Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem vallottak szégyent

Nem vallottak szégyent Sport

A vendég Târgovişte érvényesítette a papírformát, és legyőzte a KSE-t a női kosárlabda másodosztály szombat délutáni össze­csapásán, a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. A 16 pontos különbség ellenére a fiatal erőkből álló KSE nem játszott alárendelt szerepet a listavezetővel szemben.

A játékot a hazaiak kezdték jobban, az első öt percben nekik állt a zászló, ám a vendégek edzője, Cătălin Tănase, látva, hogy tapasztaltabb csapata nem bír a házigazdák fiatal gárdájával, parkettre küldte a rutinosabb Larisa Tomát és az idegenlégiós Shanita Arnoldot, így a negyed végére ötpontos előnyre tettek szert. A folytatásban a KSE Debreczi Iringó vezérletével remekül védekezett, majd látványos támadásokat alakítottak ki, csupán rutintalanságukon múlt, hogy hatékonyságuk a vendégeké alatt maradt. A harmadik negyedben folytatódott a kiegyensúlyozott csata, Biszak Boglárka remeklésével partiban tartotta csapatát. Az utolsó negyed 10 pontos vendégvezetéssel és Târgovişte újabb kosaraival indult, amire Voloncs Orsolya gyönyörű hárompontossal válaszolt.
A háromszékiek az utolsó felvonásra elfáradtak, védekezésük fellazult, nehezen megszerzett kosaraikra rögtön jött is az ellenfél könnyed válasza. A látványos mérkőzés végén megérdemelten nyert a tapasztaltabb Târgovişte, de dicséretet érdemel a KSE is, ahol a szerb Kolarevic remek munkát végez, és egyre jobban érvényesülnek a jól begyakorolt figurák, látszik a fejlődés a csapat játékán. A lányok jövő vasárnap 12 órától a másik favorit, Konstanca otthonába látogatnak, ám előtte, keddtől csütörtökig, U20-as bajnoki tornán szerepelnek Nagyváradon.
Női kosárlabda I. liga: Kézdivásárhelyi SE – CSM Târgovişte 52-68 (10-15, 6-10, 15-16, 21-27). KSE: Voloncs Orsolya 10/3, Csurulya Helga 10/6, Biszak Boglárka 10, Kovács Kincső 7/3, Holinka Hanna 5/3, Incze Henrietta 4, Debreczi Iringó 3, Bölöni Noémi 2, Czimbalmos Tímea 2, Bartók Rita, Csíki Barbara. Edző: Kolarevic Ljubomir, Minescu János. Târgovişte: Chivu Alina 17/9, Popescu Carla 13/6, Shanita Arnold 10/6, Ghiţă Alexandra 9, Dumitru T. 8, Vajda Laura 4, Larisa T. 2, Tănase D. 2, Vreme M. 2, Vati D., Cătineanu Ş., Cristea C. Edző: Cătălin Tănase és Larisa Toma. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük