Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Olimpiai számban taroltak

Olimpiai számban taroltak Sport

Amint arról már hírt adtunk, a Román Kosárlabda-szövetség (FRB) idén nyártól bevezeti és az élvonalbeli kosárcsapatok számára kötelezővé teszi a 3×3-as kosárlabda-bajnokságot annak apropóján, hogy a szakág bekerült az olimpiai sportágak táborába.

Hivatalosan is bekerült az olimpiai programba a kosárlabda 3×3-as formája, vagyis a következő, 2020-as nyári olimpián Tokióban már kétféle kosárlabda szerepel a sportágak között, a hazai szakszövetség ezért kötelezi a klubokat – így a Nemzeti Ligában címvédő Sepsi–SIC-et is –, hogy legalább négy ilyen jellegű turnén részt vegyen. Az országos sorozat második állomását június első két napján tartották Galacon, ahol a női nyíltversenyben a Sepsi–SIC elsöprő sikert aratott, ötből ötöt nyerve meg. Az együttest a sportág Eb-bajnoka, Andra Haas, valamint Rădulescu Claudia és a román kosárlegenda, Svetlana Drăguşin alkotta. A csapat negyedik tagja, Kovács Renáta ballagása miatt nem lehetett jelen.
A tízperces villámmeccseken a megyeszékhelyi alakulat a csoportban 13-12-re verte a fővárosi Rapidot, 16-13-ra az Agro Squadot és 15-10-re a Târgoviştet, majd az elődöntőben 18-10-re nyert Târgovişte ellen, a döntőben pedig 12-11-re gyűrte le a Rapidot. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük