Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

OSK: tiszteletreméltó 9. hely

OSK: tiszteletreméltó 9. hely Sport

Gólnélküli döntetlennel zárta első élvonalbeli idényét a Sepsi OSK labdarúgócsapata. A gyengébb szezonkezdés miatt szükségessé vált téli erősítést követően a piros-fehérek a vártnál könnyebben érdemelték ki a bennmaradást, a bajnok CFR mögött ráadásul igényt tarthatnak a második legjobb erdélyi futballcsapat címére.

A péntek esti Dinamo – Sepsi OSK találkozó roppant vakációs hangulatban zajlott, a csapatok halovány teljesítményt nyújtottak, kevés kapura veszélyes megmozdulással. A tétnélküliség rányomta bélyegét a játékra, egyedül a Dinamo ultrái hozták a szokott formájukat, magyarellenes skandálásuktól zengett a stadion – mindhiába, az OSK-t elkísérő Székely Légió nem ült fel a provokációnak.
A véghajrában akadt némi izgalom, a 73. percben Tandia hozta helyzetbe Ross-t, aki viszont jó helyzetben 15 méterről elpuskázta a lehetőséget, majd a házigazdák vették össztűz alá Niczuly kapuját, azonban Pesic és társai pontatlanok voltak, nem tudták mattolni a szentgyörgyi védelmet. Az OSK tíz emberrel fejezte be a találkozót, miután a csereként beállt Veress Zsombor könyöklésért begyűjtötte második sárgalapját is. Maradt a soványka 0–0, de ami lényegesebb, az OSK a hazai pályán elért 2–0-s győzelmet követően, a Dinamo otthonában sem hajtott fejet, így az egyedüli csapat, amelyet a fővárosiak nem bírtak legyőzni a rájátszásban, ráadásul még gólt sem kaptak a Bratu-legénységtől.
„Örülök, hogy mi vagyunk az egyetlen csapat, akit a Dinamo nem tudott legyőzni a play-outban. Úgy gondolom, nagyon jól teljesítettünk az alsóházi rájátszásban, és ahogy decemberben megígértem, teljesen új csapatot láthattak a tavaszi idényben, mindössze két mérkőzést veszítettünk el, csak azt sajnálom, hogy mindkettőt hazai pályán. Ezek a fiúk megérdemlik a dicséretet, nagyszerűen játszottak a play-outban, igazi meglepetéscsapat voltunk” – értékelt a mérkőzés után Eugen Neagoe vezetőedző.
A szentgyörgyiek számára a jól megérdemelt, amúgy rövidke pihenő következik, mivel a keretet június 14-re hívta össze Eugen Neagoe, hogy elkezdjék a ráhangolódást a július végén rajtoló új bajnoki idényre. A klubvezetés múlt héten jelentette be, hogy a piros-fehérek június 26-án a bajnok Kolozsvári CFR ellen játsszák első edzőmeccsüket, majd ausztriai edzőtáborba vonulnak, ahol további öt felkészülési mérkőzés vár rájuk.
Az idény végeztével a két sereghajtó, a Temesvári Poli és a Bukaresti Juventus búcsúzott az élvonaltól, a másodosztályból pedig a Dunărea Călărași és az FC Hermannstadt jutott fel. A play-outban hatodik FC Voluntari a II. ligában harmadik Chindia Târgoviște csapatával játszik osztályozó mérkőzést az utolsó kiadó élvonalbeli helyért. <<

A play-out végső rangsora:
1. Dinamo 14 11 1 2 29-10 54
2. Botoşani 14 5 5 4 12-9 40
3. Sepsi OSK 14 6 6 2 21-14 34
4. Medgyes 14 6 4 4 18-15 30
5. Chiajna 14 4 4 6 13-17 30
6. Voluntari 14 3 4 7 16-22 27
7. Temesvár 14 3 4 7 10-16 27
8. Juventus 14 3 2 9 9-25 17

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. június 4., 8:40
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Egy o;yan foci bajnoksag minek a szintje nagyon lent van,olyan jatekosokat hozni akiket komoly bajnoksagokban meg labdaszedonek se engednek be a pajara,es meg fizetest adni,hozzanak 4-5 jatekost ekik ertekesek es megfizetni,mint kiselejtezett jatekosok hada egyaltalan nemkifizeto.Nincs senki foci ertok akik tesztelnek ezeket az ertekes selejt jatekosokat mielott szerzodest kotnenek,fizikalisan …mentalisan…NEAGOIE EDZO PEDIG SOKSZOR SZEGYELTE MAGAT A PALYA SZELEN EGYES JATEKOSSAI MEGMOZDULASAERT KINEK HIANYZIK EZ NE LEGYUNK ELFOGULTAK MINDEN SZEZONRA SEHOL SE HOZNAK EGY UJ CSAPATRA VALO JATEKOS KERETET HOGY MAJD OSSZE SZOKNAK ILYEN PENZ PAZARLAST A MAI VILLAGBAN SENKI SE ENGEDHET MEG MAGANAK TOVABBI SOK SIKERT OSC SEPSISZENTGYORGY AZERT MINDEN MERKOZEST MEGNEZTEM A TV BEN AZ EGESZ BAJNOKSAG ALATT MEGIS A MEGYENK CSAPATA LESZ MEG JOBB IS