyan célokat értek el, amelyek megegyeznek a mieinkkel, nyilatkozta korábban Mikes Zoran vezetőedző a klub hivatalos honlapján. „Mindahányan már valamilyen bajnokságban dobogós helyezéseket értek el, illetve rendelkeznek nemzetközi tapasztalatokkal is mind válogatott, mind klubok szintjén”, emelte ki Mikes, aki reményét fejezte ki, hogy sikerül őket csapattá összekovácsolni, és minden szinten a lehető legjobb eredményt elérni. Ugyanakkor aláhúzta, hogy ugyanazzal a stábbal folytatja a munkát, akikkel az elmúlt év eredményeit sikerült elérni. A hamarosan rajtoló szezonban a klub vezetőségének részéről az elvárás a kosárlabdacsapattal szemben sem több, sem kevesebb, mint küzdeni a bajnoki cím megvédése érdekében, illetve egy tisztes helytállás a nemzetközi porondon. Az Európa-kupa alapszakaszában a Sepsi–SIC első mérkőzését idegenben, a lengyel Energa Toru csapatával fogja játszani október 12-én, majd egy héttel később Sepsiszentgyörgyön a török Hatay BB-t fogadja. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük