Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Őrület. Na és?

ATP- döntő Miamiban. Isner–Zverev. Isner nem német, hanem amerikai, Zverev viszont német, nem orosz. (7 óra 35 perc: C. Ronaldo Swarowski-kristályos fésűjével egy rakoncátlan hajszálat átirányít balról jobbra). A két döntős összesen vagy négy és fél méter, térdig érő karjaik szervakor majdnem átérnek az ellenfél térfelére, mint ahogy a néger óriások felülről pottyantják a labdát a bűvös kosárba.
A gyengébbecske adogatás sebessége 265 km/óra. Lefogadom, muszáj lesz megnyújtani a teniszpályát, ahogy a gerelyvetésben Jan Železný 98, 48 méteres dobása után a Nemzetközi Atlétikai Szövetség kénytelen volt a műszer súlyát növelni, mert a nézők már a kakasülőn is vacogtak a félelemtől. (11 óra 6 perc: C. Ronaldo lakkcipőjét suvikszolja egy Messit ábrázoló tajvani selyemkendővel.)
Egy-egy megnyert pont után ujjal, könyökkel, ököllel mutogatnak ellenfélnek, közönségnek, bárányfelhőknek, mellüket döngetik, piruetteznek, mint Rossini idejében a jól táplált díva, ha sikerült kiénekelnie a felső cét; vesztes pont után a te­nisz­ütőt totálkárossá lapítják a floridai pályán. (12 óra 14 perc: C. Ronaldo exkluzív interjút ad egy arab sejknek, és bevallja, ő alapjában véve szerény gyerek, de sajnos, túl tehetséges. A mi a véleménye Neymarról? kérdésre elgondolkodik: ki az, ismert egy masszőrt, de az valami Neylar volt.)
Bukarest, play-off meccs. Alibec lövése olyan kiflire sikerül, hogy egyenesen (illetve görbén) taccsra megy. Haját tépi plusz két fűcsomót a mégis ártatlan gyepből. (13 óra 7 perc: C. Ronaldo beperel nyolc sportlapot, mert előnytelen beállítású fényképét közölték).
A két román edző a pályaszélen úgy szökdös, hadonászik, grimaszkodik, térdét csapdossa, hogy ezt látva, Judy és Charlie majom összetépné színészi diplomáját. (17 óra 34. perc: C. Ronaldo kicselez négy ellenfelet, és berúgja harmadik gólját a Real mai meccsén). A román bíró vitatott döntései után általában sikeresen megússza a meglincselést. Végeredmény egy–null, futball nulla. (19 óra 56 perc: C. Ronaldo átveszi a leg­újabb Aranylabdát. – Mit üzen a többi futballistának? – kérdezi a szépségkirálynő-műsorvezető. – Nem tudtam, hogy rajtam kívül még lennének futballisták – válaszol elpirulva, mint egy kisdiák az első randin).
És ezért vagyunk úgy oda mi, férfiak. De hát a szerelemben több a logika?

Zubreczky Antal

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük